reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Natkusia super, że tak postanowiliście. Lepiej zwrócić się o pomoc do specjalisty niż pozwolić na rozsypanie się małżeństwa :tak: Pochwal się proszę, którą matę macie?

reklama
kobietki małż na nocce gosię położyłam to mam troszkę czasu nareszcie dla was :)

natuś niestety faceci są gooooopi to po pierwsze ;) żona moja się z tym zgodzi :D a po drugie to wielki dzieci i rzeczywiście są zazdrośni. u nas aż tak nie było ale może to dlatego że właśnie dla mnie od początku było tak że znajdowaliśmy choćby jak Gosia spać pójdzie czas na przytulanki itd. np. w niedzielę jak spała po jedzeniu my też poleżeliśmy poprzytulaliśmy się. ja mam troszkę inaczej jak wy (ty i Fifka) bo choć kocham Gosię nad wszystko ja potrzebuję czasu dla siebie męża i chętniej oddaję komuś pod opiekę choć na chwilę. pomijając to że wczoraj powiedzieliśmy że gdzie indziej jedziemy ale byliśmy z małżem na małej randevu na kawusi z lodami i bitą śmietaną sami na spokojnie :) w sobotę jeśli tylko Gosi będzie lepiej jadę do Dziurencji dobrze to zrobi i mnie i mężowi pobędą sobie z Gosią sami ja odpocznę. za to wiecie o co mój małż zazdrosny był? o was dlatego troszkę mniej jestem z wami jak on w domu jest bo staram się spędzić ten czas z nim. Kochana mam nadzieję że będzie lepiej :) musi być taka fajna z was para, a teściowa cóż... moja się poprawiła ale żeby za pięknie nie było nie ze wszystkim

Fifka Gosia się męczy kaszel ma paskudny dostała leki powinno za 3 dni być lepiej i dobrze by było bo pneumokoki już czekają na nas.

Fasola fajny ale ja też jakoś na 3 kołowce nie bardzo. A jak tam małe zło się miewa? :)

Sun czekam z niecierpliwością na brzuszek :-) fajna pamiątka ja ostatnio patrzyłam na swój który wam dałam jakiś tydzień przed porodem. ja miałam usg przez brzuszek i też coś koło 30 min

eve o mamo ty to masz, u mnie w rodzinie była kobietka co z krążkiem donosiła dwie ciąże

kwiatuszku odpocznij skarbie pozbieraj myśli

jeśli kogoś ominęłam przepraszam nietomna nieco jestem. z ogłoszeń parafialnych moje zadanie w trakcie finalizacji jest myślę że do końca tygodnia otrzymam wszystko co zamówiłam :-)

Żoneczko nie ma za co dziękować :* mówiłam ze ta mata jest odjazdowa!!!

I bardzo dobrą decyzje podjęliście! I mówię staraj się męża włączać do zabaw - posiedźcie więcej we 3. Jak mały zaśnie to włączcie sobie film weźcie piwo/wino/szampana/drinka czy co tam lubicie i sobie pobądźcie razem. Niech on czuje że ty jesteś matką ale i dla niego też choć tą godzinę poświęcasz. Zobaczysz! Odnajdzie się facet a wtedy ty poczujesz się z tym lepiej :*

Hahaha Necia mój też jest o forum zazdrosny! A raczej był bo ostatnio mniej z wami siedzę i wiecej czasu razem spędzamy! Zaraz właśnie ide z nim film jakiś obejrzeć ;-)

A z moich ogłoszeń jestem już po owu i wykres bardzo fajnie rokuje - nawet spadek implantacyjny był. Nie nakręcam się ale gdzieś wewnątrz coś mi mówi ze się udało (oj tam najwyżej sobie popłacze) :-D Tak więc proszę o kciuki!!!!

Ostatnia edycja:
Sun termin porodu mam na 7 lutego i będziemy mieli chłopczyka - Jakuba :-)

Fifka z tego co się zorientowałam do tej pory, to krążki zakłada się dopiero po 20 tygodniu (z małymi wyjątkami). Jednak istnieje szansa, że naczytałam się głupot - nie przeczę ;-)

Neciuszka ja też mam zamiar donosić więc trzymajta za mnie kciuki :-) Poza tym.. Twoja magiczna mikstura zdziałała niemalże cuda! Jeszcze raz dziękuję!

Eveke na twoim etapie pewnie by jeszcze założyli w moim szpitalu. Ale jak ja byłam w 29 tygodniu to pytała właśnie ich o ten krążek to powiedzieli mi ze w moim czasie ciąży sie tego nie tyka bo często jest tak ze podczas tego zabiegu wywołują niechcący poród - wody najczęściej odchodzą... i mi nie zakładali. Ale słyszałam ze w innych szpitalach zakładają nawet po 30 tygodniu więc co szpital to obyczaj jak widać... każdy ma swoją teorie...

No i trzymam kciuki za donoszoną ciąże!!! Ja miałam termin na 17 lutego a urodziłam 27 stycznia i mały był liczony jako dziecko terminowe! Dlatego byle do pełnego 37 tygodnia!

A Necia i trzymam kciuki zeby Małgosia wyzdrowiała jak najszybciej :*

Ostatnia edycja:
fifka dostała leki i po południu już nieco mniej kaszlała ale teraz coś ją męczy, kupiliśmy nawilżacz powietrza też bo musi mieć odpowiednią wilgotność szczególnie teraz. niestety jako wcześniak który miał problemy z oddychaniem ponoć łatwo o takie coś u niej.

eve donosisz i oby jak Fifka pisze do 37 tygodnia :-)

Dobry wieczór moje Panie :)))

u mnie szara rzeczywistość,więcej pracuje niż nie pracuje.. chłopa brak.. ( same krasnoludki albo nieśmiali mi sie trafiają) aczkolwiek w zeszły tydzień z Przystojniakiem spędziłam caaaałą noc :) we wtorek w pracy byłam nietomna :D haha

Fifek :* Sun :* Atanek :* Fasolka :* Necia :* natkusia :* i reszta :*

Moje :*

Netka właśnie muszę zmienić podejście do niego.. Bo do 4 mscy jest Michał.. a teraz musi być Michał i G :-) że tak to ujmę.. zatraciłam się heh ;-) jestem dobrej myśli!

Aga mata taka: FISHER PRICE MATA EDUKACYJNA RAINFOREST K4562 (2704928291) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ogólnie polecam rzeczy z FP.. Mam tez leżaczek i karuzelę i równiez się sprawdziło.. Karuzelą jest zachwycony już 2 msce i gada non stop z miśkami :-D

Magda :* ..

reklama
Do góry