reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Ja już po USG. Mój bąbel ma 2,28 cm i wygląda jak człowiek (a nie jak krewetka) :-)
Serducho wali szybciutko. Jest dobrze :tak:

24.10. mam USG genetyczne. Co do pozostałych badań - jak będzie trzeba zrobić dla dobra dziecka to je na pewno zrobię. A jak tylko dla informacji dla mnie czy dziecko jest zdrowe czy może mieć np. zespół Downa to mnie nie będą interesować. Bo niezależnie od wyniku i tak nie przerwę ciąży.

Ale jestem szczęśliwa!!!!!!!!! :-)

reklama
Hej dziewczonki :)

Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie? ;-)
Nie pisałam tak długo bo miałam małe urwanie głowy w domu... Najpierw Jula ząbkowała (4 zęby na raz:eek:), potem coś jakby skok rozwojowy (nie nadążam już za tymi skokami i każde marudzenie małęj sobie tym tłumaczę :-p), a na koniec każdy po kolei był chory, aktualnie Julia przechodzi mega przeziębienie :/ Czasami nie wiem w co mam ręce włożyć, więc są dni, kiedy nawet nie mam jak do Was zajrzeć i Was podczytać. Dlatego jedynie orientacyjnie wiem co u Was słychać...

Ale przede wszystkim

Aga i Sun PRZEOGROMNE GRATULACJE DZIEWCZYNY!!!!!!! JEJU NAWET NIE WIECIE JAK JA SIĘ CIESZE :tak::tak::tak::-) NO CHYBA DAWNO NIE BYŁO TUTAJ TAK DOBRYCH WIEŚCI :-) GRATULUJĘ Z CAŁĘGO SERCA :tak:

pok
I TOBIE RÓWNIEŻ Z CAŁEGO SERDUCHA GRATULUJĘ :D TO JUŻ DWA TYGODNIE JAK ZOSIEŃKA JEST Z TOBĄ :-) WSPANIALE :tak: W KOŃCU, PO TAK DŁUGICH OCZEKIWANIACH DOCZEKAŁAŚ SIĘ SWOJEGO NAJWIĘKSZEGO SKARBKA:tak: buziaczki dla małej Zosieńki i oby szybko jej te pleśniawki przeszły :)

Do reszty dziewczyn niestety nie dam rady się odnieść... No nie ma takiej opcji bo by mnie chyba ranek zastał :-p ale wszystkie Was baaaaardzo gorąco pozdrawiam :tak::-)

Aga super, że wizyta udana i że z bąbelkiem jest wszystko ok... Ja mam wizytę 10 października i też się troszkę stresuję... mam nadzieję, że usłyszę tylko dobre wieści... :tak:

Siemaneczko :-)

Aga gratulacje wielkie!! :* noo pięknie się zapowiada super! Niech fasolka rośnie silna! :tak:

Żoneczko stosujemy maść majerankową ale to tak średnio pomaga :-( choć już jest lepiej..

Dziureczka gdzie jesteś?

Sun dziewczyny już Ci odpisały.. U nas kosztuje takie badanie 180zł ja miałam za darmo bo mam wrodzoną wadę serca i dzięki temu miałam to badanie w 13 i 20tc a potem jeszcze jedna lekarka załatwiła mi w 30tc echo serca Młodego więc był przebadany wzdłuż i wszerz :-) ale do dzisiaj pamiętam z jakim strachem szłam na każde to badanie :confused2: normalne.. I tak jak fasolcia miałam ten test z krwi. Będzie dobrze Kochana :*

Boooosz mój Mały wieczorem dał taki popis i 1,5h płakał a raczej darł się.. :sorry: sobie teście musieli pomyśleć że dziecko ze skóry obdzieram :-D jestem wykończona psychicznie jego płaczem... na szczęście już śpi uffffffffff

A ja się wkurzyłam.. szczepie Małego szczepionką 5w1 i okazało się że w żadnej aptece ani ośrodku jej nie ma bo jest problem w hurtowniach i MOŻE będzie za miesiąc.. A ja mam ze szczepieniem poślizg już 2 tyg przez katar :sorry: i w ośrodku powiedzieli że ma pytać pod koniec października.. I te 7tyg opóźnienia nie będzie za długo?? Poza tym jak to jest.. jak za pierwszym razem szczepiłam 5w1 to już tak muszę i nie mogę wziąć 6w1?? Damn

Używacie płynu do kąpieli z babydream?? Sprawdźcie serie koniecznie!!
Bakterie w płynie dla dzieci w znanej sieci sklepów! Oddaj go - Finanse - WP.PL

Fifka ale wiesz sama jak to jest na początku... Moje pierwsze USG zapamiętam jako najdłuższą chwilę w niepewności... Nigdy nie chcę tego przeżywać... Widok lekarza patrzącego w monitor z kamienną twarzą....
Kochana nie pocieszę, ale każde USG będzie takie :-) ja przed każdym już tydzień wcześniej do głowy dostawałam
Necia współczuje rykota ;-) Moja jużkomara tnie, co prabyszek ją obudziłco spowodowało,ze prawie mu oczy wydłubałam łyżeczką,alena szczęscie zaraz zasnęła i nie muszęsięz niądo późnej nocy uzerać.

Siemano lilly fajnie,ze w ogóle wróciłaś

A Sun tak Ci jeszcze powiem, ze jak się starałaś o dzieciątko i byłaś tak koło 7 cyklu z tego co pamiętam,to miałam ochotę jechać do Ciebie i strzelić Cię w dziub bo tak mnie z tym swoim marudzeniem irytowałaś :-):-):-) to tak w celu wypomnienia tego i owego :-D:-D:-D

natka ja nie wiem jak to jest tak do konca al wydaje mi się, że za bardzo nie można
i współczuję <papydarcia> jest to STRAAAASZNE wiem o tym doskonale

Kobiety jakiej firmy foteliki samochodowe są dobre? Musze kupićnowy bomi siędziecko przestaje w starym mieścić.

Ostatnia edycja:
Hej jak widzicie nadal jestem...

miq
jak zrobilas te motylki? cudne!
a motyki proste były, wycięłam z brystolu przykleiłam błyszczący papier od pakowania prezentów albo kwiatów-miałam akurat taki we wzorki, wygięłam skrzydełka i tadam... ale zmieniły ścianę, teraz wylądowały na białej a na ich miejscu naklejki z biedronki, jak ktoś nie widział to polecam boskie są...

wracając do badań prenatalnych my miałyśmy w 13 tc, podpisywałam wcześniej zgodę u lekarza, badania miałam robione w ramach wizyty, a za każdą wizytę płacę 150 zł. Heh wtedy też poznaliśmy płeć bobasa. Ja miałam robione tylko badania nieinwazyjne, na resztę nie wiem czy bym się zgodziła.

Dzisiaj za dużo mnie nie będzie bo przyjeżdżają 2 moje "przyszłe" bratowe z chrześniakiem na czele:)

no ja tu wchodzę i zaś miq widzę :-p a idźże już na tą porodówkę :-p

lilly witaj :) urwanie głowy naprawdę masz

aga superancko że z bobaskiem dobrze :tak: inaczej być nie może

sun ja przed każdą wizytą usg miałam lekkiego stresa chociaż fasolka biła nas na głowę bo jak pisała tydzień wcześniej dostawała do głowy :-p

fasolka pozostaje mi mieć nadzieję że ten mój mały jazgot niedługo przestanie rzegotać bez powodu

natuś ło matko wymyślają z tymi szczepionkami my na pneumokoki czekamy już 4 tygodnie

małż ma dzisiaj kupić te naklejki z biedronki bo chcę dokleić do tych co są :-)

Sun ja się wczoraj pytałam o cenę u mnie. Za normalną wizytę ciążową z USG płacę 180-200 zł (nie wiem od czego to zależy, ale raz miałam tak, a raz tak). Za USG genetyczne zapłacę 200 zł plus dodatkowo będę płacić za wizytę (podejrzewam, że koło 100 zł). Ale jak trzeba to trzeba :tak: Już się doczekać nie mogę, a do 24.10. jeszcze tyle czasu :-p

A! I wg mnie jest tak jak napisała Zafasolkuję - nie ma znaczenia na które USG idziesz. Zawsze denerwujesz się jak przed pierwszym... Wiem, że to marne pocieszenie, ale tak jest :tak:

reklama
Aga wiem, że to wszystko jest troszkę stresujące... bo przecież każda z nas chce dla swojego dziabąga jak najlepiej ;-) A co do badań genetycznych to wydam na to każde pieniądze... :-)

A powiedz mi jak mdłości...??? przeszły troszkę????

Do góry