reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

reklama
Badanie przezierności karkowej jest w ramach NFZ! Sun jeśli chodzisz państwowo do lekarza to i te badania masz bezpłatne... Tak samo jak i badania prenatalne w kierunku zespołu downa itp (wprowadza się igłę przez brzuch i pobiera wody płodowe do badania) ale skierowanie dostają tylko kobiety które rodzą w późniejszym wieku pierwsze dziecko (jeśli się nie mylę po 30) albo kobiety u których badanie USG było jakieś niepokojące...

Fasolka ja swojemu zawsze zakładam świeże.... nie tyczy się to tylko spodni i bluz które zakładamy na podwórko. A tak wszytko czy to pidżamka czy to ubrania codzienne za każdym razem są prane... :tak: Ale to moje zboczenie... bo ja sama nie zakładam nigdy drugi raz tej samej bluzki którą nosiłam...
Fasolko Łucja jest taka śliczna! A jaka już duża! Również potwierdzam ze nie wygląda na wcześniaka i jest super rozwinięta jak na te niecałe 5 miesięcy korygowane! :*

Eveke współczuję kaszlu i mam nadzieję ze minie! I pochwal się brzuszkiem!!! :-)

Miq
ależ fajne te motylki!! Masz kobito pomysły! :-D

Kwiatuszku ja nie płaciłam. Podali mi je zaraz po 3cm rozwarcia :tak: aż do partych. Sami mi zaproponowali i nie było z tym problemów... ale z tego co wiem mój szpital w którym rodziłam to jeden z 3 w Polsce które sami opłacają to znieczulenie... (tak kiedyś w gazecie czytałam)

Aga
alez u ciebie ten suwaczek zasuwa!! :-) Mam nadzieję ze objawy dadzą ci w końcu żyć! :*

Dziewczynki pomóżcie... :-)

NA pierwszej wizycie byłam 17.09.12 - wtedy dostałam zestaw badań do zrobienia... P. gin powiedziała, że mam przyjść za 2 - max 3 tygodnie... Chciałam się teraz umówić na piątek lub sobotę... ale niestety moja P. gin jest na urlopie... Jestem umówiona na 10.10 czy to nie będzie za późno???? Wtedy będzie 3 tyg. i 2 dni od poprzedniej wizyty... Wiem, że wariuję... i może zadaję głupie pytania no ale mam nadzieję, że mnie zrozumiecie...

Ja fifka chodzę prywatnie do ginekologa... na ginekologów NFZ jakoś źle patrzyłam... po prostu mam złe doświadczenia i dlatego od kilku lat chodzę już prywatnie... :-)

Sun ja też całą ciąże chodziłam prywatnie ale badania miałam na NFZ bo lekarka miała podpisaną z nimi umowę. :tak: Mam takie poczucie ze jak się płaci to jest inna opieka...

Co do wizyty to myślę że będzie w porządku! :tak: Będziesz miała skończony 12 tydzień więc idealnie na badanie genetyczne :-)

Fifka jak 12 :szok: ... teraz mam skończony 9 tydzień to za tydzień będę miała 10 skończony tydzień i będzie leciał 11 tydzień... Dobrze to liczę... :zawstydzona/y: Bo ta wizyta będzie za tydzień...

Sun jak Ci nic nie jest to nie ma problemu. Jeśli chcesz zrobić te badania prenatalne w 12 tygodniu to się diowiedz czy Twoja gin robi, a jak nie to zapisz się gdzieś bo czasem na to się czeka. Tam gdzie ja robiłam trzeba się conajmniej miesiąc przed umówić.

Aaaa ja zrozumiałam ze od umówienia się 3 tygodnie musisz czekać :-p No to tym bardziej będzie w porządku :tak: Nie panikuj kochana :* Na ostatniej wizycie słyszałaś serduszko i widziałaś już maleństwo więc wszytko na pewno jest w porządku :-)

Fasolka ja chodzę do gin w Klinice Leczenia Niepłodności... więc myślę, ze tam wykonują takie badania... zresztą zadzwonię i się zapytam ;-)

Fifka ale wiesz sama jak to jest na początku... Moje pierwsze USG zapamiętam jako najdłuższą chwilę w niepewności... Nigdy nie chcę tego przeżywać... Widok lekarza patrzącego w monitor z kamienną twarzą....

Zjadłam duży talerz kalafiorka.... pyyyyyychaaaaa :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry