reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Hejo, czytam Was ale nie mam czasu kompletnie :/
Załatwiam papiery budowlane :)
Aha - Mig, nie wiem, czy wiesz, ale rozwolnienie to tak jakby sam organizm przygotowywał się do porodu :) w sensie, że oczyszcza się "torując" drogę dziecku (jelita zajmują mniej miejsca i łatwiej dzidzi) :) może to już tuż tuż :)

reklama
hej kobietki :)

lam pięknie adusia wygląda w czapeczce :)

Fifka pięknie się ten twój załatwił okropnie to wyglądać musi

sleep wysłałam ci maila ... tak tak dopiero

miq piękny ten brzuś zakochana jestem w nim po uszy. też tak pomyślałam że to rozwolnienie to ponoć objaw zbliżającgo się porodu

dagne to się kobieto ulatasz za papierologią

ja jak zwykle jestem nienormalna i jak bym miała za mało obowiązków to postanowiłam przetworów porobić bo tam oczywiście nikt nie pomoże a tutaj przynajmniej mama choć jej nie podsniesie to zabawi małą, brat pomoże też :-) od wczoraj robię jak głupek ;-)

Byłam na ktg mała.strasznie kopała i aparatura wydawała dziwne dzwięki,skurczów jak nie było tak nie ma.Mała jest dzisiaj strasznie ruchliwa,wszystko mnie boli...:-(

Hej wszystkim! Wiem, że mało się udzielam, ale ostatnio coś gorzej się czuję i nie mam na nic ochoty ani siły.
Wpadłam tylko samolubnie pochwalić się brzuszkiem, bo dziś jesteśmy na półmetku :)

IMG_0285.jpg IMG_0216.jpg

hej hej, bezludna wyspo :-)

miq: sliczny brzuchalek, no tak jak neciuszka pisze rozolnienie często to znal zbliżającego sie porodu, bo organizm sie oczyszcza ,trzyamam kciuki :-)

slyp: ty mi nic nie pisz o pieknych wlosach bo ja juz mam łyse placki, zakupiłam witaminy ale na razie nie widze poprawy , wlosy wypadają mi garściami a takie ladne były . Weź ty miej dobry humor i na forum mi tu właź bo ja sama jestem w nie najlepszym i chce sobie poprawić czytającv twoje posty :-p

magdalena: oj nic do niego nie dociera, no ale to temat rzeka :-), codziennie lekcej robimy do wieczora i do tego jeszcze uzupelniamy co na lekcajch było bo mu sie nie chciało pisać, juz prawie w każdym zeszycie ma uwage wpisaną, mąz lata do szkoły non stop i sie z aniego wstydzi, chyba dajemy mu za duzo luzu ,za w pazdzierniku idziemy do poradnie rodzinnej to moze cos pomogą .
A Bartuś jest sliczy i ma takie piekne ciemne oczka :-)

dagne : współczuję kobieto latania, jeszcze teraz pogoda do dupy to juz sie nie chce z domu wychodzić

neciuszka: ty miałaś odpoczywać a nie urabiać się po łokcie , kończ z tymi wekami i do wyra, wanny czy gdzie tam lubisz wypoczywać wskakuj , ucaluj Gosieńkę od cioci

eve: o jki malutki zgrabny brzusio, ja w połowie to juz miałam wielką banie, no i teraz zmagam sie z nadwagą :-), ty to pewnie urodzisz i juz wskoczysz w jeansy z przed ciazy ;-)

a ja właśnie siedze z farba na głowie robię sie na głęboki kasztan, zobaczymy jak bede wyglądać no i srka mnie dopada bo myslę juz o locie i się stresuję , kobiety módlcie sie za mnie bo padne trupem , ja taka dzikuska jestem a tu taka wyprawa. :confused2:

nowe foty w galerii jakby kogoś ciekawuło

PYTANIE:
CZY WASZE DZIECIACZKI PO WPROWADZENIU KASZEK, KLEIKÓW MIAŁY ZIELONE KUPKI ????????? BO aDA MA I NIE WIEM CZY TO ŹLE, NIE SĄ ŚMIERDZĄCE I JAKOŚ NIE MĘCZY SIE Z ICH ROBIENIEM ALE SA CIEMNO ZIELONE

Ostatnia edycja:
po rozwolnieniu nie ma już śladu, dzisiaj troszkę bardziej bolą plecy, mam troszkę sprzątania, pozginam się to może coś...
wyobraźcie sobie, że wchodzi wczoraj do Nas teściowa i pyta czy nam może pieniądze trzeba pożyczyć, może nie mamy?(mąż dzień wcześniej pożyczył od niej 50 zł bo było za późno na wycieczkę do bankomatu a ja na ktg potrzebowałam, ale od razu jej oddał) oczywiście powiedziałam, że nie, poszła bym do obcych a od niej nie wzięła. Co ona jakaś głupia jest?przecież dobrze wie, że z kasą krucho bo wszystko na opał wydaliśmy i durne pytania zadaje, jakby była domyślna to by walnęła nawet 10 zł i powiedziała, żeby młodej skarpetki kupić a nie się pyta grrrr

reklama
aaaaaaaaaaaaaaa wyszły mi prawie czarne włosy :wściekła/y: jestem zła, a mąz sie cieszy bo mu sie w ciemnych podobam, a ja sobie sie nie podobam. moze jak wyschnął to ten kolor torche bedzie jaśniejszy .

miq: ty tam kochana nie szalej z tym sprzątaniem bo musisz mieć siły na poród, a to naprawdę wielki wysiłek :-), jejku juz sie wciągnęłam w ciebie tak że czuej jakbym to ja miała ropdzić :-D

kwiatuszek:dziekuje *:) miło ze ktoś widzi podobie,ństwo do mamy, bo gdzie nie pójdziemy razem to każdy mówi : o jaki mały Sławcio :tak:

Moje dziecko zjadło o 20.30 mleko ze 180 ml wody i do tej pory nic nie chce jesć ajest juz 10.30 . Ale za to spałam do 7mej, no jak cudownie przespać prawie całą noc, bo wstawałm zaglądać 3 razy do niej w nocy zeby smoka jej zasadzić ale zaraz sie kładłam i spałam dalej

Ostatnia edycja:
Do góry