reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

reklama
Spokojnie :) zdjęcia będą, wkleję jutro, może nawet jakiś filmik wrzucę, np jak Kala mówi bam bam bam :)

Hehe, dobre z tym 18nastolatkiem :) ale to nie jest odosobniony przypadek, uwierzcie ;p znam jednego (20l) co dopiero niecałe 2 lata temu się usamodzielnił do tego stopnia, że pracuje i sam robi sobie herbatę/kawę i np śniadanie - niestety koszulki, bieliznę i tego typu czynności są jeszcze dla niego za trudne do ogarnięcia. Nie pytajcie kto to ;)

Dziękuję Bogu, że mój mąż jest z tych, co to w życiu musiał dużo robić sam, a potem wojsko go douczyło, bo bym chyba ześwirowała :)

Ja już mam w sobie tyle złości,że ledwo się powstrzymuje,żeby nic nie powiedzieć.Najpierw wzięła mu komp na raty,potem zmienił sobie komórke bo tyle kasy dostał na bierzmowanie,rodzinne matka oddaje jemu,na.basen gnojek jeździ,w domu O obowiązków,nawet w pokoju swoim nie sprzątnie,jak ponad 2 tyg temu coś rozlał tak były plamy do dziś,w koñcu umyłam sama bo i tak tylko ja myje,od pierwszego wyjazdu nikt wanny nie umył a tylko oni korzystają,nowa wanna-tyle kasy i żółta,ledwo płynem do klopa doszorowałam... Oczywiście na zakupy matka da mu kasę,a wnuczce nawet skarpetek nie kupi,ja pier.... Sorki dziewczyny musiałam to z siebie wyrzucić
Dagne mój mąż jest zupełnie inny,ale on musiał szybko dorosnąć,jak był w gimnazjum ich siostra popełniła samobójstwo,o nim zapomnieli i na wszystko ciężko pracował i boli go jak widzi,że młody ma wszystko na skinienie

Ostatnia edycja:
miq kochana dobrze że wyrzuciłaś bo to nie dobre dla Lilianki ale teraz 3 głębokie wdechy :* duszenie nie jest dobre choć od momentu jak ja zaczęłam "pyskować" to mam ciche dni z teściową :cool2: w chwili obecnej od poniedziałku i nie jest mi przykro ;-)

Hejo!

Miq bosz..... teściowa kalekę wychowuję... :no: Dobra jest....
A czy ja już mówiłam ze uwielbiam Twój brzuszek!! :-D Prześliczny jest!! Ślicznie w ciąży chodzisz!

Necia ależ ten płaszczyk czerwony jest piękny!!! :szok:

Lam maliny? Hm... kurcze niby są kaszki malinowe od 4 miesiąca... ale nie wiem czy same owoce można... Mój już jadł i maliny i poziomki... ale on jest starszy... To tylko kwestia czy mała nie jest uczulona bo tak same w sobie nie powinny jej zaszkodzić.

Co do żywienia to co masz na myśli? Jak masz jeden posiłek to podawaj go raczej o tej samej porze i stopniowo zwiększaj dawkę aż mała za jakiś czas (około miesiąca) zacznie opuszczać jeden posiłek mleczny. Mój teraz je tak
MM - później owoce - MM - obiadek - MM - Kaszka - MM w nocy - i tak od początku. On dopiero koło 6 miesiąca zaczął opuszczać posiłki mleczne ale on do tej pory był na cycu wiec to też inaczej...

Nala ja niedługo ide na 3 badanie... a poprzednie były idealne... mały nie jest wcześniakiem i badania były prawidłowe... widać ze co ośrodek to obyczaj...

Mój mały ma dzisiaj jakiś złydzień... ale to pewnie z gorąca... niespokojnie śpi i ciągle się rozkopuję... nawet pieluszkę zrzuca :shocked2: a zawsze śpi pod kołdrą i nic mu nie przeszkadza...

Netka fajne zakupy, zwłaszcza czerwony kubraczek :-)
Witam w klubie domowego armagedonu :-) Padam na pysk i jestem przeszczęśliwa, ze Łucja już śpi. Żeby było mi gorzej to jeszcze byłam dzisiaj na pogrzebie.
Miq <cmokwpępolka> piękny jest :-)
dodam,że gówniarz w przyszłym roku kończy 18 lat i nawet sam nie potrafił przyjść tylko mamusia musiała...jacy oni k€£§£€ są żałośni
bez komentarza :-D:-D:-D
Miq ja też wiele rzeczy trzymałam w sobie,aż do czasu teraz na głupotę teściowej reaguje i zaraz est mi lepiej i Tobie proponuję to samo, zwłaszcza jeśli swoimi pomysłami psuje jakieś plany Twoje i męża.

Odnośnie paczki, to wyślę ją w przyszłym tygodniu, bo jeszcze kilka rzeczy po Lusiaku czeka na pranie i dorzucenie do paczki.

Ostatnia edycja:
no kubraczek jest the best :) i cieplutki taki polarowy a nie polarowy :-) za wsio zapłaciłam 60 zł z przesyłką z czego bluzki są nowe jedynie bez metek, biały kubraczek wygląda jak nie używany

Fasooola kocham cię wieeeesz? wyjdziesz za mnie jako moja druga żona? pier__cionek_zar__czynowy_.jpg

spoko Netka chętnie, ale na jaką okoliczność te zaręczyny? Czymżemzasłużyłam?
No i ładny pierścionek wybrałaś :-)

Ja spadam spać, bopadam na pysk.
Jutro wejde pewnie weczorem albo wcale, bo robię z Matulą akcja przetwory
biggrin.gif

Dobranoc. Kolorowych :*

Ostatnia edycja:
reklama
Obiecane zdjęcia Kalinki :)
11082012645.jpg14082012649.jpg23082012656.jpg23082012661.jpg23082012664.jpg

Kala robi pompki hehe :) i sorka za jakość zdjęć, ale wiecie - telefon ;p
Na pierwszym zdj w Okunince na wakacjach, no ale bez pogody :/

I filmik:
[video=youtube;grf8j4kFLGg]http://www.youtube.com/watch?v=grf8j4kFLGg&amp;feature=youtu.be[/video]

Ostatnia edycja:
Do góry