reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

A ja się pochwalę ze po 3 nieprzespanych nocach w końcu odkryłam co sie dzieje z moim małym!! :-D Otóż wyłazi nam ząbek!!! :-) Wczoraj kupiłam małemu żel na ząbkowanie i dzisiaj pięknie przespał całą noc!! Jak zasnął o 21 to obudził się koło 5 -zjadł, i od razu zasnął -a później o 7 już rozpoczęliśmy dzień :tak: (on od urodzenia pięknie śpi w nocy, dlatego te ostatnie trzy noce były dla mnie WIELKĄ niespodzianką) Uf...

Poza tym głosik oddany!

Magdalena mój przed każdą popołudniową drzemką marudzi i to jest dla mnie wyznacznik ze czas spać! Kładę małego do łóżka, nakrywam kołderką na pół twarzy (tak żeby mogł się w nią wtulić buzią ale żeby miał powietrze po drugiej stronię) Włączam melodyjki i śpi :tak: Próbowałam go kłaść wcześniej ale się burzy... sam musi mnie o tą drzemkę "poprosić"

Atan tak jak Sil mówi, po skończeniu 4 miesiąca ale wy jesteście tylko cycowe więc lepiej niech to ustali pediatra! U nas właśnie kazała wprowadzić posiłki przez problemy trawienne małego. A chrupka zaczęłam dawać jak nauczył się ładnie celować do buzi tym co ma w rączce :tak:

Dagne dokładnie tak! Mały nie ma siły ugryźć tego chrupka, najpierw go rozmoczy a później tą papkę połyka! - tylko ja zawsze do chrupka sadzam małego w leżaczku żeby był na wpół siedzący wtedy łatwiej mu połykać te miękkie kawałeczki.

Sleepy i jak kąpiel? Mój od urodzenia uwielbia sie kąpać nie wazne w jakiej wodzie! :-) Jak go rozbieram to aż chichocze na głos bo wie ze idzie do wody! Czasem zdarza się c najwyżej krzyk jak za szybko kończę kąpiel :-p - widać ze wodnik! Po mojej sesji wybieram sie z nim na zajęcia na basenie! Będzie zachwycony!

reklama
a mi sie udalo dzis kupic na tablica pl przewijak twardy za 25zl ;-) jutro po 18 bede miec jeszcze tylko lozeczko i moj stary pokoj bedzie gotowy na niunie ;-) bedzie duzo latwiej sypiac u babci ;-)

My dziś byliśmy na Family Day u męża w pracy, pobawiliśmy się, pojedliśmy. Domi skorzystała o tyle, że ma zdjęcie z namalowanym motylkiem na buziaku. Ale za rok będzie już zdecydowanie lepiej :)

14376483_1_644x461_przewijak-na-lozeczko-baby-looney-tunes-70-cm-limonka-poznan.jpg
tylko on bardziej zielony jest ;-)
a na wakacjach super jeszcze tylko lozeczko i bedzie jeszcze lepiej ;-)

my tez poprosimy o glosik http://www.bobovita.pl/platki/#/konkurs/praca/a2739

Ostatnia edycja:
Jestem, jestem :)
Po żurku tyle tylko, że kupka się zmieniła i 2 dni była taka zielona papka, więc teraz odczekam z nim. Za to uwielbiamy kaszkę z biszkoptami z Hippa :) Mała aż się trzęsie i wyciąga rączki, jak widzi niebieski słoiczek. Zupki gotuję sama :)

Atan, my prewijaka nie mieliśmy, szkoda było mi na to kasy, wolałam Kali kupić coś innego, bo zawsze na łóżku przewinąć mogłam i mogę :) ale ładny Tweety :)

Zastanawiałam się kiedyś nad tymi słoiczkami, ale zrezygnowałam, czasem jej samego biszkopta dam, a czasem do kaszki ryżowej dodam :) dziś morelę całą zjadła i była niepocieszona, że się skończyła :)

reklama
Powiesicie na mnie psy, ale jak u Was się objawia ząbkowanie? Bo u maluchów to wiem, ale skoro WAM idą zęby... Tak, tak, jestem złośliwa...

Muszę jechać dziś do pracy, po skierowanie na badania kontrolne... Przy okazji wpadnę na budowę, obmacam sobie dachówkę, za którą osobiście płaciłam :) A co, najważniejsza część domu z mojej kasy poszła :p

Do pracy nie jadę, bo kierowniczki nie ma... ale na budowę pewnie tak.

Obłożyłam dziś łożeczko ochraniaczami naokoło, bo w nocy włożyła nóżkę i był płacz.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry