reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

reklama
Jestem :)
Kala popłakała tylko przy drugim wkłuciu na pneumo, a przy skojarzonej nawet się do Pani uśmiechała ;p Boziu moje dziecko jest nieprzewidywalne!!
Za to chyba się bardziej wystraszyła, bo jak wróciliśmy to przy przebieraniu pampersa strzeliła kupkę... :) jupi!! 6 dnia. Teraz śpi, ciekawe jak długo.

Super, że tak dobrze zniosła i że kupa jest :) Ja na pneumo nie szczepię, tak samo jak na meningokoki i rotawirusy. Na meningo zaszczepię raz, po roku, a na pneumo po dwóch latach.

Ja szczepię tylko na pneumo z tych dodatkowych i miałam zacząć od 3 miesiąca, ale moja pediatra powiedziała, że lepiej zacząć od razu, więc się posłuchałam. Becikowe wydałam na same szczepionki: skojarzona 5w1 to u nas koszt 110zł, a pneumo 250zł.
A może coś z bilansu Małej:
waga - 6780g
dł. ciała - 62cm, ale pani powiedziała, że Niuńka całkiem nie wyprostowała nóżki bo się wściekała, więc tak 63cm będzie mieć, ale wpisane 62.
obwód główki - 41cm
obwód klatki piersiowej - 43cm
ciemiączko "ładne", cokolwiek to znaczy ;)

Nie wiem czemu, każdy się dziwi, że Kala taka zbita i duża rośnie tylko na moim mleku ;p

No moja półtora tygodnia temu ważyła 5960, czyli tak, czy inaczej, mniejsza od Twojej, ale dłuższa, bo ja wymierzyłam 66, one nie mierzą, by dzieci nie denerwować. U nas skojarzona 100. Teraz idziemy 8 maja, bo pani doktor ma urlop wcześniej :) a wypadało nam 1 maja

Dagne, jakich pieluch używasz? w sensie rozmiaru

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sil - my skończyliśmy w tym tygodniu ostatnią paczkę 3 i przeszłam na 4, bo 3 obciskały Kalę. Także na 4 będę teraz prze dłuższy czas. Zresztą to widać po nocy, bo trójek szło 3-4, a teraz zużywamy 2-3, zależy od apetytu Niuni. Ale nie przespałam jeszcze np całych 5 godzin, najdłużej było 4, ale ostatnio znowu co 2-3godz się budzi. Teraz śpi już godzinę, bo wykąpałam Ją za 15 ósma, więc jak zjadła to było tak 5 po :)

reklama
Mój szpital dawał wszystko, dopiero na wyjście musiałam mieć ubranko i pampersa :) No i fotelik, ale każdy szpital ma inaczej, zapytaj.

Na początku używałam pampersów, nawet te premium miałam, dostaliśmy. teraz jestem na Dadach z Biedronki i one mi jakoś najlepiej leżą

Do góry