reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

U nas można na nfz, ale się czeka minimum miesiąc. My poszliśmy do poleconego lekarza prywatnie. Za 100zł zrobione miała Kala usg Główki, Bioderek, Brzuszka i Tarczycy.

Dziewczyny jak macie Aptekę u siebie w mieście Dbam o Zdrowie (doz.pl) to warto kupić oryginalne pampresy. Z kartą "dla Mamy i Maleństwa" jest np rabat 40% z ceny Pampers Premium.
Ja dziś kupiłam 2 opakowania rozm 3.

reklama
kochane mam pytanko jak to wyglada z chrzcinami /?
bo czy w kosciele musieliscie na jakies specjalne spotkania dla was i chrzestnych chodzic? jak tak to duzo ich jest bo zaczynam myslec o chrzcinach bo u nas w kosciolku sa w swieta wielkanocne wiec bym nie musiala 2 razy jdzenia szykowac ;-) tak przy okazji a matka chrzestna aktualnie jest w warszawie a w weekendy w poznaniu a potem wraca do paryza wiec mam czas do konca kwietnia..i co trzeba ksiedzu dac itd ;-) z gory dziekuje ;-)

u nas ciezko ostatnio budzi sie co 2 h i tak jakos niespi ale dajemy rade ;-) teraz tatus sie opiekuje bym mogla na chwilke na neta chociaż wejsc ;-)
a tak wygladam mam 2 tyg ;-)
Zobacz załącznik 445330

dagne ale jak ona miala usg glowki w szpitalu to musze jeszcze raz robic ? tarczycy tez boza ja nic niewiem co trzeba robiccccccccccccc aaa wy tu mamy wiecej mowic bym wiedziala co robic ;-)

a co do pampersow to my na jedynkach nadal sa nadal duze na pupe Amelki ;-) a ten rabat na mniejsze rozmiary tez jest '??

Dagne ale czy to się opłaca? bo w aptekach zazwyczaj pieluszki są strasznie drogie, na przykładzie mojego brata, który kupił pampersy 1 w aptece i zapłacił za nie 37zł a ja w realu płaciłam 25... :baffled:

Kurcze a Bartuś chyba uczulony na PAMPERSY.... ma cały czas taką jakby odparzoną pupę a często przebieram i smaruję. skończyliśmy właśnie opakowanie 2 i kupiłam 3 z hugisa bo miał taką malutką paczkę wcześniej i wydawało mi się, że jakby troszkę przeszło więc chce spróbować! No ale i tak będę musiała wrócić do pampersów bo rozmiar 3 też mam pełną dużą paczkę bo dostałam w prezencie od koleżanki...

Atan - wydaje mi się, że jest też i na 1 promocja, chyba na wszystkie Premium. A z Chrzcinami to u nas było tak, że zapisy ogłasza ksiądz w niedzielę na tydz przed i np. mówi tak z ambony: "zapisy dzieci na Chrzest w czwartek po Mszy Świętej wieczornej". i Wtedy się idzie na Mszę i zostaje max 20 minut (taka krótka nauka), a potem jest Chrzest w Niedzielę na sumie. Ta nauka, to bardziej wyjaśnianie kiedy podchodzić, co mówić itd :) a u nas zawsze Chrzty w 3 Niedzielę miesiąca. A co do usg - my robiliśmy wszystko, bo w szpitalu miała Mała badane odruchy, słuch i ogólny stan, a usg nie miała. Ale zajrzyj do książeczki, tam gdzieś powinni napisać, co masz zrobić i zalecony tydzień życia.

Magdalena- wiem, że apteki zdzierają, ale akurat ta doz.pl jest chyba ok, tzn te pampki się opłaca, bo w Realu kosztowały 60zł bez grosza, a tu zapłaciłam 39.99 bodajże :)
http://www.doz.pl/apteka/k752-Rabaty_dla_Mamy_i_Malenstwa

Dla mnie w tych aptekach jest akurat drożej.
U nas przed chrzcinami trzeba było iść na naukę pt znaczenie chrztu i co kiedy mówić, to trwało godzinkę, chrzestni nie musieli być. Ksiądz ogłasza. Ksiądz wymaga zaświadczenia od chrzestnych o moralności chrześcijańskiej. Takie, że mogą być chrzestnymi. TO oni ze swojej parafii muszą przynieść. No i nazwiska i adresy ich trzeba podać.
Nasza nie miała usg główki, chyba, ale robiliśmy tylko bioderka, w zaleceniach tylko to było i witaminki.

witam ;-)
ogolnie pogoda pochmurna i na amelke dziala usypiajaco wiec sie boje ze w nocy spac nie bedzie..

drogie w tej aptece te pampersy w rosmanie michal kupil 1 za 24,99 ;-) ostatnie 2 paczki a tescie widzieli ze moi rodzice nam kupili paczke pampersow i co tez nam kupili 2 paczki by nie czuc sie gorsi ;-) ;-D

kasiu co tam u ciebie i sil i sleppy bo jakos milczycie panny ;-)

sil dzieki i dagne za wiadomosci ;-)

a my wczoraj lezelismy chwilke w lezaczku bujaczku i tak wygladamy ;-)Zobacz załącznik 445425

Ostatnia edycja:
Dobrze patrzę, ale u mnie w aptece taniej po prostu za większość rzeczy, które są w karcie, szczególnie, że mam do takiej daleko :)
Domi dziś cięgiem 6 godzin przespała :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam dagne no nie na ta cene patrzylam ;-) dziekuje michal jutro pojdzie do apteki ;-)

reklama
Właśnie sama pierwszy raz źle patrzyłam i nie wiedziałam gdzie tu promocja, jak nie raz taniej można kupić, ale potem mnie mąż oświecił ;p :) że poniżej pisze ile z kartą kosztuje :)

Zapragnęłam dziś na obiad coś a'la strogonow, więc moja kochana córcia umożliwiła mi jego zrobienie :) za co jestem Jej baaardzo wdzięczna :) zauważyłam (odpukać!!) że chętniej ucina drzemki w ciągu dnia. Krótkie, ale zawsze coś zrobię w domku :)

A oto moja Kala. Gadała i gadała, aż sama zasnęła :szok: pierwszy raz ;)
Śpioszek.jpg

Do góry