Piszę, bo bardzo się martwię a wizytę u ginekologa mam dopiero w środę ze względu na przerwę majową. W tym cyklu byłam 1 raz stymulowana clo i między 11 a 16 dc nie doszło do pęknięcia pęcherzyka, ten dominujący niby zaczał się zapadać. Pan doktor stwierdził że minimalna szansa jest `że może gdzieś coś z boku sie pojawi`. W 33 dc (czwartek)zrobiłam bete bo ostatnie dwa cykle miałam wywoływane ze względu na brak miesiączki i szok beta 2660. Wg kalendarzyka 4 tydzień i 5 dzień (liczone od miesiączki), a panie z labolatorium stwierdziły, że poziom wskazuje na 5-6 tydzień. Strasznie mnie to nie pokoi. Czy beta nie jest za wysoka? Martwię się że to ciążą zaśniadowa. Praktycznie nie mam żadnych dolegliwości ciążowych. Kiedy w takim razie mogła pojawić sie owulacja ?
reklama
Jugosława
Fanka BB :)
Witaj,
gratuluję przyjemnej niespodzianki
Widełki beta hcg dla poszczególnych tygodni są bardzo szerokie i jeden wynik czasami mieści się np. w 5 i 6 tygodniu.
Myślę, że nie masz co liczyć wieku ciąży według kalendarzyka, bo skoro masz nieregularne cykle to nic to nie da. Poza tym to się praktycznie pokrywa, bo 4 tydzień i 5 dzień to 5 tydzień ciąży, więc nie martw się na zapas A wysokość beta hcg jest sprawą indywidualną, więc nie ma co porównywać. Może to bliźniaki?
Wizyta już pojutrze, więc po prostu trzeba cierpliwie poczekać.
Powodzenia
gratuluję przyjemnej niespodzianki
Widełki beta hcg dla poszczególnych tygodni są bardzo szerokie i jeden wynik czasami mieści się np. w 5 i 6 tygodniu.
Myślę, że nie masz co liczyć wieku ciąży według kalendarzyka, bo skoro masz nieregularne cykle to nic to nie da. Poza tym to się praktycznie pokrywa, bo 4 tydzień i 5 dzień to 5 tydzień ciąży, więc nie martw się na zapas A wysokość beta hcg jest sprawą indywidualną, więc nie ma co porównywać. Może to bliźniaki?
Wizyta już pojutrze, więc po prostu trzeba cierpliwie poczekać.
Powodzenia
gosia081145
Nie martw się na zapas
Gratulacje
Gratulacje
Dziękuję za odpowiedź. Trochę się stresuje ponieważ moja siostra 3 razy poroniła przez niedoczynność tarczycy która też mam niestety. Ale mam lepsze wyniki od siostry. Po za tym od środy jestem przeziębiona mam suchy kaszel, dwa dni miałam stan podgoraczkowy i katar. I nagle taka niespodzianka w takim momencie
cytrynowa_
Stawiam blizniaki. Albo bardzo silneho jednego bobasa.
Dla spokoju sprawdz czy przyradta prawidlowo. A moze faktycznie "cos" wyskoczylo z boku? A krwawienie bylo normalne czy inne niz zawsze? Sa przypadki gdzie kobieta ma normalny okres pomimo ciazy...
Lekarz lada dzien uspokoi Cie ze wszystko jest ok.
Dla spokoju sprawdz czy przyradta prawidlowo. A moze faktycznie "cos" wyskoczylo z boku? A krwawienie bylo normalne czy inne niz zawsze? Sa przypadki gdzie kobieta ma normalny okres pomimo ciazy...
Lekarz lada dzien uspokoi Cie ze wszystko jest ok.
Nie dostałam okresu i nie miałam żadnych plamien. Jedynie 8 dni po ostatnim monitoringu gdzie nie pękl pecherzyk czułam ból cały dzień w macicy. Wiec może pękł po wizycie? na bliźniaki bardzo bym się cieszyła bo prędzej czy później i tak prawdopodobnie będę usuwać jajniki ze względu na możliwość zachorowania na raka jajnika.
PO pierwsze gratuluję
Po drugie panie w labo dobrze ci powiedziały .... 4t5d os miesiączki to skończone 4 tyg i juz 5 dzień 5 tygodnia czyli jesteś już pod koniec 5 tc .... bo 5t4d to początek 6 tc trochę pokręcone ale ja już się do tego przyzwyczaiłam ....
Życzę spokojnej ciąży i ślicznego zdrowego bobaska albo dwóch
Po drugie panie w labo dobrze ci powiedziały .... 4t5d os miesiączki to skończone 4 tyg i juz 5 dzień 5 tygodnia czyli jesteś już pod koniec 5 tc .... bo 5t4d to początek 6 tc trochę pokręcone ale ja już się do tego przyzwyczaiłam ....
Życzę spokojnej ciąży i ślicznego zdrowego bobaska albo dwóch
vadera
To ja jeszcze dorzucę, że możesz być tą szczęściarą i nie mieć objawów jeszcze długo, albo i wcale. Ja jak do tej pory tylko większe i bolące cycki, oraz wrażliwe sutki. Poza tym żadnych rewelacji. Także powodzenia na wizycie i rosnącej stale bety
Jakieś pierwsze objawy się pojawiły typu bolące piersi przy dotyku, większe bodawki i bardziej widoczne żyły na piersiach, straszna huśtawka nastrojów oraz dyskomfort w macicy jak przy okresie. Nie jest to typowy jakiś ból tylko właśnie dyskomfort bardziej. Żyłam jeszcze stereotypem chyba ze powinnam wymiotować jak większość kobiet za parę godzin wizyta i wyjaśni się czy wszystko ok.
reklama
I juz po wizycie 5-6 tydzien, było widać echo zarodka i wszystko jest w porządku. Tylko co to znaczy ze jest widoczne echo zarodka? Za tydzień kolejna wizyta. Dostałam luteine i cały zestaw badań jedyne co mnie martwi to spora torbiel na lewym jajniku na którym był pecherzyk dominujący. Najwyraźniej owulacja poszła z prawego jajnika