reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wysokie leukocyty w ciąży

P86

Fanka BB :)
Wczoraj robiłam kontrolne badanie: morfologia, mocz itd. Od początku ciazy leukocyty rosną. Czy to normalne ??
Aktualnie jestem w 15 tygodniu.
Miałam wykrytą e coli w szyjce, leczoną antybiotykiem, który skończyłam brać 5 dni temu. Niestety efekt marny, antybiotyk, który został przepisany nie był zgodny z antybiogramem...Lekarka straszyła infekcja wewnatrzmaciczna jak to zaniedbam, jednak już nie wiem co robić...
Screenshot_20230124_141759_Chrome.jpg

reklama
Wczoraj robiłam kontrolne badanie: morfologia, mocz itd. Od początku ciazy leukocyty rosną. Czy to normalne ??
Aktualnie jestem w 15 tygodniu.
Miałam wykrytą e coli w szyjce, leczoną antybiotykiem, który skończyłam brać 5 dni temu. Niestety efekt marny, antybiotyk, który został przepisany nie był zgodny z antybiogramem...Lekarka straszyła infekcja wewnatrzmaciczna jak to zaniedbam, jednak już nie wiem co robić...Zobacz załącznik 1488250
Na ciążę są inne normy w morfologii.
Generalnie jak uważasz, że lekarka do bani, to idź do kogoś innego.

To są leukocyty w moczu czy krwi?? Bo jeśli w moczu to zrobić posiew moczu więcej się dowiesz oraz jaki antybiotyk zadziała.

Zrobiłam posiew i czekam na wynik, badania. Badania moczu wyszły idealne, brak leukocytow, brak bakterii .
Bakterie e coli wyszły mi z posiewu z szyjki macicy pod koniec grudnia.

Z tego, co pytałam mojego gin, to jeśli ma się długą szyjkę, to tak szybko nie dojdzie do zakażenia maluszka.

Zawsze możesz też zrobić CRP.

Z tego, co pytałam mojego gin, to jeśli ma się długą szyjkę, to tak szybko nie dojdzie do zakażenia maluszka.

Zawsze możesz też zrobić CRP.
Pod koniec grudnia miałam 3,2 cm (12 tydzien). Mam wrażenie przy wkładaniu progesteronu ,że jest krótsza, bo wcześniej czułam opór na nizszej wysokości, a teraz ten opór jest o wiele wyżej,ale ocenę zostawię lekarzowi.

reklama
Do góry