Gosia903488
Fanka BB :)
Przykładów diet cukrzycowych jest kilkadziesiąt w necie. I to pierwsze pozycje w google. Poza tym nie każda dieta koleżanki będzie służyć Tobie, bo ja miałam cukier w normie po zakazanych winogronach i lodach a wysoki po jogurcie (naturalnym, niesłodzonym). Są jednak podstawowe zasady: odstawiasz wszystko, co jest białe, po powoduje, wyrzuty cukru, nie smażysz. Węglowodany złożone teoretycznie od drugiego śniadania, dużo białka, 5-6 posiłków, najważniejsze też ok 22. Zdrowe tłuszcze do większości posiłków, bo obniżają ładunek glikemiczny, małe a częste porcje. Jak najmniej obróbki termicznej. Trzeba ograniczyć produkty przetworzone, bo tam cukier jest ukryty. I niestety musisz testować - zapisuj wszystko co jesz na poszczególne posiłki (w wersji hardcore musisz ważyć produkty i kcal) i sprawdzasz cukier. Wraz z postępem ciąży spodziewaj się pogorszenia wyników (nie jest to norma oczywiście). Dużo pij, wody niegazowanej. O napojów słodzonych zapomnij.Cześć dziewczyny, co zrobic gdy cukier naczczo jest powyzej normy? Jestem w 20tyg ciąży. Gin kazal mi zrobic diete i wszystko zapisywać. A moze podeslecie jadłospis który stosujecie. Bylabym bardzo wdzięczna bo moglabym porównać z tym co jem i jakie błędy popełniam
Cukier podnosi także syntetyczny progesteron.
Samo badanie warto powtórzyć, bo może źle się do niego przygotowałaś.