reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wysoka waga niemowlaka

adzata116

Początkująca w BB
Hej. Mój syn skończył 20 tygodni. Urodził się z wagą 3840 teraz waży około 9 kg. Karmimy się wyłącznie piersią na żądanie. Ulewa sporadycznie. Nie wygląda grubo, ponieważ wzrostowo też jest duży (zakładamy ubranka na 74). Pediatra nie ma ,zastrzeżeń do wagi jednakże wiem że to za duzo. Stąd moje pytanie. Czy cos robię nie tak ?

reklama
Ciesz sie, ze dziecko zdrowo Ci rosnie I nie doszukuj sie problemow, gdzie ich nie ma :) jak mowisz, jest wzrostowo duzy stad moze sie brac waga. A jak maluszek zacznie sie ruszac to ten wzrost wagi zwolni :)

Hej. Mój syn skończył 20 tygodni. Urodził się z wagą 3840 teraz waży około 9 kg. Karmimy się wyłącznie piersią na żądanie. Ulewa sporadycznie. Nie wygląda grubo, ponieważ wzrostowo też jest duży (zakładamy ubranka na 74). Pediatra nie ma ,zastrzeżeń do wagi jednakże wiem że to za duzo. Stąd moje pytanie. Czy cos robię nie tak ?
Pediatra nie ma zastrzezeń, ale Ty wiesz lepiej? Jesteś lekarzem z wykształcenia?:)

Wyluzuj. 20 tygodni to prawie skończone 6 miesięcy, a do tego momentu dziecko powinno podwoić wagę urodzeniową. Więc jak najbardziej mieścicie się w normach.

Skąd wiesz? Jesteś dziecięcym dietetykiem klinicznym, CDL, pediatrą?

Ja mam podobnie mój syn ma skończone 16 tygodni obecnie waży 7100 g waga wzrost 66. urodzeniowa 3760g ,przy wypisie 3550g
Karmiony jest mm hip bio combiotyk jest małym glodomorkiem jeszcze nigdy nie zostawił mleka wręcz domaga się więcej je ponad normę ( mam na myśli zalecenia producenta). Nie jest "gruby" jest dużym chłopcem natomiast lekarka na ostatnim badaniu zasugerowała że je za dużo. Dodam że jeszcze mieści się w swoim centylu ale wysoko.
Mam dziecku ograniczyć jedzenie?

Ja mam podobnie mój syn ma skończone 16 tygodni obecnie waży 7100 g waga wzrost 66. urodzeniowa 3760g ,przy wypisie 3550g
Karmiony jest mm hip bio combiotyk jest małym glodomorkiem jeszcze nigdy nie zostawił mleka wręcz domaga się więcej je ponad normę ( mam na myśli zalecenia producenta). Nie jest "gruby" jest dużym chłopcem natomiast lekarka na ostatnim badaniu zasugerowała że je za dużo. Dodam że jeszcze mieści się w swoim centylu ale wysoko.
Do roku nie ogranicza się dziecku mleka.

Boże dziewczyny ogarnijcie się.
Do roku to podstawa mleko!! To raz.
A dwa; dziecko zacznie raczkować, biegać to zobaczycie jak spadnie z wagi. Cieszcie się ze nie ma problemu z przybieraniem z wagi.

Boże dziewczyny ogarnijcie się.
Do roku to podstawa mleko!! To raz.
A dwa; dziecko zacznie raczkować, biegać to zobaczycie jak spadnie z wagi. Cieszcie się ze nie ma problemu z przybieraniem z wagi.

Moje nie spadło 😅
Dla mnie to ewidentnie były już objawy jego CT1 - no ale wtedy nie było badań genetycznych 😪

reklama
Moje nie spadło 😅
Dla mnie to ewidentnie były już objawy jego CT1 - no ale wtedy nie było badań genetycznych 😪
No właśnie, ct1 to wtedy inaczej. Ale tutaj może spadnie. Mój syn akurat też szybko przybierał ale na rok jak poszliśmy to ważył wciąż 10kg gdzie wcześniej też przybierał szybko wagę. Ale że on ciągle biega i biega to ta waga się u niego waha 😉

Do góry