reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wysoka waga niemowlaka

adzata116

Początkująca w BB
Hej. Mój syn skończył 20 tygodni. Urodził się z wagą 3840 teraz waży około 9 kg. Karmimy się wyłącznie piersią na żądanie. Ulewa sporadycznie. Nie wygląda grubo, ponieważ wzrostowo też jest duży (zakładamy ubranka na 74). Pediatra nie ma ,zastrzeżeń do wagi jednakże wiem że to za duzo. Stąd moje pytanie. Czy cos robię nie tak ?

reklama
Ciesz sie, ze dziecko zdrowo Ci rosnie I nie doszukuj sie problemow, gdzie ich nie ma :) jak mowisz, jest wzrostowo duzy stad moze sie brac waga. A jak maluszek zacznie sie ruszac to ten wzrost wagi zwolni :)

Hej. Mój syn skończył 20 tygodni. Urodził się z wagą 3840 teraz waży około 9 kg. Karmimy się wyłącznie piersią na żądanie. Ulewa sporadycznie. Nie wygląda grubo, ponieważ wzrostowo też jest duży (zakładamy ubranka na 74). Pediatra nie ma ,zastrzeżeń do wagi jednakże wiem że to za duzo. Stąd moje pytanie. Czy cos robię nie tak ?
Pediatra nie ma zastrzezeń, ale Ty wiesz lepiej? Jesteś lekarzem z wykształcenia?:)

Wyluzuj. 20 tygodni to prawie skończone 6 miesięcy, a do tego momentu dziecko powinno podwoić wagę urodzeniową. Więc jak najbardziej mieścicie się w normach.

Skąd wiesz? Jesteś dziecięcym dietetykiem klinicznym, CDL, pediatrą?

Do góry