Hej. Mój syn skończył 20 tygodni. Urodził się z wagą 3840 teraz waży około 9 kg. Karmimy się wyłącznie piersią na żądanie. Ulewa sporadycznie. Nie wygląda grubo, ponieważ wzrostowo też jest duży (zakładamy ubranka na 74). Pediatra nie ma ,zastrzeżeń do wagi jednakże wiem że to za duzo. Stąd moje pytanie. Czy cos robię nie tak ?
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Pediatra nie ma zastrzezeń, ale Ty wiesz lepiej? Jesteś lekarzem z wykształcenia?Hej. Mój syn skończył 20 tygodni. Urodził się z wagą 3840 teraz waży około 9 kg. Karmimy się wyłącznie piersią na żądanie. Ulewa sporadycznie. Nie wygląda grubo, ponieważ wzrostowo też jest duży (zakładamy ubranka na 74). Pediatra nie ma ,zastrzeżeń do wagi jednakże wiem że to za duzo. Stąd moje pytanie. Czy cos robię nie tak ?
Wyluzuj. 20 tygodni to prawie skończone 6 miesięcy, a do tego momentu dziecko powinno podwoić wagę urodzeniową. Więc jak najbardziej mieścicie się w normach.
marta18691
Dokładnie jest duży więc ta waga jest rozłożona jak normalnie wygląda nie doszukuj się problemów bo inni walczą z takim czymś
olka11135
Hej. Mój syn skończył 20 tygodni. Urodził się z wagą 3840 teraz waży około 9 kg. Karmimy się wyłącznie piersią na żądanie. Ulewa sporadycznie. Nie wygląda grubo, ponieważ wzrostowo też jest duży (zakładamy ubranka na 74). Pediatra nie ma ,zastrzeżeń do wagi jednakże wiem że to za duzo. Stąd moje pytanie. Czy cos robię nie tak ?
Skąd wiesz? Jesteś dziecięcym dietetykiem klinicznym, CDL, pediatrą?
Czy dziecko karmione piersią można „utuczyć”? - mleczne wsparcie
Sporo było o małych przyrostach, a nawet o spadku wagi, ale jest grupa mam, których dzieci mają bardzo duże przyrosty, dzieci dobijają szybko do górnych granic siatek centylowych, a nawet wykraczają poza 97 centyl wszystkich możliwych siatek, przyrastają po 1000-1500, a nawet 2000 gramów na...
www.mlecznewsparcie.pl