reklama
gato
Fanka BB :)
@HappyBabyMama ja kupiłam 56 ale w hm a tam rzeczy większe rozmiarowo.
@iryski ja też planuję tą wanienkę. Oglądałam ja ostatnio i wydaje się ok, mnie też bardzo rozmiarowo pasuje.
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
@iryski ja też planuję tą wanienkę. Oglądałam ja ostatnio i wydaje się ok, mnie też bardzo rozmiarowo pasuje.
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
MamusiaToJa
Ja w grudniu to bede zyc swietami i prezentami dla syna, jesli dozyje
Jak jutro nie zapomne policze ile mam tych bodziakow i innych bzdur. Tez wole miec wiecej ciuchow, choc moze to dziecko nie bedzie zbyt srajace i ulewajace
@MamusiaToJa bardzo ładne lozeczko, szuflade tez bedziesz miec do niego?
Szuflady nie ma,ale już mam komode w sypialni dla Małej
MamusiaToJa
Czoperka to czekamy razem na te lidlowskue[emoji4][emoji6]
Dzieki za informacje jak ubierac szkraba ja tyle lat temu rodzilam ze czuje jakby to pierwszy raz byl
Ja dla pierwszego syna wszystko dostałam z ubrań w spadku więc nie musiałam kupować, drugi nosił po pierwszym więc też jestem całkowicie zielona
Teraz wpadam powoli w obłęd bo ciągle się zastanawiam ile czego i w jakim rozmiarze
oczekująca89
Zaciekawiona BB
Dziewczyny jak Wy robicie z łóżeczkiem? Mamy pokój dla małej, zamierzamy kupić mebelki. Myślę jednak, że chyba 1 rok to i tak musimy kupić łóżeczko dostawne do swojego (takie zwykłe 120x60cm niestety nie wejdzie do naszej sypialni), bo przecież małej nie zostawie samej w pokoju.. I co w tym łóżeczku? Materac, prześcieradło i rożek? Druga sprawa (tak jestem zielona;p) czy takim małym dzieciom zakłada się buciki?? Czy same skarpetki (i potem np do śpiworka na spacer)? Bo niby są takie małe buciki..
maryqska
Wow, nadrobiłam wszystko, sama nie wiem co pisać, choć po 4 latach, fajnie sobie wszystko odświeżyć ;
Macie piękne rzeczy, zazdraszam bardzo
@Czoperka a ten krem wyglada super
A mnie kusi żeby zrobić
Ciekawa jestem skąd zamawiasz składniki i kiedy będziesz go robić??? Jak "już" to mogę zamówić i wyślesz do mojej koleżanki?
I super lista, fajnie byłoby ja gdzieś skopiować, muszę chyba zdjęcia porobić
Co do rożków, nawet jeden zamówiłam z pl z motherhood?? Wogole nie potrzebny, wysłałam koleżance do pl.,
Otłuszczają tez jakoś nie bardzo ale zgadzam sie z @Czoperka fajny sposób na zawijanie i wystarczy
My mamy zwykle drewniane łóżeczko, materac piankowy;
Ja chciałam taki kombinezon kupić, ale dostałam od koleżanki taki co tez zakłada się na fotelik i muszę go przeglądnąć czy nada się tez do wózka, choć zastanawiam się czy w nasza srogoa zimę będę miała czas na spacery z dzieckiem i z drugim u boku [emoji33][emoji33] o matko jak to będzie;
Jak wreszcie ogarnę wszystko to wrzucę swoje fotki ufffff
@Olgi89 super smoczki zapisuje na listę nie wiedziałam o nich
Dziewczyny nienwiem czy pisaliście o tym a nam się przydał termometr do wody, u nas się sprawdził,
Ja od początku używałam vitD, ale K nie; nikt tu mi nic nie mówił na ten temat ;/
A i w ikei kupiliśmy taki ściemniacz, mamy podłączony do lampy i jak ściemnia najwiecej to akurat daje takie małe światełko; używam do tej pory;
Co do herbatek laktacyjnych sama nie wiem czy pomagają, dużo tez piłam herbaty koperkowej(???), chyba już pamięć nie ta, miała pomagać na gazu maluszka;
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Macie piękne rzeczy, zazdraszam bardzo
@Czoperka a ten krem wyglada super
A mnie kusi żeby zrobić
Ciekawa jestem skąd zamawiasz składniki i kiedy będziesz go robić??? Jak "już" to mogę zamówić i wyślesz do mojej koleżanki?
I super lista, fajnie byłoby ja gdzieś skopiować, muszę chyba zdjęcia porobić
Co do rożków, nawet jeden zamówiłam z pl z motherhood?? Wogole nie potrzebny, wysłałam koleżance do pl.,
Otłuszczają tez jakoś nie bardzo ale zgadzam sie z @Czoperka fajny sposób na zawijanie i wystarczy
My mamy zwykle drewniane łóżeczko, materac piankowy;
Ja chciałam taki kombinezon kupić, ale dostałam od koleżanki taki co tez zakłada się na fotelik i muszę go przeglądnąć czy nada się tez do wózka, choć zastanawiam się czy w nasza srogoa zimę będę miała czas na spacery z dzieckiem i z drugim u boku [emoji33][emoji33] o matko jak to będzie;
Jak wreszcie ogarnę wszystko to wrzucę swoje fotki ufffff
@Olgi89 super smoczki zapisuje na listę nie wiedziałam o nich
Dziewczyny nienwiem czy pisaliście o tym a nam się przydał termometr do wody, u nas się sprawdził,
Ja od początku używałam vitD, ale K nie; nikt tu mi nic nie mówił na ten temat ;/
A i w ikei kupiliśmy taki ściemniacz, mamy podłączony do lampy i jak ściemnia najwiecej to akurat daje takie małe światełko; używam do tej pory;
Co do herbatek laktacyjnych sama nie wiem czy pomagają, dużo tez piłam herbaty koperkowej(???), chyba już pamięć nie ta, miała pomagać na gazu maluszka;
MiMeMi
Uff, nadrobiłam wątek wyprawkowy.
Śliczne wyprawki widziałam :-)
Wanienka Ikea jest bardzo fajna, ma antypoślizgowe dno. Jest jedno "ale". Nie zakładaliśmy początkowo żadnego stojaka a kąpiel dziecka na podłodze w łazience do przyjemnych nie należy. Myślę o stojaku (i pewnie będzie potrzebna nowa wanienka), chociaż jak mojemu m powiedziałam ostatnio to się popukał w głowę i powiedział, że jakby się dziecko wyślizgnęło to ze stojaka dalej do podłogi... Panikarz jeden.
U nas materac piankowy, a teraz starszakowi lateksowy kupiliśmy
Jak wychodziliśmy ze szpitala to mały miał body, pajacyk polarowy, skarpetki i kombinezon. Czapeczkę miał cienką bo wełnianej nie daliśmy rady założyć ;-) Nie pamiętam już dlaczego. Ale jak na luty było przepiękne słońce, samochód był pod drzwiami szpitalnymi i wjechaliśmy bezpośrednio do garażu.
Co do kombinezonów to mnie strasznie denerwowały. Kupiłam niby na 56 który okazał się wielkości jak 68 w Smyku. Był za sztywny. A ze dostałam od koleżanki smykowy 68 to go używaliśmy bo był mięciutki. Teraz chodzę z centymetrem i mierzę, bo chce taki w sam raz żeby do końca marca wytrzymał, czyli 3 m-ce. Poźniej są kombinezoniki wiosenne i kocyka można użyć. A do wózka mam w komplecie oryginalny ciepły śpiworek.
Śliczne wyprawki widziałam :-)
Wanienka Ikea jest bardzo fajna, ma antypoślizgowe dno. Jest jedno "ale". Nie zakładaliśmy początkowo żadnego stojaka a kąpiel dziecka na podłodze w łazience do przyjemnych nie należy. Myślę o stojaku (i pewnie będzie potrzebna nowa wanienka), chociaż jak mojemu m powiedziałam ostatnio to się popukał w głowę i powiedział, że jakby się dziecko wyślizgnęło to ze stojaka dalej do podłogi... Panikarz jeden.
U nas materac piankowy, a teraz starszakowi lateksowy kupiliśmy
Jak wychodziliśmy ze szpitala to mały miał body, pajacyk polarowy, skarpetki i kombinezon. Czapeczkę miał cienką bo wełnianej nie daliśmy rady założyć ;-) Nie pamiętam już dlaczego. Ale jak na luty było przepiękne słońce, samochód był pod drzwiami szpitalnymi i wjechaliśmy bezpośrednio do garażu.
Co do kombinezonów to mnie strasznie denerwowały. Kupiłam niby na 56 który okazał się wielkości jak 68 w Smyku. Był za sztywny. A ze dostałam od koleżanki smykowy 68 to go używaliśmy bo był mięciutki. Teraz chodzę z centymetrem i mierzę, bo chce taki w sam raz żeby do końca marca wytrzymał, czyli 3 m-ce. Poźniej są kombinezoniki wiosenne i kocyka można użyć. A do wózka mam w komplecie oryginalny ciepły śpiworek.
maryqska
A co myślicie o takim czymś??
Chciałam przy pierwszym ale jakoś nie zdążyłam zamówić
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
Jak tylko moja mloda zasypiala to zostawala sama w pokoiku z niania elektroniczna. Teraz bede robić tak samo choć mnie od czci I wiary za to odsadzaja.Dziewczyny jak Wy robicie z łóżeczkiem? Mamy pokój dla małej, zamierzamy kupić mebelki. Myślę jednak, że chyba 1 rok to i tak musimy kupić łóżeczko dostawne do swojego (takie zwykłe 120x60cm niestety nie wejdzie do naszej sypialni), bo przecież małej nie zostawie samej w pokoju.. I co w tym łóżeczku? Materac, prześcieradło i rożek? Druga sprawa (tak jestem zielona;p) czy takim małym dzieciom zakłada się buciki?? Czy same skarpetki (i potem np do śpiworka na spacer)? Bo niby są takie małe buciki..
Co do bucikow to według mnie sa tylko po to żeby ladnie wygladaly. Skarpetki albo np takie buciki robione na drutach wystarcza.
Pamietaj ze dostawne luzeczko na dlugo nie starczy, ja licze okolo 3 mce na kolyske. Bo dziecie rośnie.
Tu w UK zakłada sie ze dziecko spi w sypialni rodzicow przez okolo pół roku.
reklama
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
A co to za narzedzie tortur?A co myślicie o takim czymś??
Podziel się: