reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Wlasnie ja tez nie wiem jaki materac. Wczoraj oglądałam na stronie ikea i tam sa wszystkie piankowe. Tez słyszałam, ze gryka i kokos super. Sama nie wiem, tez chętnie wysłucham rad doświadczonych koleżanek [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja bardzo duO ostatnio czytałam o materacach zarówno dla dorosłych (bo sobie tez kupowaliśmy) jak i dla dzieci. Gryka kokos jest fajny ale musicie pilnować zeby pzypadki nie zamoczyć bo grzyb murowany. Ta gryka podobno pod wpływem wilgoci moze kwitnąć nawet. Poza tym musi miec dobra cyrkulację powietrza zapewniony taki materac wiec weźcie tez to pod uwage (ceratka PPD prześcieradło odpada). Ja po długim szperania po art wybrałam dla noworodka materac piankowy bo na pewno nie raz mały siknie, albo cos wyleje a ja sie bede zastanawiać czy materac cos juz sobie wychodował czy jeszcE :) A jesli chodzi o twardość to powinien byc racZej twardy bo lepszy jest na kregoslupek. Wczesniej nie testowałam materacyków dla bobasów wiec pisze tylko co wyczytałam nie twierdze Ze mam 100% racji. Ja kupiłam piankowy ale posłucham chetnie waszych opini ;)

To jeszcze pomyśle.
Jak ktoś lubi robić zakupy on linę to jeszcze dziś w sklepie mamissima jest rabat minus 20%, jak się wpisze kod: MAMISSIMATS
Wczoraj wieczorem sprawdziłam i zamówiłam kocyk Link do: Poofi - Tkany Kocyk z Bawełny Organicznej Vintage Pink / AKCESORIA DLA NIEMOWLĄT - Zabawki oraz akcesoria dla dzieci i rodziców.

Daj znać jak przyjdzie, chcę identyczny tylko taki miętowy jakby ;) Interesuje mnie czy jest nie za ciężki i ładnie wykonany :)

Na pewno się pochwale, jak przyjdzie. Na razie opłaciłem zamowienie. Za to dziś przyszły zamówione w smyku rzecy, jeszcze z tej promocji minus 50%. Czekałam bardzo długo bo ponad tydzień na samo spakowanie paczki, ale za to rzeczy mi się podobają.

image.jpeg

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    161,6 KB · Wyświetleń: 253
Tez bym ćhciala jak najprostsze drewniane łóżeczko. I chyba właśnie z ikei. Z tym przewijakiem, o którym pisała @julia0903 . Tylko, ze ja planowałem dopier w grudniu. Wiec ciekawa jestem, czy ten przewijak faktycznie taki fajny, na jaki wyglada. Co do materacyków to tez myślałam o gryce i kolosie, ale obejrzałam poniższy filmik i chyba jednak tez będzie u nas zwykły punkowy z ikei.

reklama
Dziewczyny zapomnialam pisac ktorejs z Was podobal sie moj kombinezon mam go na sprzedaz chetna ktoras?
Dostalam wczoraj identyczny;)

Iryski uwazam ze 68 zdecydowanie za duze! Max to 62 rozmiar jaki najlepiej kupic;)

Do góry