reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

@Olgi89 fajny ten rożek. A jaki psiur fajny wlazł w kadr;)
Ja zakupiłam rożek ale taki usztywniany to sobie wymienię jutro bo nie zauwazylam ze on ma takie plecki i wezmę jakiś mięciutki a tak to bede otulaczami malucha owijała.
A czy on czasem z tylu nie ma wyjmowanej takiej podkładki, która go usztywnia? I w zalezności od potrzeb może być sztywny lub nie.
@olivka85 czyli do szpitala trzeba zabrać swój rożek lub otulacz, dobrze zrozumiałam? Bo myślałam, że to dopiero w domu potrzebne, a w szpitalu szpitalne.
@Olgi89 psiak chyba tez soe powoli przygotowuje na worka zmianę, czyli pojawienie konkurencji
Zalezy od szpitala,najlepiej się dowiedzieć samemu, w wawie trzeba miec wszystko swoje.

reklama
@julia0903 udaly się zakupy?
@Czoperka zakupy w łupku chyba cieszą najbardziej, bo to nie jest zwykle : wybierasz i płacisz. Ale dochodzi element polowania, jak np.jest nowy towar. Aż mi żal, ze jestem uziemiona.
Słyszałam,ze w smaku jest promocja -75 na rzeczy outletowe, ale nie sprawdzalam.

Ja tez uwielbiam zakupy w sh :) z najcenniejszych lupow mam spodnie ciążowe hm które leżą idealnie za całe 3 zl no i wszystkie ubranka dla młodego póki co czyli kilka śpioszkow bluzek spodni kurtek koszul (to tak bardziej na rocznego) na co wydałam ok 40 zl :) z nowych rzeczy mam na razie poduszkę do karmienia mothehood, kocyk z colorstories szary średni i rożek mietowo szary w chmurki z minky, pieluszke bambusowa i ręcznik z kapturem colorstories.

Zastanawiam się teraz na ile warto inwestować w łóżeczko? Jakie najczęściej kupujecie? No i jakie materace ? Widzę ze popularne są gryka kokos ale jakoś mnie nie przekonują (boje się ze jakieś robaczki mi się tam zalegna i ze są jednak za twarde dla malenstwa) i skłaniam się ku piankowym. A jak to jest z Waszego doświadczenia? Przepraszam jeśli temat był poruszany ale nie mogę się dokopać

Zastanawiam się teraz na ile warto inwestować w łóżeczko? Jakie najczęściej kupujecie? No i jakie materace ? Widzę ze popularne są gryka kokos ale jakoś mnie nie przekonują (boje się ze jakieś robaczki mi się tam zalegna i ze są jednak za twarde dla malenstwa) i skłaniam się ku piankowym. A jak to jest z Waszego doświadczenia? Przepraszam jeśli temat był poruszany ale nie mogę się dokopać
Ja właśnie w weekend zakupilam łóżeczko, zwykłe proste ze szczebelkami. Ze szufladą (mam małe mieszkanie więc każdy kąt do przechowywania jest cenny). A materac kupiłam kokos pianka gryka.

@Olgi89 świetny pomysł z miętowym lozeczkiem ! :) oryginalnie ja chciałam białe ale mięta błękit granat szary i bialy będą kolorami w pokoju małego. Czyli z lozeczkiem nie ma co kombinować i najlepiej proste.
@askkka2 @Olgi89 a jakie macie odczucia co do twardości materacy?

@Olgi89 świetny pomysł z miętowym lozeczkiem ! :) oryginalnie ja chciałam białe ale mięta błękit granat szary i bialy będą kolorami w pokoju małego. Czyli z lozeczkiem nie ma co kombinować i najlepiej proste.
@askkka2 @Olgi89 a jakie macie odczucia co do twardości materacy?
Jak dla mnie materacyk jest miekki

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Malwi, my dla pierwszego mieliśmy drewniane łóżeczko w którym jeszcze ja spałam ;) później dokupiliśmy turystyczne bo dużo jeździmy (Baby Design - oceniam na bardzo solidne, kupiliśmy używane w świetnym stanie za 70zł!). Od kiedy mamy turystyczne to syn tylko w nim śpi, drewniane jest rozkręcone w piwnicy. A to dlatego, że on strasznie obijał się o drewniane szczebelki i to go budziło w nocy. Poza tym trzeba było wiecznie szukać smoczka, w turystycznym nie ma tego problemu, żeby wypadł :) No i synek się przyzwyczaił do łóżeczka, więc zaśnie w nim w każdym miejscu (nawet na sali weselnej hehe).
Materac mamy najzwyklejszy z Ikei. A w jakieś lepsze będę inwestować przy zmianie łóżeczka na duże.

Dla drugiego bąbla mamy na początek taki hamaczek Link do: Amazonas / BabyWorld - Hamaki i Kołyski - Hamak ze stelażem Koala. Pierwszy syn miał długo bunt na łózeczko i ten hamaczek nas uratował. Spał w nim dopóki nie zaczął siadać. Więc myślę że przy drugim posłuży jako alternatywa kołyski na pierwsze miesiące.

Do góry