reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Czoperka
Welne trzeba lanolinowac... To dla mnie duzy minus i drugi tako, ze welna czesto uczula - ja dostaje wysypki od welnianych ubran wiec balabym sie to zalozyc maluszkowi.
Caly czas sie krece w temacie pieluszek i caly czas jestem w ciemnej d... Wiesz ze sa nawet tzw"biblioteki pieluszkowe"? Mozna pozyczyc pieluszki roznych firm do testow.

reklama
No lanolinować trzeba mniej więcej raz na 2 miesiące, czyli tak samo często powinno się robić kurację kwaskową pieluszkom, a otulacze moczyć w płynie do naczyć, więc na jedno wychodzi. Ja wełnę merino uwielbiam, jest to moim zdaniem jedna z najlepszych tkanin ever. Mamy wszyscy, łącznie z młodym bieliznę termoaktywną i jest nie do zastąpienia. Skarpety grube też. No ale z uczuleniami się nie dyskutuje.

Nie mam pojecia na czym to polegaw sensie lanolinowanie, ale brzmi jakos tak niezachecajaco.
A co do pieluszek wielo to jakos niby wiem wiecej, a czuje jakbym wiedziala mniej i coraz bardziej nie mam pomyslu jakie wybrac,bo ani nie mam jak zobaczyc ani jak dotknac... i chyba skonczy sie na tym co mam i ceratkach z tetra przynajmniej na poczatku.

Dziewczyny czy widziałyście gdzieś w sieciówkach albo w sklepach internetowych jakieś koszule nocne do karmienia ale wyglądające przyzwoicie, a nie z jakimiś misiami itd? Jakieś koronki, ciemne kolory itd by mnie interesowały.

I pytanie nr 2. Czy orientujecie się czy fotelik ten pierwszy kupiony do bazy Isofix moze być stosowany w innym aucie z pasami? Czy jesli kupi się taki do Isofixa to tylko tak mozna go montować? Jeśli są takie, że można montować dwojako to jakich firm?

Z góry dzięki!

Dziewczyny czy widziałyście gdzieś w sieciówkach albo w sklepach internetowych jakieś koszule nocne do karmienia ale wyglądające przyzwoicie, a nie z jakimiś misiami itd? Jakieś koronki, ciemne kolory itd by mnie interesowały.

I pytanie nr 2. Czy orientujecie się czy fotelik ten pierwszy kupiony do bazy Isofix moze być stosowany w innym aucie z pasami? Czy jesli kupi się taki do Isofixa to tylko tak mozna go montować? Jeśli są takie, że można montować dwojako to jakich firm?

Z góry dzięki!
Co do koszul tez będę sie rozglądać za takimi "nie misiowymi":)dam znac jak cos znajdę:)

A Wy kochane powiedzcie mi gdzie kupujecie dla maluszków używane ciuszki oczywiście oprócz lumpków.jakies linki możecie podać jak macie:)

reklama
Kiki kochana jak kupujesz do isofixa to spokojnie pasami moze spiac[emoji4]
Ja mam pod baze EasyBase 2 ale na pasy bo w aucie niemamy Isofixa:/ musisz tylko spojrzec zeby pasowal do wozka;)

Do góry