reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

Czoperka
Welne trzeba lanolinowac... To dla mnie duzy minus i drugi tako, ze welna czesto uczula - ja dostaje wysypki od welnianych ubran wiec balabym sie to zalozyc maluszkowi.
Caly czas sie krece w temacie pieluszek i caly czas jestem w ciemnej d... Wiesz ze sa nawet tzw"biblioteki pieluszkowe"? Mozna pozyczyc pieluszki roznych firm do testow.

reklama
No lanolinować trzeba mniej więcej raz na 2 miesiące, czyli tak samo często powinno się robić kurację kwaskową pieluszkom, a otulacze moczyć w płynie do naczyć, więc na jedno wychodzi. Ja wełnę merino uwielbiam, jest to moim zdaniem jedna z najlepszych tkanin ever. Mamy wszyscy, łącznie z młodym bieliznę termoaktywną i jest nie do zastąpienia. Skarpety grube też. No ale z uczuleniami się nie dyskutuje.

Nie mam pojecia na czym to polegaw sensie lanolinowanie, ale brzmi jakos tak niezachecajaco.
A co do pieluszek wielo to jakos niby wiem wiecej, a czuje jakbym wiedziala mniej i coraz bardziej nie mam pomyslu jakie wybrac,bo ani nie mam jak zobaczyc ani jak dotknac... i chyba skonczy sie na tym co mam i ceratkach z tetra przynajmniej na poczatku.

Dziewczyny czy widziałyście gdzieś w sieciówkach albo w sklepach internetowych jakieś koszule nocne do karmienia ale wyglądające przyzwoicie, a nie z jakimiś misiami itd? Jakieś koronki, ciemne kolory itd by mnie interesowały.

I pytanie nr 2. Czy orientujecie się czy fotelik ten pierwszy kupiony do bazy Isofix moze być stosowany w innym aucie z pasami? Czy jesli kupi się taki do Isofixa to tylko tak mozna go montować? Jeśli są takie, że można montować dwojako to jakich firm?

Z góry dzięki!

Dziewczyny czy widziałyście gdzieś w sieciówkach albo w sklepach internetowych jakieś koszule nocne do karmienia ale wyglądające przyzwoicie, a nie z jakimiś misiami itd? Jakieś koronki, ciemne kolory itd by mnie interesowały.

I pytanie nr 2. Czy orientujecie się czy fotelik ten pierwszy kupiony do bazy Isofix moze być stosowany w innym aucie z pasami? Czy jesli kupi się taki do Isofixa to tylko tak mozna go montować? Jeśli są takie, że można montować dwojako to jakich firm?

Z góry dzięki!
Co do koszul tez będę sie rozglądać za takimi "nie misiowymi":)dam znac jak cos znajdę:)

A Wy kochane powiedzcie mi gdzie kupujecie dla maluszków używane ciuszki oczywiście oprócz lumpków.jakies linki możecie podać jak macie:)

reklama
Kiki kochana jak kupujesz do isofixa to spokojnie pasami moze spiac[emoji4]
Ja mam pod baze EasyBase 2 ale na pasy bo w aucie niemamy Isofixa:/ musisz tylko spojrzec zeby pasowal do wozka;)

Do góry