reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Podjelam decyzje ze sie wstrzymam.... bardzo sie boje kazdego dnia czy sie cos nie wydarzy czy przetrwamy kolejny dzien.... jak ja sie dlugo staralam o dzidziusia i jeszcze po drodze jedno stracilam to teraz jest walka o kazdy tydzien. Mamy jeszcze czas na zakupy. Jak sie nie trafi juz taka okazja to trudno, kupie inny tani.... moze glupia jestem ale no meega przeleknieta jestem....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Katem ja też nie kompletuje wyprawki bo wolę zaczekać. Z drugiej strony to troche jest tak ze coś zdarzyć może się zawsze,nawet podczas porodu czy po porodzie odpukać a jakoś trzeba się przygotować bo nie będziesz wózka kupować z dzieckiem na ręku.Ale zrób jak Ci serce podpowiada;)

Podjelam decyzje ze sie wstrzymam.... bardzo sie boje kazdego dnia czy sie cos nie wydarzy czy przetrwamy kolejny dzien.... jak ja sie dlugo staralam o dzidziusia i jeszcze po drodze jedno stracilam to teraz jest walka o kazdy tydzien. Mamy jeszcze czas na zakupy. Jak sie nie trafi juz taka okazja to trudno, kupie inny tani.... moze glupia jestem ale no meega przeleknieta jestem....

Mam podobne podejście do tematu zakupów, moja ciąża jest zagrożona i też sie martwię. Nic nie kupuje i nawet nie chce przeglądać tego co mam starszej córce. Myśle że tak po 20 tyg zacznę sie rozglądać a wózek zostawiam na sam koniec ciąży.

Jak juz bedzie te chociaz 25 tyg to bede oomalu myslec. Tak jak zakladalam na poczatku to chce miec na boze narodzenie wszystko naszykowane. Teraz sie polakomilam na cene ale juz ostudzilam emocje. Zrobie tak jak planowalam i jeszcze poczekam....

Ja też w zabobony nie wierze, ale przy zagrożonej ciazy postąpiłabym tak jak katem. Gdyby cos sie nie daj Boże stało z dzidziusiem to widok tego wózka by mnie do grobu wpędził. Natomiast katem trzeba myślec pozytywnie i nie dopuszczać złych myśli. Wózek kupisz pozniej bedzie nie jedna okazja ale ważne żebyś sie strachem nie zadręczała - bedzie dobrze tym razem :) Jesteś już w zaawansowanej ciazy i nic złego sie nie stanie.

Dziewczyny a czy macie moze jakas firme sprawdzona i najlepiej niedroga w ktorej mozna zampwic kocyki takie z jednej strony babelki z drugiej material? Nie wiem jak to opisac.... sa takie handmade w necie....

Ja też w zabobony nie wierze, ale przy zagrożonej ciazy postąpiłabym tak jak katem. Gdyby cos sie nie daj Boże stało z dzidziusiem to widok tego wózka by mnie do grobu wpędził. Natomiast katem trzeba myślec pozytywnie i nie dopuszczać złych myśli. Wózek kupisz pozniej bedzie nie jedna okazja ale ważne żebyś sie strachem nie zadręczała - bedzie dobrze tym razem :) Jesteś już w zaawansowanej ciazy i nic złego sie nie stanie.
W zaawansowanej ciazy to bede po 30tygodniu i wtedy bede mogla byc spokoj a bo raczej wczesniaczki z tego wychodza.... do tego czasu pewnie cos na plecach bedzie siedziec.... niestety jak o lazde dziecko trudno bylo to strach jest trzy razy silniejszy....

@katem86 odnośnie kocyków - a Allegro przegladałaś?
Chyba, że zamówisz materiał ( sklepy internetowe z tkaninami) i ktoś Ci uszyje (np w punkcie poprawek krawieckich?) tylko przekalkuluj czy wyjdzie taniej niż gotowy.

reklama
Do góry