reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Ja kupilam pieluchy pampers premium 1 28szt, to taka mala paczuszka akurat do torby do szpitala. W selgrosie 11zl placilam. Mam tez zielone pampersy no i dada. Przy synu zarowno pampers jaki dada byly ok choc pampers troche bardziej chlonne.
Teraz mam z biedry chusteczki dada cotton i sa bardzo fajne. Nie za mokre takie w sam raz. Uzywalismy tez kiedys babydream tez byly fajne. W biedronie mozna trafic te dada cotton 3szt za 9.99 normalnie sa po 5.49.
A ktos sie orientuje? W biedronie sa te chusteczki dada cotton z bobasem na rysunku, ale sa tez chusteczki dada z ptaszkiem tweety i one nie maja dopisane cotton, sa troszke tansze, ale taki okragly znaczek maja na opakowaniu, ze zawieraja bawelne. Czy to to samo tak na prawde oba opakowania chusteczek?
@HappyBabyMama jak masz możliwość pozycz sobie od jakiejs kolezanki laktator:)

Dzieki tesciowej bede miala oprocz kolderki rowniez spiworek:)

Ostatnia edycja:
reklama
@malwi86, ja zamierzam używać oleju kokosowego i oleju migdałowego zamiast oliwki. Do kąpieli bede używać produktów Hipp, maja całkiem fajny skład:)

@weronika87, śliczne ubranka:)

Jeśli chodzi o pielyszki, to ja planuje kupić dada z biedronki, podobno sa bardzo dobre. Zreszta trzeba przetestować, bi każde dziecko zareaguje inaczej pewnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki Wam za info o kocykach! :)

Co do chusteczek, to Dada ma spoko te Cotton (najdelikatniejsze są te bezzapachowe) lub Fitty - ale tu się można nadziać, bo krążą dwie totalnie różne wersje. Dobra jest ta której skład zaczyna się od Aqua, Panthenol, Chamomilla Recutita Flower Extract, Allantoin itd. a zła jest ta która ma na początku Phenoxyethanol i Propylene Glicol.
Babydream różowe mają ładny skład, ale polecam kupić najpierw jedną paczkę i pomacać, bo dla niektórych są "zbyt suche". Dobry skład mają też te żółte, ale to są prawie same olejki, więc chusteczki nie są mokre lecz tłuste! Ja się tak nadziałam, bo wzięłam do szpitala :) używałam później zamiast kremu pod pieluszkę i do tego się sprawdziły. Niebieskie babydream - nie.
No i Tami te z Rossmana są dobre.
Aaa i któreś tanie chusteczki z Kauflanda też są bardzo dobre, jeśli chcecie to mogę Wam napisać które :)

A my używamy chusteczek Lansinoh. Skład mają niezły, choć nie idealny. Ale przynajmniej łatwo się wyjmują z opakowania, pojedynczo, a nie jak inne - od razu 7 sztuk ;)

@malwi86, ja zamierzam używać oleju kokosowego i oleju migdałowego zamiast oliwki. Do kąpieli bede używać produktów Hipp, maja całkiem fajny skład:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

migdałowy też fajny :) i właśnie o tych Hipp też czytałam, że są ok i polecano mi jeszcze rzeczy made in Rosmann. na jakimś blogu przestrzegano natomiast przed markami Nivea, Ziaja, Johnson&Johnson co mnie zdziwiło, ale podobno w składzie mają za dużo chemii

migdałowy też fajny :) i właśnie o tych Hipp też czytałam, że są ok i polecano mi jeszcze rzeczy made in Rosmann. na jakimś blogu przestrzegano natomiast przed markami Nivea, Ziaja, Johnson&Johnson co mnie zdziwiło, ale podobno w składzie mają za dużo chemii
Ja chcialam na pierwsze 2 msc Oilatum albo emolium kupic ale przemyślałam sprawe i jednak do kapania kupie cos z HIPP (jest bardzo chwalony) a do smarowania cialka olejek migdalowy :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny zakupiłyście już ręczniki dla maluchów. Możecie polecić jakieś dobre w przystępnej cenie?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry