reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

reklama
Tak myslalam,ze to zbędny zakup. Prześcieradło zamówiłam. Ale jakoś poduszeczka i kołderka mi nie pasują do moich wyobrażeń o zimowych spacerach ;)

A właśnie - moze któraś z doświadczonych mam zechciałaby mnie uświadomić po co jest potrzebna pościel do wózka? Bo wiem,mze jest. A nie wiem po co właściwie.
Ja pościeli do wózka nie miałam, i teraz też nie widzę potrzeby. Na wózkowy materacyk kładłam większą pieluszkę flanelową, żeby maluchowi było milutko i w razie zabrudzenia szybko wymienić na czystą. Przykrywałam kocykiem.

U mnie tak samo jak u dziewczyn. Nie używałam pościeli do wózka - tylko pielucha i kocyk. Do łóżeczka na początek tylko ochraniacz na materac i prześcieradła. Poduszka i kołdra dopiero około roku.

Martyna planujesz do lozeczka otulacz? Czy rozek? Czy spiworek? Ja w koncu musze sie zdecydowac co z tego kupic;)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

mam rożki bo planuje otulac dziecko według teorii Karpa.spiworki też mam bo dostałam po kims ale z Kostkiem nie używałam. jeśli będzie problem ze spaniem kupię otulacz woombie

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

To taki hmm... otulacz/ocieplacz na ręce (?), który się zakłada na rączkę od wózka, żeby łapska nie marzły jak się idzie na zimowy spacer.
:)

Dzięki bardzo, fajnej to brzmi i wyglada, duża
wygoda

@Marcje Twoja kuzynka robi piękne rzeczy, podziwiam ludzi za takie talenty;

@HappyBabyMama śliczna ta czapeczka [emoji7][emoji7]

@iryski ja tez nie miałam żadnej pościeli do wózka i pierwsze słyszę

Ja Julkę kładłam normalnie na płasko i tak była poubierane w te kombinezony, ze z ta pościelą to chyba za dużo by było;

Wogole śliczne Wasze zakupy Dziewczyny
Napatrzeć się nie mogę, a najbardziej koce, zakochana jestem, przepiękne [emoji7][emoji7][emoji7]

Ja dalej w proszku z wyprawka tzw., apteczna, dobrze, ze ciuchy są;
Początkiem stycznia wygrzebie łóżeczko; wanienki i takie różne rzeczy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kołderki i poduszeczki też na razie nie kupuję ani do łóżeczka, ani do gondoli, ale co do prześcieradełka pytałam, bo chciałam skorzystać z tej promocji Poofi, i wahałam się między bawełnianym i właśnie bambusowym i muślinowym. Ostatecznie zamówiłam bawełniane (szare i białe) do gondoli z Poofi i do łóżeczka szare bawełniane z Effi. Te muślinowe z Poofi jakoś bardziej mi pasują na lato, tak samo ta egzotyczna kolorystyka. Jak będzie cieplej, tak jak piszecie, mogę dać pieluszkę bambusową.

Do góry