reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

magdalenaB pisze:
pytia: sliczne te rzeczy macie dla malenstwa. a ten kombajn bardzo praktyczny sie wydaje. tez mi sie taki marzy... ale tylko marzy :) bo drogie sa z tego co wiem.

Widziałam w sklepie za ponad 300 zł, więc faktycznie drogo. My mieliśmy to szczęście, że dostaliśmy używany, od znajomych.

reklama
kaśka76 pisze:
a sklep czynny jest też w niedziele czy od pon. do sob.? możesz dać jakiś namiar czy telefon na niego, bo bedziemy w przyszły weekend u znajomych w Czechowicach? jeśłi Ci to problemu oczywiście nie sprawi.

Sklep jest na ulicy Grażyńskiego 40 (niedaleko Sfery), mam ulotkę, ale niestety nie mają chyba jeszcze telefonu, bo sklep całkiem nowy. Czynny w tygodniu 8.00-17.00, a w sobotę 9.00-14.00, w niedzielę niestety zamknięty. Mają tam też łóżeczka (nasze kupiliśmy za 99 zł +68 zł materacyk) i inne rzeczy dla dzieciaczków.

Taki macie fajne wózeczki a ja dalej nie wiem jaki kupic.
Potrzebuje taki zebym mogla sama wniesc na 4 pietro czyli lekki i nie duze - JAKI TO PROBLEM I GDZIE TAKI ZNALEZC

bacia! ja cały czas podtrzymuję: Graco Quatro jest najlżeszy, szybko sie go składa i jest naprawdę fajny. icze też na obniżki cen zeszłorocznych modeli

Dziewczyny, wczoraj podjechałam z mężem do Ikei (tam jest winda dla inwalidów, nie musiałam wchodzić po schodach ;) )
oglądałam łóżeczka - rozmiar 112x55cm, podeszła do mnie dziewczyna i powiedziała, że nie opłaca się kupować łóżeczka, bo dziecko szybko z niego wyrasta itp.
tak mnie zbiła z tropu, że nie zapytałam, co w takim razie poleca...
normalne łóżeczka sa niewiele wieksze - 120x60cm, więc o co chodzi??
mam dla dziecka od razu kupić wersalkę na 200cm długą?? ;)

ile mniej więcej dziecko będzie spało w łóżeczku? gdzieś do 1,5-2 lat prawda?

z tego co wiem dzieci moich znajomych w łóżeczkach o standardowych wymiarach spały około 2 lat

ale osinko słyszałam nienajlepsze opinie od mam na temat łóżeczek w ikea, przede wszystkim chodziło o solidność wykonania

w tym 120x60 to może spać chyba do ok. 3 roku życia - no chyba że to jakiś dryblas będzie  ;D ; synek moich znajomych ma 2,5 roku i spi w łóżeczku;
są takie łózeczka, które możesz potem przerobić na tapczan, ale trzeba mieć na nie miejsce w mieszkaniu

reklama
Do góry