o mokkate to gorąco współczuje, u mnie właśnie skończył się remoncik, były wymieniane panele malowane ściany i tyle zamieszania że myślałam że oszaleję a sprzątanie trwało 4 dni i jest prawie ukończone uffff, oczywiście nie muszę dodawać że miało to wszystko trwać dwa razy krócej niż trwało, trzymam kciuki żeby u ciebie poszło szybciej i bez takich niespodzianek jak u mnie (np. odpadło mi kawał sciany ;D)
reklama
ivka76
Fanka BB :)
fionka pisze:jak to dobrze że te wszystkie meble dzieciowe trzeba wywietrzyć, przynajmniej jest racjonalne wytłumaczenie do złożenia ich 2 msc przed porodem ;D
Ja dzieciowych mebelków nie składam tak wcześnie - wietrzą się porozkładane na części po całym pokoju, wg mnie nie ma sensu żeby stały poskładane już teraz - przyjdzie i na to pora
nie do końca nie ma sensu bo jak będę miała złożoną komodę to będe mogła włożyć do niej dzieciowe rzeczy a do złożonego łożeczka wszystkie kocyki pościele materacyk i inne, po co ma mi się walać bez ładu i składu
ivka76
No akurat u mnie się nie wala bez ładu i składu. Poza tym pamiętajcie, że wszystkie rzeczy włożone do nowych mebli przesiąkają ich zapachem - czyli wg mnie najpierw trzeba je solidnie wywietrzyć, a dopiero potem załadować rzeczami.
koga
Mama Maksa i Julka
hura!!!!!! implast wszedł nam do bagażnika!!!!!
chyba zdecydujmy się na implast ...... 3-kołowy - one świetnie skręcają, można je prowadzić jedną ręką - trójkołowce z obrotowym kołem to rewelacja!!!
obejrzymy jeszcze trójkołowy Quinny - bo jest baardzo podobny! - a cenowo minimalna różnica
chyba zdecydujmy się na implast ...... 3-kołowy - one świetnie skręcają, można je prowadzić jedną ręką - trójkołowce z obrotowym kołem to rewelacja!!!
obejrzymy jeszcze trójkołowy Quinny - bo jest baardzo podobny! - a cenowo minimalna różnica
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
ale masz Koga dobrze! ja nadal się waham i sama nie wiem czego chcę a czasu coraz mniej... chyba będę kupować wózek w kwietniu z dzieckiem pod pachą
ivka76
Pewnie, że trzeba, ale nawet jak się wypierze i schowa do niewywietrzonych mebli to przechodzi ich zapachem. Ja piorę nawet dwa razy - pierwszy raz w persilu, a drugi w dziecięcym proszku - myślę, że dziecięcy jest za delikatny dla tych nowych rzeczy, które tak potwornie śmierdzą farbami, zwłaszcza jeśli są bardzo kolorowe.
ivka76
Nasz roanek już zamówiony, będzie do odbioru za tydzień! Mam super satysfakcję, bo okazało się, że wybrany przeze mnie kolor jest bardzo rzadko kupowany i będą go specjalnie dla nas produkować no i na ulicy będziemy oryginalni
reklama
A
azik
Gość
ivka - jeżeli rzczy sa nowe - to nie przesadzaj z praniem - pranie niszczy, zwłaszcza rzeczy polarkowe...
ja stare ubranka białe odświeżam persilem i w lutym bedę prałą w loveli
kupiłam lovelę do białych 3,6 kg -36 zł
pesril sensitive (który używamy z Piotrkiem od pół roku) 6kg - 36 zł
szlag by to trafił, dwa razy mniej loveli w tej samej cenie, ale boję się zaryzykować w persilu nawet sensitiv rzeczy dla Bartusia...
poczekam aż skończy 0,5 roczku...
ja stare ubranka białe odświeżam persilem i w lutym bedę prałą w loveli
kupiłam lovelę do białych 3,6 kg -36 zł
pesril sensitive (który używamy z Piotrkiem od pół roku) 6kg - 36 zł
szlag by to trafił, dwa razy mniej loveli w tej samej cenie, ale boję się zaryzykować w persilu nawet sensitiv rzeczy dla Bartusia...
poczekam aż skończy 0,5 roczku...
Podziel się: