reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

o mokkate to gorąco współczuje, u mnie właśnie skończył się remoncik, były wymieniane panele malowane ściany i tyle zamieszania że myślałam że oszaleję a sprzątanie trwało 4 dni i jest prawie ukończone uffff, oczywiście nie muszę dodawać że miało to wszystko trwać dwa razy krócej niż trwało, trzymam kciuki żeby u ciebie poszło szybciej i bez takich niespodzianek jak u mnie (np. odpadło mi kawał sciany ;D)

reklama
fionka pisze:
jak to dobrze że te wszystkie meble dzieciowe trzeba wywietrzyć, przynajmniej jest racjonalne wytłumaczenie do złożenia ich 2 msc przed porodem ;D

Ja dzieciowych mebelków nie składam tak wcześnie - wietrzą się porozkładane na części po całym pokoju, wg mnie nie ma sensu żeby stały poskładane już teraz - przyjdzie i na to pora ;)

nie do końca nie ma sensu bo jak będę miała złożoną komodę to będe mogła włożyć do niej dzieciowe rzeczy a do złożonego łożeczka wszystkie kocyki pościele materacyk i inne, po co ma mi się walać bez ładu i składu

No akurat u mnie się nie wala bez ładu i składu. Poza tym pamiętajcie, że wszystkie rzeczy włożone do nowych mebli przesiąkają ich zapachem - czyli wg mnie najpierw trzeba je solidnie wywietrzyć, a dopiero potem załadować rzeczami.

hura!!!!!! implast wszedł nam do bagażnika!!!!!
chyba zdecydujmy się na implast ...... 3-kołowy - one świetnie skręcają, można je prowadzić jedną ręką - trójkołowce z obrotowym kołem to rewelacja!!!
obejrzymy jeszcze trójkołowy Quinny - bo jest baardzo podobny! - a cenowo minimalna różnica

ale masz Koga dobrze! ja nadal się waham i sama nie wiem czego chcę ;) a czasu coraz mniej... chyba będę kupować wózek w kwietniu z dzieckiem pod pachą ;)

Pewnie, że trzeba, ale nawet jak się wypierze i schowa do niewywietrzonych mebli to przechodzi ich zapachem. Ja piorę nawet dwa razy - pierwszy raz w persilu, a drugi w dziecięcym proszku - myślę, że dziecięcy jest za delikatny dla tych nowych rzeczy, które tak potwornie śmierdzą farbami, zwłaszcza jeśli są bardzo kolorowe.

Nasz roanek już zamówiony, będzie do odbioru za tydzień! Mam super satysfakcję, bo okazało się, że wybrany przeze mnie kolor jest bardzo rzadko kupowany i będą go specjalnie dla nas produkować :) no i na ulicy będziemy oryginalni :)

reklama
ivka - jeżeli rzczy sa nowe - to nie przesadzaj z praniem - pranie niszczy, zwłaszcza rzeczy polarkowe...

ja stare ubranka białe odświeżam persilem i w lutym bedę prałą w loveli

kupiłam lovelę do białych 3,6 kg -36 zł
pesril sensitive (który używamy z Piotrkiem od pół roku) 6kg - 36 zł

szlag by to trafił, dwa razy mniej loveli w tej samej cenie, ale boję się zaryzykować w persilu nawet sensitiv rzeczy dla Bartusia...

poczekam aż skończy 0,5 roczku...

Do góry