reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

reklama
maqnio my tez wszystko sami ale od czego jest allegro- trochę ciuszkoów jakis bujaczek uzywany i zawsze pare groszy zostaje w kieszeni

Jakos mnie wzieło na kompletowanie wszystkiego. Łącznie z pieluchami juz. Powiedzcie mi dziewczyny, czy lepiej wziać takie 2-5kg, czy 3-6 kg, a moze jeszcze wieksze te od 4 kg? 10 lat temu nie było tego problemu, byl jeden rozmiar, najmniejszy i tyle.
Zakładam że córcia do maleństw należeć nie bedzie (syn miał 4100 a córa 3850). Niby wagowo miesciliby sie we wszystkich podanych zakresach tylko które wybrac?

Corin, ja tych 2-5 kg kupie najwyżej jedna paczuszke.. Resztę 3-6, wiekszych nie radzę narazie:)
Dla Misi miałam chyba od razu te 3-6, a ona miała 3800 jak sie urodziła i w zupełności starczały..Jednak we wiekszych by sie utopiła..
Tak tez uczynie jak mówiłam:) tez juz poluje na pramocje pampków:) chusteczek nawilzanych juz mam 4 opakowania, bo raz w promocji kupiłam:)

Gdyby mała ważyła tyle ile sobie zaplanowałam ( tak 2800- 3200 ) to może bym sie zastanowila nad tymi mniejszymi :-D ale znajac życie bedzie grubo ponad 3, nawet pod 4 kg:) wiec sie na te małe nie szarpię.. jedynie malą paczke do szpitala..

a ja poczekam do ostatniego USG 20 czerwca, zobaczymy jaka przyblizona wage bedzie miala moja ,,kruszynka,, zaloze sie ze do malych nalezec nie bedzie, ale wole sie upewnic i dopieroo wtedy kupie pieluszki. NIe chce kupowac zbednie malutkich pieluszek gdy okaze sie ze nie pasuja i beda do wyrzucenia. A to nie jest rzecz nad ktora spedza sie godziny w sklepie. Jeszcze chwilke tez poczekam z kosmetykami, bede patrzyla po promocjach i stopniowo kompletowala co potrzeba.
Ale moj D i tak jest najlepszy bo juz miesiac temu mi mowil ze musimy przygotowac torbe do szpitala :-D zeby byla gotowa w razie czego :-D usmialam sie z niego jak nie wiem. W sumie u nas w szpitalu wszystko daja, ewentualnie krem dla dziecka do , pupy i do cialka wezme, ubranka na wyjscie, majciory na zmiane i pizamki na zmiane + jakies podklady bo widzialam jak wygladalo lozko siostry D po porodzie, cale we krwi, jakos niesmacznie by mi sie lezalo w takiej poscieli mimo tego ze ja co chwile zmieniaja.

Ja chyba juz na stale zrezygnowalam z badania 4D a te pieniadze chyba przekaze na zakup lezaczka bujaczka elektrycznego, jak dla mnie fajny wynalazek, no chyba ze sie okaze ze sa mega drogie (bo widzialam na allegro nieziemskie ceny tych bujaczkow) no to w takim wypadku bym sobie odpusila

reklama
emka, ja tak strasznie chciałam kupować teraz wszystkie rzeczy i okazało się, ze nie mam kiedy.. ciągle gdzieś w drodze, więc nie ma sensu, by kurier pod drzwiami stał..
ostatnie usg masz 20 czerwca? późnawo.. ja mam nadzieję, że już będę na porodówce - hehe.. taki bujaczek i ja kupiłam, na allegro, używany, bo uważam, że nie ma sensu wydawać pieniążków więcej niż potrzeba:)ale fajny bajer, kupiłam mimo tego, że mam zwykły leżaczek po synach siostry.. na usg 4d tez w końcu chyba nie pójdę.. znaczy lekarz do którego chodzę ma sprzęt do wykonywania tego typu usg, ale powiedział, że to nie rzeczywiste zdjęcie dziecka a jedynie obrazy podstawione, więc już sama nie wiem czy chcę..zobaczymy

Do góry