reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Foczusia, ja w poprzedniej ciązy to miałam tak rozmiar większe niż mam ( a miałam B) a jak urodziłam małą to jeszcze urosły jak mleczko się pojawiło konkretnie:) więc pewnie sie jeszcze troszke powiększą:)
teraz troszke może mi juz "spuchły" ale nie za dużo.. ale pod koniec pewnie trochę urosną:)

Ja w lidlu kupiłam tez chusteczki nawilż nivea sensitive dwupak:) za 12 zł były...wiec 6 za szt to nie dużo..bo w zwykłym dziecięcym potrafią kosztowac nawet ponad 10 zł:)
a te lidlowe tez kosztuja 6 zł za paczkę wiec wzięlam te nivea:) mają dłuuuugi termin więc jak jest okazja to kupuje:)

reklama
Bardzo ładny zestaw ! Tylko,że my nie chcemy baldachimów czy innych dodatków oprócz ochraniacza i pościeli,,,, ja mam taki dziwny gust,że wole przestrzeni więcej naokoło :zawstydzona/y: nie lubie jak jest czegoś za dużo .... ale komplet naprawdę śliczny dla kogoś kto takie zestawiki lubi :tak: ;-)

Lubisz minimalizm:tak: No wiadomo każdy lubi coś innego;-) Nam się właśnie to spodobało, bo mamy spory pokój, a to zawsze jakaś ozdoba i wypełnienie wnętrza;-)

Pewnie Corin;);-)
Tylko pościeli i tak na razie zakładać nie będziemy, bo to stanowczo za wcześnie...tylko łóżeczko, żeby wywietrzało, bo to zawsze zapach lakieru jest na początku:-D

Co do majteczek jednorazowych to ja polecam ale dosłownie na 2-3 dni po porodzie. Później można stosowac bawełniane. Majtki jednorazowe zdejmujesz razem z podkładem poporodowym i wyrzucasz od razu do kosza. Nie ważne że się pobrudzą. Te podkłady poporodowe wcale nie są takie fajne, są wielkie i niestety nie mają taśmy klejącej, więc łatwo o wybrudzenie bielizny. Oczywiście wszystko zależy od intensywności krwawienia. Podkłady można kupic w aptece.Podkłady do przewijania też, firmy semi i występują w kilku rozmiarach np. 40x60, 60x60, 60x90.

reklama
Do góry