reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

reklama
Jest ale wyliczylam ze się bardziej opłaca na aptece gemini jeśli zrobisz zakupy za 300 żeby nie płacić za przesyłkę . 22 sztuki na gemini kosztuje 12.69 a 66 sztuk w Tesco 42.99 różnica 3 -4 złote ale przy większej ilości zbiera się :)
Mi znowu kogo teraz nie pytam polecają mi te zielone ze lepiej chłonne itp ale co matka to inna opinia.
Ale chyba kupie te zielone juz na zapas zamówię więcej żeby przesyłka była za free

Ewa90 pisząc zielone pampersy masz na myśli żółte 1 i 2? 1 dużo nie zużyjesz, więc tu zapasu nie ma co robic. Pampers premium są cieńsze, mają wycięcie na pępuszek i siateczkę na kupkę. Żólte też nie są złe, uzywałam przy synu, bo wtedy nie było premium 1. Nie ma co też robić dużego zapasu dwójek, bo nie wiadomo jak dziecko będzie szybko przybierało na wadze, wiec nie wiadomo ile takich pieluch tez poużywasz, dwa nie wiadomo czy Ci pampers active dry przypasuje, tzn. dziecku. Ja zużyłam chyba 3 paczki dwójek po 80 sztuk.
Ja na początek chyba sobie kupię 1 premium care pampersa a potem zobaczę, może żółte pampersy albo z jedną paczkę premium dwójek. A potem jak z dadą będzie ok (synowi słuzyły, pampersy uczulały a potem odwrotnie się zrobiło) to będę sobie dadę na bieżąco kupowała, bo mam blisko biedronkę. Czasem w tesco jest też promocja pampersy w kartonach są w dobrych cenach. Teraz chyba są po 79,99. Nie będę specjalnie na pewno jeździła za pieluchami, bo i tak stracę na paliwie.
Gemini ma dobre ceny pieluch sprawdziłam.

Mi położna mówiła, ze z jak zaczniemy jakichś pieluch używać, to juz od początku do końca, bo tylko przy ZMIANIE na inna firmę robią sie odparzenia podobno. A jak sie zacznie nawet z najtańszymi i sie ich nie zmieni, to jest ok. Ile w tym prawdy - nie wiem.

Ja mam 2 paczki pieluch nr 1 (Pampers premium care i rossmanowe), pieluchy nr 2 też kupiłam 2 paczki (Pampers active baby i Dady) - będę testować i wybiorę które z nich najlepsze dla dupci mojego dzieciaczka :)

Ja mam 2 paczki pieluch nr 1 (Pampers premium care i rossmanowe), pieluchy nr 2 też kupiłam 2 paczki (Pampers active baby i Dady) - będę testować i wybiorę które z nich najlepsze dla dupci mojego dzieciaczka :)

Itucha, ja na paczce 2-6 kg pampers premium mam nr 2 napisany; nr 1 wg wagi to było dla mnie dla wcześniaków chyba... za mały przedział; zobacz na opakowanie bo ja nie pamiętam dokładnie i w ogóle ich nie kupiłam

Maui pampers premium care mają jeszcze pampersy 0 - dla wcześniaków. 1 były 2-5 i 2 3-6 - czyli standardowo.

Pampers_Premium_Care_size0-351x351.jpg

Sjokolade ja używałam dady i nagle zaczęła uczulać. bo coś ulepszyli. Pampers na początku uczulał a potem jak zaczęłam używać to przestał uczulać. Mi się nigdy nie zdarzyło, żeby pielucha jednorazowa odparzyła pupcię synka,chyba, że miał biegunkę. W kupie też go nie trzymałam długo. A i też nie zasypywałam mu tyłeczka. używałam jak coś to linomagu lub bepanthenu i pupcię miał ładniutką.

Rosmanowych pieluch używałam rzadko, bo mi było nie po drodze do rosmana, teraz zobaczymy.

reklama
Do góry