reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

reklama
Nie wiem czy czytujecie czasem gazety o dzieciach typu Mamo to ja czy Dziecko, ale dzisiaj trafiłam na gazetę M jak mama i muszę powiedzieć, że lepszego czytadła dla ciężarnych nie miałam. Szkoda, że dopiero teraz pod koniec ciąży na to trafiłam. Mamom czytającym szczerze polecam!

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

M jak mama czytałam w pierwszej ciąży i przez ok.pierwszy rak życia córki. Cała półka tych gazet mam :-D
Przyszedł nam dziś kojec z tiny star :-Dcieszę się że go kupiliśmy. Mimo że dla maluszków wysoką dwulatkę też mieści.

Dzieeczyny a jak już zdezynfekuje laktator żeby zabrać do szpitala to w co go popakować, przecież jak wpakuję w tą samą torebkę to będzie to samo.... czy po prostu jakąś torebkę do żywności?

I druga kwestia dezynfekujecie jakoś szczotkę do włosków i zabieracie ją do szpitala?

Pierwsze dziecię było łyse jak kolano...
Jak to będzie miało fryz to M przywiezie coś do czesania.
Pytanie po co zabierasz laktator:
-jeśli po to żeby rozruszać laktację albo odciągnąc mleko przy nawale to po 1 przyda się ok. 3-4 dnia a po 2 mleka i tak nie dasz dziecku;
-jeśli po to żeby odciągać i podawać maluchowi to w domu zdezynfekuj zapakuj w woreczek a w szpitalu wyparz dodatkowo jeśli się martwisz

Kameleon, tego mleka, które ewentualnie odciagniesz w szpitalu raczej i tak nie dasz dziecku. Laktator do szpitala bierze się po to, żeby w razie czego pomoc sobie przy nawał pokarmu. Wystarczy jeśli wysterylizujesz go w domu i włożyć w czysty woreczek

reklama
Do góry