reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Ja miałam zwykle ręczniki.
A bambusowe pieluchy jako kocyk to fajne rozwiązanie. Z dwie można mieć. Tylko musze najpierw posprawdzac ile mi kocyków wyjdzie bo jak za dużo to bez sensu. Również dobrze można kupić zamiast pieluszki bambusowy kocyk albo otulaczek, ale to droższe jest.

reklama
Ja mam narazie tylko terte, sztuk 10/15. Myśle o kilku flanelkach i tych bamboo czy muślin ale muszę sie wybrać na zakupy i poszukać.
Wczoraj przyszedł kącik do karmienia
ImageUploadedByForum BabyBoom1456909388.064310.jpg

Wiec dzieje sie:)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1456909388.064310.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1456909388.064310.jpg
    42,4 KB · Wyświetleń: 380
Malutka ja jeszcze nie mam pieluch bambusowych. Mam tylko tetrę i flanelę (tę z Motherhood - fajna jakość).
Co do ręczników z kapturkiem: kupiliśmy dwa. Jeden z bambusa, a drugi zwykły - bawełniany. Jest ogromna różnica w grubości materiału i chłonności - testowane już. :D Na plus dla ręcznika bambusowego. Jeśli dobrze pamiętam, to jesteś z Poznania, więc polecam zakup w Pati Maksie - koszt ok. 70 zł.

U nas w sypialni na start. Mamy dwa pokoje z tego jeden jest salonem. Planujemy przeprowadzkę, ale to jak mala sie troszeczkę odchowa :)

Basi89 całkiem fajnie wygląda ten fotel :)

Zrobiłam kolejny postęp w wyprawce. Zamówiłam w końcu ciuszki na allegro u jednego dostawcy z 28 sztuk różnych. Jak przyjdzie to już sobie dokupię pojedyncze rzeczy w c&a lub tesco, ewentualnie jeszcze podjadę do mark and spencer jak mi się bedzie chciało jechać do Gdyni do Klifu.
Zrobiłam sobie koszyk na allegro u Hubbi world czy jak to sie tam pisze, zaraz też zamówię co od niego potrzebuje. Apteka w kwietniu. Wózek zamówiony. Zostaje mi kołyska i wyposażenie do niej i materac do łóżeczka i pieluchy. I wtedy zobaczę co mi brakuje.

Basi89 całkiem fajnie wygląda ten fotel :)

Zrobiłam kolejny postęp w wyprawce. Zamówiłam w końcu ciuszki na allegro u jednego dostawcy z 28 sztuk różnych. Jak przyjdzie to już sobie dokupię pojedyncze rzeczy w c&a lub tesco, ewentualnie jeszcze podjadę do mark and spencer jak mi się bedzie chciało jechać do Gdyni do Klifu.
Zrobiłam sobie koszyk na allegro u Hubbi world czy jak to sie tam pisze, zaraz też zamówię co od niego potrzebuje. Apteka w kwietniu. Wózek zamówiony. Zostaje mi kołyska i wyposażenie do niej i materac do łóżeczka i pieluchy. I wtedy zobaczę co mi brakuje.
Brawo! :biggrin2:

Basia, super fotel i stolik :)

Ja dzisiaj tez planuje zakupy na allegro. W końcu wybrałam rożek i szukam jeszcze fajnego okrycia kąpielowego.

reklama
Basi świetny kącik- będziesz miała gdzie kubeczek postawić sobie i książki do czytania (ja z synem cała Agathę Christie przeczytałam. Mam też taki stolik w łazience, tyle że cały biały. Fajne skrytki ma.
Tak sobie myślę, że jeszcze małą pufkę bym dokupiła pod nogi, bo czasami możesz karmić i pół godziny własnie :happy2:

Do góry