reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka nie tylko dla dziecka

CARLA powiem Ci że to co napisałaś- sztućce talerze papier toaletowy żeby ze sobą brac to dla mnie ejst jakas masakra ;/ naprawdę szok...ja w Polsce 10 lat temu rodziłam i to wsyztko było zapewnione a teraz nie????? poprpstu żenada jak dla mnie ;/ na co te składki ubezpieczeniowe ida to ja nie wiem....kobieta w bólach do spzitala będzie jechać rodzic i zastawe ma ze sobą brac?? paranoja!

reklama
powiem szczerze ze ... jestem bardzo zdziwiona....jak już mówiłam - ok ja tez sobie wezme mój ulubiony kubeczek- bo jest mój i lubie sobie z niego pic....no ale papier toaletowy??? no ale talez?? widelec??? ja wiem ze spzital to nie hotel...ale ludzie....ja sobie na dobra sprawę nawet niebardzommoge to wyobrazić- wody mi odchodzą skurcze regularne a ja pakuje zastawe - serwis kawowo obiadowy??? ;/

Malwina niestety taka nasz Polska jest... dlatego ja to wszystko mam zamiar sobie spakować wcześniej i na kartce sobie dopisać tylko co włożyć w ostatniej chwili jak: ładowarkę do telefonu np :)

a kiedy się pakujemy???
ja w sumie się naszykowałam już mam wszystko poskładane- wczoraj jeszcze dokupiłam opkaowanie herbatki z weledy i olej na sutki z weledy - wystarczy to tylko przelozyc do torby....

Z moją mamą wczoraj rozmawiałam o tej wyprawce, bo powoli zaczynam się pakować i była w szoku, że tyle teraz potrzeba. Powiedziała, że kiedyś kobieta jechała tylko z brzuchem, by urodzić, bo wszystko zapewniał szpital i nie zaprzątała sobie głowy jakimiś duperelami, a teraz to załamka...

anom tez mam takie wrazenie.... jak wczoraj się dziewczyna pytala co pakowac na pordówke to polozna na szkole rodzenia powiedziała- swoja dupkę i zdrową ekscytacje- reszte dostaniemy.
no ale...ja wole mieć swoje ubrania kosmetyki ....kubek:) to tez trsozke oswaja....ale z drugiej strony pociesza mnie fakt ze nie musze tegow szytkiego brac- i gdyby mnie złapalo gdzies poza domem i szybko do spzitala bym jecha cmusiala to tam wszystko dostane- nie będę z gola dupa siedziec i liściem figowym jej podcierać:p

W zależności Malwina jaki szpital w jednym jest więcej rzeczy w innym nie ma nic. Nie wiem od czego to zależy. Ja u siebie w szpitalu tez mam wszystko, ale wolę swoje. Co do pakowanie to lekarz powiedział, ze 35 tc już powinnam być spakowana, a że u mnie jest rozbieżność między terminem OM i USG to stwierdził, ze na początku września dobrze by było jakby torba stała. Jak na razie torba u mamy, a podpaski w aptece :p. Idzie mi kupowanie jak po gruzie jakoś nie śpieszy mi się na porodówkę :-).

deluszka u nas dokładnie tydzień różnicy :D co do joty tydzień....u mnie om i usg się zgadza dokładnie...ale ja czuje ze będzie przenoszony...pocztek września w poniedziałek...w poniedzialke się spakuje...

reklama
ja na stronie szpitala w którym chcę rodzić znalazłam taką oto Informacje

Pacjentki zgłaszając się do porodu na naszym oddziale powinny mieć ze sobą (oczywiście poza dokumentami):
przybory toaletowe, szlafrok, kapcie, piżamę/koszulę nocną. Nie ma potrzeby zabierania pieluszek ani odzieży dla noworodka na czas pobytu w szpitalu.

Tak więc ta wyprawka to bardziej dla mojego komfortu ulubiony kubeczek itp. Przecież nikogo nie wywalą ze szpitala bo nie ma własnych sztućców:-)

Do góry