reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - Lista potrzebnych rzeczy

reklama
ja przy małej stosowałam właśnie bephanten maść sobie na sutki i małej do tyłeczka. Opłaca się kupić opakowanie 100g, wychodzi o wiele taniej niż za 30g

Kombinezon na lato to chyba strata kaski ;-) lista fajna

racja, ta lista jest taka ogólna na każdą porę jak sić Maleństwa pojawią, dlatego nawet kombinezon i sweterki tam są :-)

QUOTE=ewika87;10536746]lista super. Nawet sobie ściągnęłam. Przyczepiłabym się tylko do kombinezonu ;)) i do smoczków sztuk 4 ;) Na początku wystarczy jeden, jak się okaże że dziecko załapie dany kształt i firmę to wtedy nawet 5 będzie mało ;)) oj jak sobie przypomnę, że mała miała 2 i tak zawsze było nagłe szukanie smoczka w najmniej odpowiednich momentach :-)[/QUOTE]
i też myślę, że smoczków nie potrzeba tyle, ja mam dwa różnych firm i zobaczę, które przypasują, tam samo kupiłam na razie dwie butelki tyko 125ml i 260ml i też zobaczę czy będą pasowały Dzidziusiowi, ja tą listę troszkę pozmieniałam według swojego uznania, ale jako taka podstawa może być,a już każda z was sobie pozmienia według siebie:-)

Witam serdecznie:-) Jestem w 34 tygodniu ciąży i właśnie dziś zmobilizowałam się do spakowania walizki. Termin mam na 23 czerwiec i mam nadzieję, że nie przyda się ona dużo wcześniej.
Co z waszymi walizkami? Jesteście już spakowane, czy zostawiłyście tą czynność na później?
Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie :-)

Witam serdecznie:-) Jestem w 34 tygodniu ciąży i właśnie dziś zmobilizowałam się do spakowania walizki. Termin mam na 23 czerwiec i mam nadzieję, że nie przyda się ona dużo wcześniej.
Co z waszymi walizkami? Jesteście już spakowane, czy zostawiłyście tą czynność na później?
Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie :-)

walizkowo - wyprawkowe rzeczy sa w innym watku moze tam przeniose tego posta !!! i zapraszam na glowny watek

Kochane, a powiedzcie mi czy do szpitala zabieracie jakieś przybory higieniczne dla noworodka, czy to zapewnia szpital? Chodzi mi o jakieś kremy do pupy, chusteczki nawilżone itp.?

I jeszcze się zastanawiam, do czego służą i czy już w szpitalu się przydają takie nakładki silikonowe na piersi?

Kochane, a powiedzcie mi czy do szpitala zabieracie jakieś przybory higieniczne dla noworodka, czy to zapewnia szpital? Chodzi mi o jakieś kremy do pupy, chusteczki nawilżone itp.?

I jeszcze się zastanawiam, do czego służą i czy już w szpitalu się przydają takie nakładki silikonowe na piersi?

u mnie w simin kazali zabrac pampersy i chusteczki nawilzane ... nic wiecej dla dziecka nie biore ...

ja nakladek uzywalam bo mloda nie potrafila zlapac cyca ale lepiej probowac bez !!! to mozna w kazdej aptece kupic wiec w razie w kupi sie na szybko

Wszystko zależy od szpitala. U mnie jest tak, że mam dla dziecka wziąć pampersy, chusteczki nawilżane, puder Alantan, krem do pupy i coś do kąpieli.

Ciastko z kremem u nas musisz mieć ręcznik dla dziecka, pampersy, chusteczki nawilżane , krem ochronny . Ja jeszcze wezmę rożek swój

reklama

u nas trzeba miec 'kosmetyki' dla dziecka pamprersy chusteczki - reszte typu ubranka rezcniki daje spzital. [znaczy 'u nas' czyli w 3 szpitalach ktore mam do wyboru :D]

nakladki przydaja sie gdy sie ma male / wklesle sutki - mojej siostrze bardzo duzo pomogly,
pomagaja tez gdy ma sie pogryzione cyce - ale np u mnie nie sprawdzily sie wogule bo jakos nie pasowaly mi :D

Do góry