reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka lipcówek

Hej dziewczyny, ja niedawno dołączyłam na lipcówki. Zastanawiam się nad wyprawka, jeszcze jakoś się boje zacząć kupować. Napewno chciałabym listę zrobić przynajmniej powoli. Czy jakaś taka już się pojawiła tutaj - tylko przeoczyłam czy jako takiej stricte listy nie było? Widzę dużo fajnych pomysłów- typu jaki laktator, katarek, ubranka itp.Raz rodziłam i pamietam jak słabo byłam przygotowana. Teraz już nauczona doświadczeniem napewno chciałabym się lepiej przygotować. Napewno dobra rzeczą był nawilżacz powietrza. Nie wiem czy wybdziewczyby używałyście czy nie? Mi po porodzie już do szpitala mąż zakupil. Z tego co pamietam pamietam polecały pielęgniarki.Pozniej bardzo długo jeszcze w domu używałam, kilka lat.
Ja uzywam nawilzacza bo mam duzszno w mieszkaniu i jak na dworze ciepło to bez nawilzacza nie umiem spac

reklama
Podobno się przydaje choć ja nigdy nie używałam. Pranie wystarczało :p
U nas to by się przydał oczyszczacz powietrza ;) poki co inwestujemy w rośliny.
Tak oczyszczacz fajna sprawa słyszałam. Cena trochę mnie jakoś blokowała zawsze Rośliny tak, tez lubię, ale jakoś chyba nie wystarczająco bardzo i nie mam jakos ręki do kwiatów. Nic mi się nie utrzymuje za bardzo ‍♀️

Ja byłam cwana i sobie zażyczyłam w zbiorkowym prezencie bo faktycznie tanie to one nie są[emoji6]

Jedyne co to bym sprawdziła czy puzzle czy maty, które chcecie kupić maja atesty bo jednak dzieciaki to gryzą, liżą itp. Puzzle albo takie duże prawie dywanowe maty starczają na dłużej. W tych małych lubi ta folia z wierzchu po jakimś czasie odchodzić. Wiadomo ze maluch jak już raczkuje to nie tylko w obrębie maty ale i nas puzzle to taki kącik zabawy a i mnie nie gniecie w d.. jak się z młoda bawie[emoji6] A i trochę wycisza choć nie wiem czy sąsiedzi z dołu są tęgo samego zdania[emoji6]
Dlatego nie wolno tych puzzli kupywac u chinczyka [emoji6]

Dziewczyny a co sądzicie o tych misiach usypiających typu miś szumiś ?
Bylam ostatnio u rodziny i moja szwagierka bardzo chwaliła. Jej synek ma 2 lata i śpi z nim nadal.

Bylam ostatnio u rodziny i moja szwagierka bardzo chwaliła. Jej synek ma 2 lata i śpi z nim nadal.
Ja to mam zamiar kupic edzia baranka z odglosem serca. Ale raczej kupie uzywanego, bo podchodze do tego z dystansem.

Ja używałam apki w tel z odglosami przyrody itp, działała cuda nawet w wózku na spacerze jak przytrafiło mu się załączać syrene [emoji23][emoji23] obawiam się że szumią mógłby być za cichy, sama bym nie kupiła

Duzo zależy od dziecka. My mamy szumisia. Ale nastawiam sie na to ze moze sie nie przyjąć. W rodzinie jedno dziecko spalo przy biciu serca. Druga bez szumu ani rusz . czy z szumisia czy z suszarki ale musiałbyc.

reklama

Ja kupiłam dla małej szumisia, ale np prędzej mnie on uśpił niż ja [emoji23] mojej kuzynce, koleżance się sprawdził. Dostała nawet taka przytulankę kocyk i tez się nie sprawdziło. Zawsze podobał mi się widok dzieci, które maja ukochana maskotkę do spania, ale ta taka nie jest i woli sama zasypiać.
Dodam, ze ja kupiłam Jej jak miała 3 tyg szumisia. Może jakby od razu miała, to tez byłoby inaczej. Zobaczę jak będzie z tym maluchem, bo misio czeka tylko na włożenie baterii. [emoji1]

Do góry