reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WyPrAwKa i niezbędne rzeczy dla naszych bobasów..

Na zime polecam wóki na duzych pompowanych kołach firmy Tako sa rewelacyjne my przejezdziliśmy cała zimę po wielkich sniegach. teraz kupiliśmy juz lekką spacerówke ze skrętnymi kołami jest wygodniejsza w prowadzeniu i lekka a szczególnie że wiadomo czas spacerów się zaczął.

reklama
Ja wozka nowego nei bede kupowala, jest jakis stary na strychu :) z przeprowadzka i kupnem nowego domu jest i tak tyle wydatkow, ze nie bede przesadzac. Chyba predzej kupie sobie ciezarowke by sie z tym wszystkim do szpitala zabrac :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Moje typy to Bebecat Stylo AT lub Jane Nomad. Do końca jeszcze nie wiem który wybiorę ale na pewno jeden z nich.
Moje dwie kolezanki przetestowały już porządnie te wózki i są bardzo zadowolone.

tak naprawdę to pewnie dopiero będziemy mogły coś powiedzieć o wybranych wózkach jak wykorzystamy je praktycznie i będziemy wybierać wózek dla drugiego dziecka .....:-D.(tutaj w lepszej sytuacji są doświadczone mamuśki)Ja osobiście uważam ,że dobry wózek musi kosztować więc dla mnie to nie jest przesada zapłacić za niego ponad 1500 zł .(to moje zdanie oczywiście).Ja osobiście nie wyobrażam sobie kupić używanego wózka nie wiadomo od kogo dla niemowlaka.Jak dla mnie to nie higieniczne.
wcale się nie upieram ,że mutsy są najlepsze .....ale ja bazuję na doświadczeniu moich bliskich przyjaciółek -a jak będzie zobaczymy ....Mieszkając w Norwegii muszę się liczyć ze spacerami w trudnych warunkach ,szczególnie jesienią kiedy prawie bez przerwy pada deszcz ...mam nadzieję ,że nasz wózek się sprawdzi....! Bo nie wyobrażam sobie dnia bez spaceru !!!!!!!

Norge zgadzam się z Tobą w 100%.
Ja popełniłam błąd przy wyborze wózka dla mojego syna 5 lat temu. Kupiłam właśnie niedrogi wózek, coś ok 750 zł polskiej firmy MIKRUS (teraz robią oni podróbkę Mutsy) i klęłam na niego niesamowicie. Miał niby przekładaną rączkę ale żeby to zrobić po kilku m-cach użytkowania potrzeba było końskiej siły, skrzypiał, sciągał na jedną stronę... po prostu jeden wielki koszmar...:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

Adaś urodził sie w sierpniu a już w lutym kupiliśmy super spacerówkę z ABC Design, mamy ją zresztą do dziś... Wiele przetrwała (Egipt, Majorka, Tunezja) i jest super sprawna nadal.:-)

Więcej takiego błędu nie popełnię i wózek, który kupię to Bebecar lub Jane a to już wydatek ponad 2000 zł.

sunrise a jeżeli kupimy droższy ,porządny wózek to przecież może zostać potem dla młodszego rodzeństwa i w tym akurat nie widzę nic nie higienicznego ha ha :-D.A jak przerwa pomiędzy maleństwami jest nie za duża to zawsze można stary sprzedać i potem kupić taki wózek wspólny dla dwójki.Taki kupiła Malanie ...na samotne spacery z dziećmi i (chyba )jest zadowolona .Bo spacer z dwoma wózkami pełnymi dzieci nie jest chyba możliwy ....:-D:-D:-D:-D

Doświadczone Mamuśki a jak Wy będziecie sobie radziły na samotnych spacerkach z dwójką dzieci? Wasze już będą biegały obok czy musicie myśleć o takich specjalnych podeścikach do wózków dla starszego dziecka ?

drogi nie znaczy wcale dobry:-) no i nie cena jest najważniejsza no nie:-) tylko inne parametry

reklama
yulkana oczywiście, że masz rację ale najczęściej jest tak, że jednak cena idzie w parze z jakością i różnymi bardzo przydatnymi funkcjami dodatkowymi. Niestety miałam okazję przekonać sie na własnej skórze.

joasiah u nas tutaj w Zagłębiu a dokładniej w Sosnowcu w CH Plejada Mutsy są w ciągłej sprzedaży. Nie ma problemu z ich kupnem.

Do góry