reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

u nas też łóżeczko będzie w sypialni, później zrobimy osobny pokoik:) o tyle fajnie, że mamy duzą sypialnie i spokojnie zmieście się nasze duże łóżko, wielka szafa, łóżeczko, komoda, szafki nocne i jeszcze będzie dosć miejsca na postawienie wanienki do kąpieli i swobodne poruszanie się :)

reklama
no u nas w sypialni jest nasze wielkie łoże, duża szafa z lustrem (hehe), dwie komody, dwa stoliki nocne i jest ok. łóżeczko się zmieści. ale kąpiele będą raczej w salonie.

i to by było na tyle, jeśli chodzi o łóżeczko... gołe boki są...
okazuje się że grawerka jest tylko na jednym froncie - tym akurat od ściany :-(
i trzeba wywiercić nowe dziurki na szufladę, żeby móc to sensownie zmontować.
przy naszym ustawieniu mebli... misio byłby od strony ściany i szuflada też :dry:

także jeszcze ze 2godz.roboty, a mężu musi iść spać, bo jutro o 1 w nocy wyrusza i nie będzie go cały dzień. powrót do składania...w czwartek prawdopodobnie.

monia - szkoda że dodatkowa robota wypadnie ale oby się to udało zrobić tak jak chcecie :-)

galaxia - mi się brązowa też bardzo podobała :tak:

my mamy sypialnie małą ale bardzo ją lubię :-)

To chyba ja polecałam termometr Tech-Med :-D Dla Gabrysi miałam właśnie Microlife do ucha i czoła ale za każdym razem inny wynik mi wychodził, więc jak piesek mi go zjadł to nawet się ucieszyłam :-D

Cybex Aton i Aton2 jak najbardziej montuje się na pasy. Ale polecam wizytę i zakup w porządnym sklepie stacjonarnym (mimo, że jest troszkę drożej niż na All) to bynajmniej nauczą Was prawidłowo taki fotel zamontować w aucie, bo od tego w głównej mierze zależy, czy spełni swoją funkcję w razie wypadku :tak:

Ja już mam prawie wsio, od tygodnia tylko kupuję, ufff.

Kupiłam:

- pieluchy tetrowe białe
- pojemniki na mleko
- gaziki nasączone spiritusem
- spray do noska Fridy
- kosmetyki z Mustela Bebe
- majtochy siateczkowe (uwielbiałam je w szpitalu, ale używałam ich tylko do wyjścia do domu, bo i tak już w 3 dobie nie musiałam miec absorgynu tylko długie podpaski Belli)
- absorgyn 2 paczki
- 2 paczki Pampków roz 1
- herbatkę laktacyjną bocianek
- myjkę frotte z Baby Ono
- tantum rosa i butelka/irygator
- wkładki laktacyjne z Rossmanna
- chusteczki Pampers Sensitive
- Vita K+D
oraz

pieluszki kolorowe różowe Pieluchy pieluszki TETROWE 5szt BOBAS 80x80cm (3334345737) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

okrycia kąpielowe
różowy kotek Okrycie kąpielowe BOBAS ręcznik z kapturkiem rulon (3359980174) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
kaczuszka Okrycie kąpielowe BOBAS ręcznik + 3 MYJKI GRATIS (3349335742) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

wałeczki utrzymujące maluszka w pozycji na boku ( Gabrysi kładłam zrolowany kocyk za plecki) BEZPIECZNE WAŁECZKI dla NIEMOWLĄT 5 KOLORÓW (3335311464) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Piżamki dla mnie (bo nie lubię koszul) i są mega! Niebieską i lila DEBIUT PIŻAMA DO KARMIENIA Italian Fashion Rozmiar (3364809252) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

chusta elastyczna śliwkowa PENTELKA Chusta elastyczna DUŻO KOLORÓW + GRATIS (3363666831) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

niania FP (na moje potrzeby powinna styknąć) FISHER PRICE Elektroniczna Niania M7933 (3344025131) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Przewijak usztywniany Ceba Baby z jeżykiem PRZEWIJAK usztywniany 70cm Ceratka Hypoalergiczna (3363108072) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Moskitiera/baldachim biała (dla Gaby nie miałam więc spróbuję) i stelaż do tego MOSKITIERA BALDACHIM 7 kolorów UNIWERSALNA Z RÓŻĄ (3356318362) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Tummy Tub do kąpieli (wanienkę też mam jeszcze po starszej) Wiaderko do kąpieli dla niemowląt Tummy Tub Promo (3349249160) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Poduszkę Poofi beżową Poduszka do karmienia brąz Poofi

Smoczki TT (choć mam zamiar nie używać- zobaczymy co z tego wyjdzie :-D) Ortodontyczny smoczek style gwiazdki 0-3m Tommee Tippee

zawieszka do smoczka Zawieszka do smoczka z metkami label label

pościel 3el i organizer do tego (jakościowo super, miękka, po praniu będzie jeszcze miększa, ładnie wykonana) MAMO-TATO pościel 3-el Serduszka w paseczkach amarantowych do łóżeczka 60x120cm - MAMO-TATO pościel dziecięca,dla niemowląt,niemowlęca,do łóżeczka,dla dziecka

Naklejka ścienna Room Mates z sowami ale widzę, że już w tym sklepie co kupowałam nie ma, więc pochwalę się jak przygotujemy kącik dla malutkiej.

Wózeczek, parasolkę, śpiwór i fotelik zamówiliśmy w Mama i Ja (jutro lub w czwartek odbiór) Quinny Moodd Black Irony i fotelik Cybex Aton2 Violet Spring Quinny Moodd - black irony - Quinny - Kinderwagens en tweelingen Cybex, Aton 2 - fotelik samochodowy 0-13 kg **********

Kocyk Bobas (mięciuśki i lekki) KOCYK BOBAS KOCYKI DWUWARSTWOWY 76 X 102 NOWOŚĆ (3393057668) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kupiłam też trochę ciuszków w Smyku, w piątek jeszcze wybieram się na Matarnię to popatrzę w innych sklepach, choć tak na prawdę powinnam już kupić tylko jesienny kombinezonik bo resztę rzeczy już mam.

Nie mam jeszcze torby i huśtawki FP. Na torbę zdecydowałam się taką: Torba Skip Hop Versa (3353131382) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. więc zaraz zamawiam.
A huśtawkę zamówię wieczorem na All jak TŻ wróci i pomoże mi wybrać bo nie wiem jaki model :rofl2: Będę ściągała z USA- to 4-8tyg oczekiwania, ale i tak teraz nie mam gdzie postawić bo młoda zacznie się bawić więc czekać mogę, a to oszczędność nawet około 100zł w porównaniu z tym samym modelem dostępnym w PL.

Muszę jeszcze kupić sobie klapki piankowe do szpitala, podkłady na toaletę, długie podpaski belli, może kupię podkłady na łóżko no i staniki do karmienia z Alles ale nie mogę się zdecydować które :dry:

No dziewczynki, to się już wszystkie rozszalałyśmy :-D Ja bym najchętniej łóżeczko złożyła i ubrała oraz poprała i poprasowała ciuszki ale dwa miesiące przed terminem to bez sensu- do porodu mi się wszystko zakurzy. Z resztą czekam na lepszą pogodę żeby mi wszystkie rzeczy poschły na dworzu.

Wybaczcie, że się prawie nie odzywam. Podczytuję Was regularnie, ale ostatnio czasu brak totalnie. Min załatwiam sporo rzeczy w związku z zakupem działki, projektem domu, bo we wrześniu zaczynamy budowę. Dodatkowo mój starszy piesek chorował ciężko na insulinomę i w zeszły czwartek uśpiliśmy go :-( Serce pęka, ciężko mi było strasznie, ale wiem, ze tak jest dla niego lepiej. Na szczęście mam jeszcze drugiego psiaka bo w domu pustka byłaby jeszcze bardziej odczuwalna :-(

Pozdrawiam Was wszystkie i gratuluję udanych zakupów wyprawkowych! Oby tak dalej ;-)

bonusowa - a jakie piżamy bierzesz do szpitala? bo ja właśnie też wolę z gatkami i mam dwa komplety co by się idealnie nadawały do karmienia, no ale boje się że w szpitalu by mnie pogonili bo się krocze nie wietrzy :dry:

bonusowa - ale possssssst! :szok:
Zabieram się za oglądanie linków :)
Przeraziłaś mnie tymi zakupami - bo to mnie jeszcze bardziej utwierdza w przekonaniu, że nic nie mam...
Przykro mi z powodu Twojego psiaczka... :(

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, do tej pory to ja czytając jak Wy zakupki robicie to miałam poczucie, że zdążę urodzić i jeszcze nic nie kupię ;-) Aż w końcu usiadłam za kompem i pozamawiałam wszystko co potrzebowałam.

bonusowa - a jakie piżamy bierzesz do szpitala? bo ja właśnie też wolę z gatkami i mam dwa komplety co by się idealnie nadawały do karmienia, no ale boje się że w szpitalu by mnie pogonili bo się krocze nie wietrzy :dry:

Lori raczej nie ma opcji żeby w szpitalu być w piżamie. Ja do szpitala mam jeszcze 3 koszule, które kupiłam przed porodem Gabrysi. Zwykłe bawełniane do pół uda rozpinane na guziczki. Wydaje mi się, że wietrzenie to jedno ale tez dostęp do podwozia, czyli na obchodzie kiecka w górę a nie jeszcze portki ściągać :-D Piżamki to do domku kupiłam bo w koszulach czułam się jak maciora :-D

Torba kupiona, huśtawka też- taka : Huśtawka Fisher Price Butterfly -NOWA (3387335598) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jeszcze zastanawiam się czego brakuje mi do wzięcia do szpitalnej torby... No i te przeklęte staniki :crazy:

Do góry