reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

Tez polecam medele elektryczna, chociaz na poczatku jak bylo mega duzo mleka to i reczy TT dawal rade. Butelek jesli uzywalismy to tez TT i nie moge powiedziec, ze cos bylo z nimi nie tak

reklama
Ja po kilku miesiacach tez opanowalam technike sciagania Aniowo-reczna. Przystawialam Anule na moment a potem sie juz samo do butli lalo :)

u mnie nie chciało samo lecieć :confused2:

na ręcznym laktatorze umordowałam się strasznie i teraz z całą pewnością zainwestuje w porządny. Brrrr ciary mnie przechodzą jak sobie przypomnę odciąganie :hmm:

love - w UK są fajne ciuszki, dobre gatunkowo i tanio wychodzi bo oni podatku nie mają na dziecięcych ubrankach. Ja siostrę z całą pewnością wykorzystam i mi w maju przywiezie :-)

muszę się pochwalić że zakupiłam wczoraj jeansy w H&M ciążowe :-p bardzo się ciesze z tego zakupu. Miałam czekac do badan prenatalnych, ale autentycznie juz nie mialam w czym do pracy chodzić, a jeszcze dzisiaj sie wybieram na małą impreskę to chciałam wyglądać jak człowiek :-)

bonusowa - mój mały juz 2 lata śpi w tych samych piżamach z primarku, f, nic sie nie niszczą za to rozciągają z wiekiem :-p

Lori- moja też ma takie piżamki i to prawda- prędzej z czasem się rozwleką nieco niż zniszczą.

Co do ciuszków, to lubię też F&F z Tesco, tylko są drogie. Opłaca się kupować jak akurat jest jakaś wyprzedaż. Bodziaki z Tesco (takie zwykłe- białe) są mega- nie rozciągają się wcale. Mam ich mnóstwo od rozm. 56 w górę ;-)

Za to byłam bardzo rozczarowana jakością ciuszków polskich- takich dostępnych na all z dopiskiem produkt polski. Dla mnie badziewne, cieniutka ta bawełna i jeszcze się przecierały w praniu. Co z tego, że cena bardzo korzystna :no:

reklama
Tesco ma rewelacyjne malutkie body na 56/62 takie w kropeczki, calkiem na zatrzaski, u nas sie one bardzo sprawdzilo w pierwszym miesiacu, jak przeszlismy potem na takie przez glowke to maz wpadl w panike hehe

Ja akurat Primarka nie lubie, na Anie (ona jest raczej spora dziewczynka - 12kg) najlepiej pasuja ubranka z TU (Sainsbury).

Do góry