reklama
sylwia8708
Fanka BB :)
Kasiula ja kupuję od razu rozmiar 2 :-)
Ja wlasnie kupilam tylko 2 bo tych jedynek ponoc bardzo malo sie zuzywa a licze na to ze dostane w szpitalu. Dowiem sie za 3 tygodnie czy faktycznie beda zapewnione w szpitalu i wtedy moze kupie jedna paczke jedynek tak na wszelki wypadek jesli nigdzie mi ich nie zapewnia.
Tak jak piszesz kasiula one sa od 3 kilo i jako new baby wiec jak najbardziej wedlug mnie pasuja od samych narodzin
Tak jak piszesz kasiula one sa od 3 kilo i jako new baby wiec jak najbardziej wedlug mnie pasuja od samych narodzin
miki_czchow
Fanka BB :)
Ja mam 2x28szt dada 1 i 43szt pampersów 1, kolejne myślę że już 2 zakupię.
A zastanawiam się czy do szpitala spakować pampersy czy te dady - bo te drugie to bym całą paczkę 28szt włożyła, tylko zastanawiam się czy nie będą położne krzywo patrzeć że tanie pampersy, a jednak dla noworodka to lepsze powinny być?
A zastanawiam się czy do szpitala spakować pampersy czy te dady - bo te drugie to bym całą paczkę 28szt włożyła, tylko zastanawiam się czy nie będą położne krzywo patrzeć że tanie pampersy, a jednak dla noworodka to lepsze powinny być?
sorry ale że co, że kupuje tańsze pampersy to nie dbam o dziecko i jego komfort? tańsze to znaczy gorsze? jak dla mnie te dedy zdecydowanie są lepsze. i zdanie pielęgniarek najmniej mnie obchodzi :-)Ja mam 2x28szt dada 1 i 43szt pampersów 1, kolejne myślę że już 2 zakupię.
ja kupuje 1. starsza córa ur. sie 3300 i 2 były lekko za duże.
Ostatnia edycja:
bebzonik
Mamusia ślicznej Misi ;]
Dotarły moje zakupy dla Zosieńki. Brakuje nam już niewiele a ze pozostało nam już niewiele czasu to mam stresa aby zdążyć.
Wypełnienie kupiłam takie : KOŁDRA+PODUSZKA GLUCK TENCEL POŚCIEL WYPENIONA (1718360633) - Aukcje internetowe Allegro
Łóżeczko :PAWEŁEK Z SZUFLADĄ BRĄZ - Smyk - Sklep internetowy
Pościel: Ricordo Ecru Prestige - ochraniacz, poszewka na podusie, kołderkę, prześcieradło, rożek, przybornik - chciałam jeszcze koszyczek ale niestety brak u producenta
Materac jednak wybrałam kokos pianka kokos Materace kokosowo piankowe.
Bujaczek: FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK 3w1 0-18 KG (1713289729) - Aukcje internetowe Allegro
Mata do zabawy : MATA EDUKACYJNA PLAC ZABAW WYSPA TINY LOVE BONUSY (1722295361) - Aukcje internetowe Allegro
Trochę chyba przegiełam z tymi zakupami, ale mam nadzieję że z tego wszystkiego skorzysta jeszcze jedno dzieciątko :-)
Wypełnienie kupiłam takie : KOŁDRA+PODUSZKA GLUCK TENCEL POŚCIEL WYPENIONA (1718360633) - Aukcje internetowe Allegro
Pościel: Ricordo Ecru Prestige - ochraniacz, poszewka na podusie, kołderkę, prześcieradło, rożek, przybornik - chciałam jeszcze koszyczek ale niestety brak u producenta
Bujaczek: FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK 3w1 0-18 KG (1713289729) - Aukcje internetowe Allegro
Mata do zabawy : MATA EDUKACYJNA PLAC ZABAW WYSPA TINY LOVE BONUSY (1722295361) - Aukcje internetowe Allegro
Trochę chyba przegiełam z tymi zakupami, ale mam nadzieję że z tego wszystkiego skorzysta jeszcze jedno dzieciątko :-)
ja mam
daday 1 28 sztuk
pampersy 1 43 sztuki
huggisy 1 20 sztuk
i huggisy 2 90 sztuk.
Trochę się obłowiłam w pieluchy, ale to przez to że oddawałam rzeczy już nie potrzebne z mieszknia z pieluchy
W ten sposób w 2 dni pozbyłam się gratów i zyskałam pieluchy.
więc narazi ewnapewno starczy.
Ale wydaje mi się że jedynki jednak mogą sie przydać na początek bo 2 są sporo większe i dobrze mieć jedną paczkę na początek. Chyba że wiemy już że dzidzia duża będzie to raczej od 2 można zacząć.
miki. ty się bzdurami nie zamartwiaj tylko bierz dady i już. Chociaż ja wemę chyba i dady i pampersy ale to tylko na wypadek jak by jakie uczulenie się pokazało, no i boje sie że 28 sztuk mi może nie starczy na 4 dni. ale mam nadzieje że małej dady podpasują.
posegregowałam ciuszki i mam sporo ale rozmiaru 62-68
a tych mniejszych mam tylko 5 bodziaków z krutkim rękawem i 6 z długim. 10 pajacy, 6 śpiochów. Nie wiem czy nie za mało :/
daday 1 28 sztuk
pampersy 1 43 sztuki
huggisy 1 20 sztuk
i huggisy 2 90 sztuk.
Trochę się obłowiłam w pieluchy, ale to przez to że oddawałam rzeczy już nie potrzebne z mieszknia z pieluchy
więc narazi ewnapewno starczy.
Ale wydaje mi się że jedynki jednak mogą sie przydać na początek bo 2 są sporo większe i dobrze mieć jedną paczkę na początek. Chyba że wiemy już że dzidzia duża będzie to raczej od 2 można zacząć.
miki. ty się bzdurami nie zamartwiaj tylko bierz dady i już. Chociaż ja wemę chyba i dady i pampersy ale to tylko na wypadek jak by jakie uczulenie się pokazało, no i boje sie że 28 sztuk mi może nie starczy na 4 dni. ale mam nadzieje że małej dady podpasują.
a tych mniejszych mam tylko 5 bodziaków z krutkim rękawem i 6 z długim. 10 pajacy, 6 śpiochów. Nie wiem czy nie za mało :/
bebzonik lozeczko podobne do mojego i lezaczek fp tez podobny do tego ktory chce w tym tygodniu zamowic. Ja nadal sie zastanawiam nad mata edukacyjna bo wlasciwie nie mam gdzie jej polozyc a troche kosztuje wiec jak ma sie tylko marnowac to wole kupic cos innego. Ta co sobie wybralas bardzo mi sie podoba tylko cena...ehhh
Dotarły moje zakupy dla Zosieńki. Brakuje nam już niewiele a ze pozostało nam już niewiele czasu to mam stresa aby zdążyć.
Bebzonik
ale poszalałaś
Leżaczek super sprawa, mata też ale na nieco pożniejszy czas, na poczatku Maluszek z niej nie skorzysta, ale tak od 3 mca to juz super
Kasiula11
ja tez kupilam rozmiar 2, zakres kg od 3 kg, tyle zwykle maja dzieciaczki.
Miki-czchow
uważam ze Dada nie jest gorsza od "markowych" Pampersów, przeciez to kazdego sprawa w co ubiera Maluch, nie kazdego tez stać na kupowanie wszystkiego co najdroższe! a nie oznacza to zawsze ze jest to najlepsze!
Moja kuzynka po trojce dzieci i roznych testach powiedziala ze Dada nie rozni sie specjalnie od Pampersów, jedynie cena lepsza! Kupilam Dada i juz!
Dokupie moze paczke pieluch nr1 i dam ja do szpitala, u nas w Biedro nie bylo Dada 1, wiec dlatego nie kupilam... ale Nr 1 jest chyba w mniejszych paczkach, no chyba ze sie myle?!
a jakie chusteczki do pupy polecacie???
reklama
a dziewczyny pampersy kupujecie 1 czy 2, bo ja chyba kupie od razu 2 jak są od 3 kg to przeciez tyle dziecko na pewno bedzie miało
JA jeszcze pieuszek nie mam, i chyba sasugeuję się Wami i kupię również 2 :-)
sorry ale że co, że kupuje tańsze pampersy to nie dbam o dziecko i jego komfort? tańsze to znaczy gorsze? jak dla mnie te dedy zdecydowanie są lepsze. i zdanie pielęgniarek najmniej mnie obchodzi :-)
ja kupuje 1. starsza córa ur. sie 3300 i 2 były lekko za duże.
jestem tego samego zdania, moja sąsiadka nakupowała pampersó, bo niby lepsze etc. a okazało się że mała jest na nie uczulona i wszystkie pampersy do niczego się nie nadały, a miała ich chyba z 6 paczek, teraz też żywa DADA (jesli to są te z BIEDRONKI) i jest MEGA zadowolona
(...)
JA też mam wszystkiego po ok 10 szt, moja sis i mama zapewniają że to wystarczy, bo potem będę używać 62-68, w razie co można zawsze dokupić, więc się nic nie martw :O)
(...) Bujaczek: FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK 3w1 0-18 KG (1713289729) - Aukcje internetowe Allegro
Mam identyczny, co prawda po moim sistrzeńcu ale co tam, sis była bardzo z niego zadowolona