reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla niemowlaka :)

co do laktatora ja mam manualny z Mandeli, położne doradzały, i faktycznie super sprawa, ja mam taki Link do: Medela Laktator Harmony + Gratisy WWA 24H

A miałaś porównanie z ręcznym z Aventu? ciekawa jestem właśnie jak oba wypadają w porównaniu. Ja z kolei używałam z Aventu i byłam zadowolona ale nie mam porównania z Medelą.

Link do: Szumiś Śpiący Maskotka miętowa

Kupujecie szumisia?
Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi się Szumisie bardzo podobają, widziałam taką najprostszą wersję chyba sama główka taka płaska w sklepie za 86 zł. Drogie to ale wydaje się fajnym gadżetem :)
Generalnie nie jestem fanką kołysanek i dźwięków z telefonu. I nie dlatego że telefon zaszkodzi tylko chciałabym może używać gdy właśnie coś innego będzie grało lub szumiało :)

Wcześniej miałam taką karuzelę, której można było wyciągnąć pałąk a reszta wydawała fajne dźwięki - właśnie szumy, strawne melodyjki i delikatne ptaszki. To było też OK. Zresztą polecam tę karuzelę bardzo :)
Link do: Smily Play Karuzelka Słodkich Snów 0805 - Ceny i opinie

reklama
zylcia nie mam porównania bo tak mi doradziły położne i znajoma na oddziale bo koło 20 tyg wyladowałam w szpitalu na 2 dni bo szyjka się skracała i miałam zakładany pessar, i leżałam wtedy na położnictwie bo ginekologia nie miała miejsc i byłam na sali z dwoma mamusiami w tym jedna urodziła drugie dzieciątko i miała ze sobą z aventu laktator manulany i elektryczny i bardzo marudziła i mąż zjeździł pół sląska żeby kupić ten co ja miałam bo nigdzie w sklepie nie mieli na już ale wkoncu kupił i ona była bardzo zachwycona tym z mandeli po tych z aventu. połozna powiedziała ze te z mandeli sa lepsze wiec ja od razu zapisywałam nazwe i w domu zamawiałam.

Ja miałam i mam nadal Medelę swing i byłam bardzo zadowolona.
Kupiłam używaną i za jakiś czas pewnie odsprzedam dalej, bez dużej straty.
Tylko muszę sobie nowy przewodzik do niej dokupić, bo stary już się zrobił nieświeży i wolę nowy dla noworodka..
Ja mam jedną brodawkę wklęsłą, więc na pewno początkowo będę musiała odciagac pokarm z tej piersi, zanim dziecko się nie nauczy jej ssać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hmm ja mam ręczny tomie tipi i chyba użyłam go 2 razy ...... szybciej ze tak powiem doilam się sama :) byłam mleczna krówka tyle mleka więc 10 minut I butla cala, zobaczymy jak będzie tym razem. Narazie nie będę inwestować w elektryczy bo szkoda mi kasy,bo to drogi interes :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Avent bardzo skrzypiał. Jedna laska miała w szpitalu, ściągała mleko, pół szpitala słyszało hahaha

A ja wczoraj obejrzałam kilka wózków:) niby nie najmniejsze miasto, ale sklepów z wózkami jak na lekarstwo. Z mojej półki cenowej podobały mi się wózki Coto Baby Aprilia i Adamex Pajero Alu, ale ten pierwszy chyba bardziej. O dziwo, super lekko chodził i dobrze amrotyzuje.Ale muszę jeszcze sporo zobaczyć:)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry