elifit
Moderatorka
Joshi wrzuć fotki jeszcze na wątek pokoikowy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A no wlasnie !!!Joshi wrzuć fotki jeszcze na wątek pokoikowy
nie wiem jakie masz wymogi w szpitalu. u mnie dla dziecka trzeba tylko chusteczki mokre, pampersy i krem do pupy. a na koniec ubranie na wyscie. to nawet przy dwojce dzieci bym nie miala duzo, zwlaszcza ze ja przygotowujac sie do spontanicznego sn mam podzielone na 2 torby- jedna moja a druga Zosi. ale czy wielkosc torby ma takie znaczenie? jestes doswiadczona mama i na pewno nie zabralas duperszmitow!Jak byłam ostatnio na IP to się przerazilam. Moja torba duża a raczej ogromna. Wszystkie kobiety, które szły na salę porodowa miały o połowę mniejsza.
Z drugiej strony to one dla 2 osób mają a ja dla trojga.
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie nie zabrałam dużo. Nawet mniej niż trzeba. Wzięłam to co kazali tylko w mniejszych ilościach. Uznałam, że mąż dowiezie. Tylko u mnie na liście dużo więcej niż u Ciebie. Nie trzeba chusteczek, kremów itp. Bo szpital zapewnia ale trzeba ubranka, kocyk lub rożek itp. A to już dużo. Niby takie małe a miejsce zajmuje.nie wiem jakie masz wymogi w szpitalu. u mnie dla dziecka trzeba tylko chusteczki mokre, pampersy i krem do pupy. a na koniec ubranie na wyscie. to nawet przy dwojce dzieci bym nie miala duzo, zwlaszcza ze ja przygotowujac sie do spontanicznego sn mam podzielone na 2 torby- jedna moja a druga Zosi. ale czy wielkosc torby ma takie znaczenie? jestes doswiadczona mama i na pewno nie zabralas duperszmitow!
Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Może babeczki biorą na salę porodową tylko torbę z podstawowymi rzeczami jak picie, kanapki, koszule, ręcznik, klapki, pierwszy ciuszek dla maluszka, a pozostałe rzeczy przyniesie mąż juz po porodzie? Ja też zawsze miałam zamiar skompresować a i tak była to duża torba taka treningowa + druga mniejsza a'la bagaż podręczny do samolotu [emoji12] potem okazywało się, że wzięłam za dużo - szczególnie ciuszków [emoji4]Jak byłam ostatnio na IP to się przerazilam. Moja torba duża a raczej ogromna. Wszystkie kobiety, które szły na salę porodowa miały o połowę mniejsza.
Ja mam taką walizkę kabinowa jak do samolotu + mniejszą torbę treningowa. Same opakowania podpasek czy podkładów zajmują sporo miejsca, do tego klapki pod prysznic i do chodzenia, 2 ręczniki, pieluchy tetra, pieluchy zwykle - my akurat mamy sporą te listę, więc u Ciebie przy dwójce to nie ma powodu do zmartwieńJak byłam ostatnio na IP to się przerazilam. Moja torba duża a raczej ogromna. Wszystkie kobiety, które szły na salę porodowa miały o połowę mniejsza.