Ja tam krytyki Iza nie widziałam, jedynie bardzo rozsądne argumenty przeciwko butelkom ale widać każdy interpretuje jak chce, najważniejsza wymiana pogladow, reszta należy już do nasJuz pisałam, ja mam butle Lovi w razie gdybym musiala zostawic mleko i gdzies jechac bez malucha.
W pierwszej ciąży miałam Avent Classic i Olivia była od 2 mc na mm bo straciłam pokarm w szpitalu.
Ola jak leżała w szpitalu w wieku 5 mc to mąż z nią został jak zachorowałam i piła z butelki Avent Classic, po powrocie do domu jadła cyca spowrotem normalnie. Ale to zależy od dziecka chyba, bo Ola butelki nienawidziła, i była szczęśliwa gdy spowrotem dostała cyca.
Możesz też dawać mleko z kubeczka, łyżeczki..
Ale jak chcesz butle to polecam tak jak mówię Avent lub Lovi. Smoczek polecam Lovi, Nuk lub Avent. Zobaczysz co maluch zaakceptuje, może w ogóle nie chcieć smoczka.
Powiem Ci tez jeszcze ze jak chcesz karmić i z piersi i z butli, to długo juz piersią nie pokarmisz. Gdy dokarmiasz mm, to automatycznie mniej pokarmu Ci sie produkuje. Chyba ze bedziesz odciagala. Zobaczysz po piersiach, gdy przyjdzie pora karmienia to zacznie Ci wyplywac mleko, i zaraz sie maluch obudzi. Tak to jest gdzies ze soba połączone, cycki czują kiedy maluch zglodnieje [emoji23] ja jak bylam po porodzie z Ola w spzitalu, i lezala w inkubatorze, to po piersiach wiedzialam kiedy mam isc na karmienie
Uwazam tez ze jak dasz butle raz na miesiac w razie naglej sytuacji to sie nic nie stanie.. Choc pewnie za te slowa znowu mnie ktos skrytykuje [emoji23]
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka