reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Juz pisałam, ja mam butle Lovi w razie gdybym musiala zostawic mleko i gdzies jechac bez malucha.

W pierwszej ciąży miałam Avent Classic i Olivia była od 2 mc na mm bo straciłam pokarm w szpitalu.

Ola jak leżała w szpitalu w wieku 5 mc to mąż z nią został jak zachorowałam i piła z butelki Avent Classic, po powrocie do domu jadła cyca spowrotem normalnie. Ale to zależy od dziecka chyba, bo Ola butelki nienawidziła, i była szczęśliwa gdy spowrotem dostała cyca.

Możesz też dawać mleko z kubeczka, łyżeczki..

Ale jak chcesz butle to polecam tak jak mówię Avent lub Lovi. Smoczek polecam Lovi, Nuk lub Avent. Zobaczysz co maluch zaakceptuje, może w ogóle nie chcieć smoczka.

Powiem Ci tez jeszcze ze jak chcesz karmić i z piersi i z butli, to długo juz piersią nie pokarmisz. Gdy dokarmiasz mm, to automatycznie mniej pokarmu Ci sie produkuje. Chyba ze bedziesz odciagala. Zobaczysz po piersiach, gdy przyjdzie pora karmienia to zacznie Ci wyplywac mleko, i zaraz sie maluch obudzi. Tak to jest gdzies ze soba połączone, cycki czują kiedy maluch zglodnieje [emoji23] ja jak bylam po porodzie z Ola w spzitalu, i lezala w inkubatorze, to po piersiach wiedzialam kiedy mam isc na karmienie ;)

Uwazam tez ze jak dasz butle raz na miesiac w razie naglej sytuacji to sie nic nie stanie.. Choc pewnie za te slowa znowu mnie ktos skrytykuje [emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tam krytyki Iza nie widziałam, jedynie bardzo rozsądne argumenty przeciwko butelkom :) ale widać każdy interpretuje jak chce, najważniejsza wymiana pogladow, reszta należy już do nas :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

reklama
Juz pisałam, ja mam butle Lovi w razie gdybym musiala zostawic mleko i gdzies jechac bez malucha.

W pierwszej ciąży miałam Avent Classic i Olivia była od 2 mc na mm bo straciłam pokarm w szpitalu.

Ola jak leżała w szpitalu w wieku 5 mc to mąż z nią został jak zachorowałam i piła z butelki Avent Classic, po powrocie do domu jadła cyca spowrotem normalnie. Ale to zależy od dziecka chyba, bo Ola butelki nienawidziła, i była szczęśliwa gdy spowrotem dostała cyca.

Ale jak chcesz butle to polecam tak jak mówię Avent lub Lovi. Smoczek polecam Lovi, Nuk lub Avent. Zobaczysz co maluch zaakceptuje, może w ogóle nie chcieć smoczka.

Powiem Ci tez jeszcze ze jak chcesz karmić i z piersi i z butli, to długo juz piersią nie pokarmisz. Gdy dokarmiasz mm, to automatycznie mniej pokarmu Ci sie produkuje. Chyba ze bedziesz odciagala. Zobaczysz po piersiach, gdy przyjdzie pora karmienia to zacznie Ci wyplywac mleko, i zaraz sie maluch obudzi. Tak to jest gdzies ze soba połączone, cycki czują kiedy maluch zglodnieje [emoji23] ja jak bylam po porodzie z Ola w spzitalu, i lezala w inkubatorze, to po piersiach wiedzialam kiedy mam isc na karmienie ;)

Uwazam tez ze jak dasz butle raz na miesiac w razie naglej sytuacji to sie nic nie stanie.. Choc pewnie za te slowa znowu mnie ktos skrytykuje [emoji23]

Oj Iza krytyka potrafi być l zarówno konstruktywna jak i nie. My tu dyskutujemy po to by potem nie było płaczu że chciałam a się nie udało.

Dobrze piszesz o karmieniu mieszanym.
W nagłym przypadku można dać butle lepsze to niż głodne dziecko

cb7wugpju04jz4q8.png

tez bym zrobila w domu ale nie mam warunkow:( poza tym w lokalu nie trzeba sprzatac:) a poza tym to wlasciwie lokal mnie nie kosztuje bo chca 300 zl ale to jest do wykorzystania na napoje (kawa herbata soki) i na zajecia dla dzieci (chce zeby kolezanki przyszly z dziecmi a tam jest animator ktory sie nimi zajmie i zrobi im zajecia z malowania cearamiki).

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Oo, tak to ja też bym chciała :) no i przezornie zaprosiła niedużo ludzi żeby było mało do robienia i do sprzątania :D

Jaką byś nie wybrała to ryzykujesz. Więc kup taką która ci pasuje.

Nieraz już pisałam na swoim doświadczeniu. Z synem butelkowym miałam więcej problemów z kp niż z córką bezbutelkową.

Szczerze to jeśli mieszanie to ja bym karmiła łyżeczką lub z kubeczka

cb7wugpju04jz4q8.png
Dokładnie. Ja mogę powiedzieć to samo - co prawda u mnie nie butla a smoczek uspokajacz - ze starszą mającą smoka kryzysy laktacyjne (za mała podaż mleka) z młodszą bezsmoczkową ŻADNYCH problemów z karmieniem. I co innego podać czasem odciągnięty pokarm jak gdzieś wyjdziesz np do sklepu czy fryzjera a tata lub babcia zostaną. A co innego karmić mieszanie na codzień. Pytanie po co Ci butelka? Właśnie w razie wyjścia? Jak tak to bym zainwestowała w kubeczek np Medeli. Bo dzieci piersiowe często nie chcą butli. A jak planujesz karmić mieszanie (pytanie czemu? Są jakieś wskazania lekarskie? Niedorozwój gruczołu mlecznego? Tak ze juz teraz wiesz, że nie wykarmisz dziecia ?) na dłuższą metę to sens ma chyba tylko butelka i wtedy kup taką, jaką Ci pasuje.

Jaką byś nie wybrała to ryzykujesz. Więc kup taką która ci pasuje.

Nieraz już pisałam na swoim doświadczeniu. Z synem butelkowym miałam więcej problemów z kp niż z córką bezbutelkową.

Szczerze to jeśli mieszanie to ja bym karmiła łyżeczką lub z kubeczka

cb7wugpju04jz4q8.png
Hmm nie wiem czy to dobry pomysl.. bo tu chodzi o to ze jak bede chciala wyjsc bez malej na kilka godzien ;) (fryzjer czy cos...) nie wiem czy tesciowka sobie poradzi tak karmic wiec wolalabym zostawic butle i tyle :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

I mi dokładnie o to chodzi o takie nagle syt. ;) i tak ogolnie to dla mnie jest bez paniki czy cyc czy butla.. hehe jakos nie spinam sie co do karmienia, nawet jak mala by musiala byc na mm to bym nie panikowala :) wyrodna matka ze mnie wiem haha.. ah no i napisałaś ze jak chce karmic naprzemiennie z butla to dlugo nie pokormie.. jabi tak mam w planie max pol roku kp ;) wiec luz.. obadamy, wyjdzie "w praniu"

Dokładnie. Ja mogę powiedzieć to samo - co prawda u mnie nie butla a smoczek uspokajacz - ze starszą mającą smoka kryzysy laktacyjne (za mała podaż mleka) z młodszą bezsmoczkową ŻADNYCH problemów z karmieniem. I co innego podać czasem odciągnięty pokarm jak gdzieś wyjdziesz np do sklepu czy fryzjera a tata lub babcia zostaną. A co innego karmić mieszanie na codzień. Pytanie po co Ci butelka? Właśnie w razie wyjścia? Jak tak to bym zainwestowała w kubeczek np Medeli. Bo dzieci piersiowe często nie chcą butli. A jak planujesz karmić mieszanie (pytanie czemu? Są jakieś wskazania lekarskie? Niedorozwój gruczołu mlecznego? Tak ze juz teraz wiesz, że nie wykarmisz dziecia ?) na dłuższą metę to sens ma chyba tylko butelka i wtedy kup taką, jaką Ci pasuje.

Tak wrazie wyjsc chce miec butelke :) i tez dla wlasnej wygody zeby nie byc caly czas z cycem na wierzchu.. ;) zebym mogla bez stresu wyjsc z domu... wiadomo jak nie bedzie takiej potrzeby to niech butla stoi , nie bede dawac malej z butli jak nie bedzie takiej potrzeby i bede w domu , ale chce miec ten spokoj psychiczny ze wrazie co moge dac :) dlatego zalezy mi na dobrym smoku/butelce

reklama

I tu piszesz zupełnie co innego i ja się całkowicie z Tobą zgadzam :) ale jako mama dkp i to myślę dość dobrze znająca temat nie mogę przemilczeć porównywania kształtu smoka do piersi i tyle. Właśnie jak Eli pisze żeby potem płaczu nie było.
I ja znam mamy, które podawały butlę bo coś tam (częściej niż raz na m-c) a potem kończyły odciągając mleko bo dziecko już piersi nie chciało. Ja wolałabym czegoś takiego uniknąć.

Do góry