reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

zgadnijcie o kim pomyslalam podczas wizyty w Sinsay?:)))
1476463395122.jpg

Ps. pampersow mam doslownie z 10 szt do szpitala. ogolnie wstrzymalam ruchy zakupowe do czasu babyshower bo pewnie duzo dostane.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Załączniki

• 1476463395122.jpg
    1476463395122.jpg
    62,9 KB · Wyświetleń: 303
reklama
Joshi matko boska ile zapasow :) ja narazie Kupilam jedna paczke z dady. Na allegro jest mnóstwo tych wielopakow i wychodza całkiem dobrze cenowo tylko ja nie wiem jakie Franiowi przypasuja. Dlatego nie kupuje narazie zbyt duzo

Ja jeszcze NIC do pielegnacji malej nie mam haha ani pampersow ani chusteczek nic do mycia NIC :-D:p moja polozna mi mowila zebym nie kupowala duzo tych pampersow newborn bo maluszek szybko wskakuje w te wieksze , sklep mam obok domu wiec jak cos zawsze moge wyskoczyc :)
Laski a co myslicie o butelkach i reszcie rzeczy z AVENT ?
Ja juz wielokrotnie pisalam ze polecam Avent, ale classic, a nie natural. Natural przy smoczku od butelki ma duzo plastiku i ciezko bylo mojej malej pic z takiej butelki, ale avent classic sie sprawdzil idealnie ;) Avent classic to butelka podobna do Lovi, a Avent natural to cos jak tommy tippie ktorej tez nie polecam ;)
Jest to kwestia gustu mamy i dziecka. Moze byc tez tak ze mój maly nie bedzie chcial butelki Lovi ktora kupilam i bede musiala probowac butelke o kształcie wlasnie tonmy tippie lub avent natural, kto wie ;)
Avent ogolnie ma fajne rzeczy :)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja musze jechac do rossmana po pampersy ale sie wstrzymuje jeszcze.. jak minie poczatek listopada to kupie rozmiar 2 [emoji23] na razie maluch jest malutki i jakby sie urodzil to maz najwyzej kupi w rozmiarze 1.
Do szpitala mam jedynki malutka paczke.

Ja juz wielokrotnie pisalam ze polecam Avent, ale classic, a nie natural. Natural przy smoczku od butelki ma duzo plastiku i ciezko bylo mojej malej pic z takiej butelki, ale avent classic sie sprawdzil idealnie ;) Avent classic to butelka podobna do Lovi, a Avent natural to cos jak tommy tippie ktorej tez nie polecam ;)
Jest to kwestia gustu mamy i dziecka. Moze byc tez tak ze mój maly nie bedzie chcial butelki Lovi ktora kupilam i bede musiala probowac butelke o kształcie wlasnie tonmy tippie lub avent natural, kto wie ;)
Avent ogolnie ma fajne rzeczy :)

A właśnie ta firma Lovi ?? Chodzi mi nie tyle ze o butelki ale tez smoczki ??

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A kiedy planujesz?
za 3 tygodnie. dokladnie 5 listopada. juz znalazlam fajne miejsce - taka klubokawirnia z sala zabaw dla dzieci. ogolnie moja przyjaciolka ma sie zajac organizacja. ja musze tylko zamowic ciasteczka na slodki stol (mam kolezanke cukiernika juz wstepnie umowiona) i fotografa (planuje brzuszkowa sesje wiec dogadam sie zeby za niewielka oplata wpadl fotograf i pstryknal nam kilka fotek) i chyba tyle. dzis mamy narade na ten temat.

za 3 tygodnie. dokladnie 5 listopada. juz znalazlam fajne miejsce - taka klubokawirnia z sala zabaw dla dzieci. ogolnie moja przyjaciolka ma sie zajac organizacja. ja musze tylko zamowic ciasteczka na slodki stol (mam kolezanke cukiernika juz wstepnie umowiona) i fotografa (planuje brzuszkowa sesje wiec dogadam sie zeby za niewielka oplata wpadl fotograf i pstryknal nam kilka fotek) i chyba tyle. dzis mamy narade na ten temat.

Oo, to widzę że będzie z pompą :)
Ja robię za tydzień, miesiąc przed terminem, ale to taka mała imprezka, kawa i ciacha zrobię no i w domu po cichu :D

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

A właśnie ta firma Lovi ?? Chodzi mi nie tyle ze o butelki ale tez smoczki ??

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Z tego co zdazylam zauwazyc to snoczki lovi maja inny ksztalt od nuka czy aventu. Ja przy corkach uzywalam nuk przy pierwszej, a avent przy drugiej. Teraz skusilam sie na lovi, i mam taki kształt:
1476517977960.png

I jest to podobno kształt symetryczny, ktory nie powoduje wad zgryzu. Smoczek z butelki z kolei przypomina cyca [emoji4]
Link do: Dynamiczny smoczek uspokajający LOVI poczytaj sobie ;)

Załączniki

• 1476517977960.png
    1476517977960.png
    261,9 KB · Wyświetleń: 278
reklama
Smoczek z butelki z kolei przypomina cyca

Niby z której strony [emoji12] butla to butla a pierś to pierś i nie ma co dawać się nabrać na chwyty marketingowe producentów. Nawet jakby ktoś wypuścił na rynek butelkę w kształcie piersi to to nadal kawał gumy i chodzi o mechanizm ssania piersi a nie o kształt smoczka. Brodawki każdej kobiety też mają inny kształt i wielkość przecież. Bzdura jak nic. Kp uruchamia aż 220 drobnych mięśni: ust, języka, gardła, podniebienia, twarzy, karku, szyi, klatki piersiowej a nawet przepony. Podczas karmienia naturalnego dochodzi do stymulacji nerwów czaszkowych, odpowiedzialnych za unerwienie najważniejszych organów: żołądka, śledziony, wątroby, trzustki, nerek, itd.
Karmienie przez smoczek z kolei uruchamia jedynie 40 mięśni ust… i o to chodzi a nie kształty itp.

Do góry