reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

reklama
Wlasnie zamówiłam i jutro powinna przyjść
emoji4.png
wanienka i stojak
emoji6.png
A jak cenowo to wyglada? :)

Ja też wypiorę, wyprasuję, tylko płyn do płukania potrzebuję.
I też do szpitala wezmę coś standardowego :D
Myślę nad laktatorem...
ja rozkazalam mamie prac bez zadnego plynu do plukania. ciuszki mam rozne (uzywki i nowe). zarzadzilam prac raz w normalnym proszku a potem przed samym porodem drugi raz w lovelli (proszek chociaz podobno plyn lepszy?) i wtedy prasowanie.
Dziewczyny, pamiętam jak pisałyście, że lovela 15 zł za 1.8 kg to tanio. Znalazłam na necie 40 zł za 5kg, wychodzi po 8 zł za kg- w porządku cena, a wysyłka darmowa od 150zł, więc zamówiłam 20 kg :) Może się komuś przyda.
superkoszyk.pl
ja kupila 1,8 kg za 12 zl w biedrze.

do szpitala jeszcze nie wiem co wezme. pewnie mama mi cos przyniesie ze 2 zestawy do wyboru i tyle:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

ja rozkazalam mamie prac bez zadnego plynu do plukania. ciuszki mam rozne (uzywki i nowe). zarzadzilam prac raz w normalnym proszku a potem przed samym porodem drugi raz w lovelli (proszek chociaz podobno plyn lepszy?) i wtedy prasowanie.

ja kupila 1,8 kg za 12 zl w biedrze.

do szpitala jeszcze nie wiem co wezme. pewnie mama mi cos przyniesie ze 2 zestawy do wyboru i tyle:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Tak mówicie o tym drugim praniu ubranek, ze chyba tez wrzucę jeszcze raz [emoji53] zwłaszcza ze mam same nowe, a tych ze smyka jeszcze nie prałam to i tak muszę cos do nich dorzucić, zeby pralki na prawie pusto nie uruchamiać

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co do przewijania u nas przez pierwsze tyg co przebudzenie to karmienie a co karmienie to kupa Pieluszek szło ogrom Od 3mc przestała robić kupy w nocy choć dalej była intensywnie karmiona cycem.

Ja używam proszku i płynu do płukania tak jak bonusowa niemieckich z opcją sensitiv czyli dla dzieci Zobaczę jak skóra małej zareaguje myślę że będzie ok bo są bardzo delikatne a efekt prania dużo bardziej zadowalający No i puszczone przez gorące żelazko a raczej parownice

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka

Co do kąpieli ja tym razem chcę spróbować tummy tub kupiłam u używke na olx za 50zl jakby nie spasowalo to wystawie do odsprzedania a mam jeszcze po córce standardowa wanienke ze stojakiem.

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka

U moich przechodzilo dopiero jak dawalam mm, i wlasnie ja slyszalam ze pezy cycu jest taka czesta kupa

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Mój jak jeszcze był na piersi wyłącznie, to miewał tak, że przez kilka dni kupy nie robił i wtedy się dowiedziałam, że przy kp to normalne, bo kobiece mleko jest wchłaniane przez takiego maluszka prawie w całości, nie ma w nim nic zbędnego, więc i za bardzo nie ma co wydalić.

A my dziś kupiliśmy komodę. Mogę zacząć prać ciuszki! :happy:
Mama kupiła mi pieluchy tetrowe i mówi, że też wypierze i wyprasuje mi w tym tygodniu. :happy:

reklama
Do góry