reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

reklama
Link do: Galeria zdjęć - Kremy bo biustu, kremy na pękające brodawki - zdjęcie nr 10 - - Mjakmama.pl

fajny opis kremów na bolące brodawki podczas karmienia.Ja chyba ziaje będę kupować fajny i skład , tani ico najważniejsze nie trzeba zmywac przed karmieniem a niektóre kremy tego wymagają
Tak mi się przypomniało jak położna (doradca laktacyjny) powiedziała, że kremy do brodawek, które trzeba zmywac; to nie są do cyckow tylko do dup......[emoji23]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

5.20? Kto to może być hmmm ? Taaaak to nasza nocna Grama :)
taaak! i tak mialam opoznienie bo zazwyczaj o 4 jestem:)
Link do: Galeria zdjęć - Kremy bo biustu, kremy na pękające brodawki - zdjęcie nr 10 - - Mjakmama.pl

fajny opis kremów na bolące brodawki podczas karmienia.Ja chyba ziaje będę kupować fajny i skład , tani ico najważniejsze nie trzeba zmywac przed karmieniem a niektóre kremy tego wymagają
dobra kobieta jestes. cos dla wzrokowcow takich jak ja!:) tam mysle ze tez zaczne od ziaji bo tania. potem ewentualnie bede szukac.

no i wez i nie kup za 4 zl za komplet!!!
1475669771944.jpg

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Załączniki

• 1475669771944.jpg
    1475669771944.jpg
    40,6 KB · Wyświetleń: 455
Dziewczyny, czy po kapieli maluszka zwyklym zelem typu babydram (nie oiltanum, emolium itp) trzeba go jeszcze posmarowac czyms natluszczajacym, jakims kremikiem czy cos?

Ja wlasnie nie chce oiltanum, bo slyszalam ze jak sie przezwyczai skore do takiego zajebistego srodka, to potem wiele rzeczy moze uczulac. Nawet na ulotce gdzies bylo napisane, ze to do suchej skory itp

nie wydaje mi się żeby oilatum tak dzialalo zresztą sama się przekonasz który płyn najlepszy dla mnie oilatum na 5+. To może bardziej chodzilo o proszki do prania.

ja kupiłam na początku skarb matki i taka Nadia miała suchą skórę ze musiałam zmienić i zmieniłam na oilatum i emolium tez dobre.Po pol roku zaczelam kupować ziajke tańszy odpowiednik oilatum i emolium i wcale skora się nie przyzwyczaila.Jak się urodzi to wtedy się dowiesz który płyn przypasuje dziecku.Jedne mogą uczulać a oilatum raczej na 100% nie uczuli.

reklama
Dziewczyny, czy po kapieli maluszka zwyklym zelem typu babydram (nie oiltanum, emolium itp) trzeba go jeszcze posmarowac czyms natluszczajacym, jakims kremikiem czy cos?
Jak wykapiesz w zwykłym płynie a nie olejowym typu oilatum to możesz dodatkowo posmarować czymś tym bardziej że taki masaż działa kojąco.
Tak naprawdę czy potrzebna dodatkowa pielęgnacja dowiesz się po porodzie.
Ja moich dzieci nir musiałam w emoliebtach kąpać

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry