reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Moje Dzisiejsze wyprawkowe zakupy . Za 27e wszystko.
Zaoszczedzilam 20 e na kuponach [emoji41][emoji41][emoji41][emoji41]

1475766743671.jpg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1475766743671.jpg
    1475766743671.jpg
    101,9 KB · Wyświetleń: 261
reklama
Dziewczyny, czy po kapieli maluszka zwyklym zelem typu babydram (nie oiltanum, emolium itp) trzeba go jeszcze posmarowac czyms natluszczajacym, jakims kremikiem czy cos?
Nam na szkole rodzenia babka mowila, że nie ma potrzeby smarowania malucha po kąpieli, bo w większości płynów do kapania są już jakieś olejki i wystarczy, że w wodzie są one zawarte (a na mokro lepiej się wchłaniają). To nad czym ja ciągle zastanawiałam się to czy po każdej zmianie pieluchy smarować pupę i położna powiedziała, że lepiej tak, bo nawet jak jest małe siusiu to ma to jednak kwaśny odczyn i może to źle wpływać na skórę malucha (wacik z wodą nie są w stanie całkowicie oczyścić skórę), no i polecała linomag.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Tełoria tełorią a i tak wszystko wyjdzie w praniu [emoji23]

Ciekawe że nie ma potrzeby nawilżania skóry dziecka ale nic nie wspomniała o potrzebie dotyku który wpływa kojąco na malucha.[emoji28]

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Do góry