reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

No i kurde nadal nie wiem co z tym przewijakiem. Z jednej strony chyba wolę ten na łóżeczko, bo nie chce mi się z dzieckiem do innego pokoju latać przewijac (zwłaszcza nocą) a z drugiej strony czytałam, że na krócej straczaja. Oddzielny przewijak raczej odpada, bo za dużo miejsca zajmuje.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No i kurde nadal nie wiem co z tym przewijakiem. Z jednej strony chyba wolę ten na łóżeczko, bo nie chce mi się z dzieckiem do innego pokoju latać przewijac (zwłaszcza nocą) a z drugiej strony czytałam, że na krócej straczaja. Oddzielny przewijak raczej odpada, bo za dużo miejsca zajmuje.

Ja i przewijak i łóżeczko zamierzam wstawić na początek do sypialni, zeby miec wlasnie w nocy pod ręka wszystko [emoji846] ale fakt jak sie nie mieści to jest problem [emoji53]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mamusie ratujcie. Jaki przewijak- nakładany na łóżeczko, razem z komoda czy całkiem oddzielny. Pokoju dla młodego na razie nie planujemy, bo chcemy przeprowadzić się, łóżeczko będzie w naszym pokoju, a komoda i inne gadżety w innym. Z czasem łóżeczko pewnie też tam bedzie.

Ja miałam przy starszych przewijak sztywny nałożony na łóżeczko. Wcale nic nie trzeba zdejmować - noworodek i małe niemowlę nie zajmuje całego łóżeczka a przewijak ma szerokość 50cm także ile tego łóżeczka zajmie [emoji6] bynajmniej nie trzeba kolejnego mebla.
Teraz nie będziemy mieć łóżeczka więc kupiłam stolik na kółkach do przewijania z półką na drobiazgi. Gdybym miała łóżeczko to nie kupowałabym stolika.

Na krótko to znaczy ile? Ja moich dziewczyn jak miały te 7-8 m-cy juz na przewijaku nie przewijałam tylko na moim łóżku. Bałabym się tak mobilne dziecko kłaść na wysokości nawet nie odchodząc od niego na chwilę.

Ja miałam przy starszych przewijak sztywny nałożony na łóżeczko. Wcale nic nie trzeba zdejmować - noworodek i małe niemowlę nie zajmuje całego łóżeczka a przewijak ma szerokość 50cm także ile tego łóżeczka zajmie [emoji6] bynajmniej nie trzeba kolejnego mebla.
Teraz nie będziemy mieć łóżeczka więc kupiłam stolik na kółkach do przewijania z półką na drobiazgi. Gdybym miała łóżeczko to nie kupowałabym stolika.

A długo korzystałas z przewijaka na łóżeczko? Bo na jakimś forum czytałam że mogą na krótko wystarczyć, nawet na 2-3 miesiące tylko i to mnie odstraszyło. To prawda, czy głupoty gadają?

A długo korzystałas z przewijaka na łóżeczko? Bo na jakimś forum czytałam że mogą na krótko wystarczyć, nawet na 2-3 miesiące tylko i to mnie odstraszyło. To prawda, czy głupoty gadają?

Ale to jest taki sam przewijak co kładziesz na komodę czy na stolik [emoji19] moich w wieku 7-8 m-cy juz nie kładłam na przewijak z powodów wymienionych wyżej a nie dlatego, że się nie mieściły [emoji6]

Ale to jest taki sam przewijak co kładziesz na komodę czy na stolik [emoji19] moich w wieku 7-8 m-cy juz nie kładłam na przewijak z powodów wymienionych wyżej a nie dlatego, że się nie mieściły [emoji6]

Oj z ta wielkością to różnie bywa, bo jak szukałam nakładanego przewijaka na komodę to były dostępne co najmniej dwa rozmiary, a wydaje mi sie, ze nawet wiecej zarówno na szerokość jak i na długość.

Nosz kurde, a ja głupia myślałam, że to jakieś inne przewijaki[emoji23] wybacz, ale ja na początku nawet nie rozróżniałam ubranek dla dzieci i ich nazwy nic mi nie mówiły. [emoji23]

Oj z ta wielkością to różnie bywa, bo jak szukałam nakładanego przewijaka na komodę to były dostępne co najmniej dwa rozmiary, a wydaje mi sie, ze nawet wiecej zarówno na szerokość jak i na długość.

Mysmy tez mieli dwa do wyboru wybralismy wiekszy na desce bo jakos tak stabilniejszy mi sie wydawal na lozeczko, podejrzewam, ze bede go uzywac gdzies do 3 miesiecy a pozniej pewnie juz na lozku bede przewijac z lenistwa [emoji14]

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Do góry