reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

AnnieTess,

Ja miałam trzy Philips baby, lovi i avent- ten ostatni kupiłam używany bo cena nowego kosmiczna, ale wytrwal najdłużej i polecam go z całego serca

reklama
moja młodsza córcia miała mocne problemy skórne i do pielęgnacji użyałyśmy Olium lub Oliatum do kąpieli

aniatess ja mam jakiś zwykły podgrzewacz do którego mieszcza się butelki z Aventu, nowy kupowalam, pamiętam, ze tani był chyba 65 zł
ale jetsem zadowolona
xmamuska nie wiem czy będziesz kupować, ale laktator może się przydać

A ja chyb jednak zostane przy nivea,używałam dla dziewczynek jak były małe,a w sumie potrzebuje tylko zel do mycia ciała i główki i mleczko po kąpieli i krem do buzi.

Jeśli chodzi o laktator to szczerze się zastanawiam nad kupnem,na pewno nie kupie przed porodem,jeśli uznam że będzie mi potrzebny to zakupie na bieżąco

A ja mam takie pytanie odnośnie maty edukacyjnej.
Jedną mam po córci. I zastanawiam się czy drugiej bliźniaczce powinnam dokupić drugą?
Znalazłam dziś fajna na jednej z grup fb i cena ok wiec tak się zastanawiam jak to powinno wyglądać...
O to taka mata uploadfromtaptalk1432882697239.jpg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1432882697239.jpg
    uploadfromtaptalk1432882697239.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 88
Kamilove, ta mata z pianinkiem jest fajna, mamy taką tylko niebieską ;) Ale jak rozważasz zakup kolejnej to nie lepiej kupić taką większą żeby obie dziewczynki się razem bawiły?

Dziewczyny mam pytanie.Jako iż jestem początkującą mamą to mam kilka wątpliwości:) Jak myślicie czy na wyjście ze szpitala lepszy będzie rożek czy jakiś cieplejszy śpiworek? A może jeszcze jakaś inna opcja? Wiadomo będzie październik,pogoda może być marna:)

ja to mysle ze owine tylko w rozek, ale maly bedzie ubrany napewno w jakis kombinezonik np taki misiowy, zreszta ta za bardzo nie ma co planowac, bo niewaiadomo jaka akurat bedzie pogoda, aczkolwiek ogladalam wczoraj w tv, ze w ogole ma byc chlodne lato, chlodniejsze niz w tamtym roku

Ją rozka nie kupowałam przy żadnym dziecku.teraz też nie będę kupować. Do fotelika raczej ciężko będzie dziecko wsadzić w rożku myślę że w jakimś cienkim kombinezonie będzie lepiej

reklama
Ja mam śpiworek do fotelika jeden lżejszy drugi zimowy więc zdecyduję już przed samym wyjściem ze szpitala, który M. założy :) ( Mam nadzieję, zimowy jednak poleży w szafie do zimy ;) ).
Z Hanią wychodziłam ze szpitala 20 września. Miała body z krótkim rękawkiem, pajacyka, cienką czapeczkę, sweterek i skarpetki. Siedziała sobie w foteliku w lekkim śpiworku :)

H.jpg

Załączniki

• H.jpg
    H.jpg
    40,5 KB · Wyświetleń: 118
Ostatnia edycja:
Do góry