reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

hehe kate no toc ja w ogole nie pomyślała, ja tez bez rozka, w kombinezonie a w samochodzie mozn aokryć np kocykiem :p

reklama
To ja tez sie wypowiem a co :)
U mnie jesli chodzi o ubranka przy Amelii sprzawdzily sie najlepiej Body + polspiochy ewentualnie spodenki i skarpetecz rodzilam w grudniu) czasem rajstopki zalezy, do spania TYLKO pajace , na dzien to byl zawsze bodziak + wlansie spodenki, jak gdzies wychodzilismy to wiadmo spodenki , bluzeczka itp zadnych kaftanikow, spiochow, i sztywnych ubrapu jeansy, spodniczki ( no kilka razy bylo okazyjnie ale to sporadycznie do czasu az byla wieksza 5/6m ) , kombinezon bede miec najpierw cienszy polarkowy , a potem ciepl na zime.
Jesli chodzi o kosmetyki uzywalismy hippa i penaten zalezy co akurat w promocji bylo, uzywalam plynu do mycia, do wanienki nie wlewalam nic, mylam na poczatku reka a potem juz jakas myjka/gabeczka , wanienke mielismy bez stelaza, ale mielismy wyzszy stolik wiec bylo wygodnie teraz kupujemy ze stelazem, a wanienka taka w ktorej jest ta pochylosc ze dziecko lezy i nie zjezdza - od ok 6m bezdie juz kapana w duzej wannie. Oliwiki uzywalam na poczatku w okresie zimowym potem juz lekki balsam ale tez nie codziennie.

Jesli chodzi o jakies dodtaki/gadzety to u nas sprawdzila sie idealnie mata z palakiem ktora kladlam na lozko/podloge, lezaczek mielismy i teraz tez ebdziemy miec bo lezy schowany z FP taki 3 w 1 z funkcja bujania (trzeba bujac samemu), pozyja polezaca a potem jako krzeselko sluzy, uzywalismy jakos do ok roczku.
Polecam mama karmiacym mieszanka ja tak karmilam od 3 m niestety Ami odrzucila moje mleko cyc by bee a jak odciagalam laktatorem to z butelki mojego tez pic nie chciala wiec sprawdzil sie u nas COOL TWISTER stal zawsze w loduwce jak musialam zrobic mleko gotowalam wode wrzatek przelewalam przez twistera i do butelki w ciagu 30sek przelatywala woda juz o odpowiedniej temp takze u nas to byl super gadzet i jesli teraz sytuacja sie powtorzy znow go kupie na 100%
podgrzewacze itp sie nie sprawzdily u mnie.
Butelki mialam i polecam Tomme Tippe, teraz tez kupie 2 w razie W i beda czekac na swoja kolej
smoeczke uzywalismy ale nie bylo problemu z odstawnieniem go potem
mamy tez kolyske i bedzie stala w mieszkaniu na dole a na gorze w sypialni lozeczko
przewijak mamy taki na lozeczko ale nie kupuje przescieradelka bede jak przy corce klasc pielche flanelowa
a no wlasnie pieluchy tetrowe z 5-6szt polecam kupic jak i flanelowe no i jednorazowek jak uzywalam
kosza nie uzywalam specjalnego na pieluchy
laktator mialam wypozyczony i gdyby corka chciala pic moje to bym kupila takze to kupie w razie potrzeby potem

dla mnie to do szpitala nie potrzebowalam nic tzn jedynie jakies kosmetyki do mycia, krem jakis, reszte miala w szpitalu, majtki jednorazowe, podklady, wkadki laktacyjne, i sol taka do podmywania byla cudna super lagodzila wszystko
dla siebie ubranie to mialam na dzien spodnie ciensze dresowe teraz tez wezme lub leginnsy bo bedzie mi lepej + koszulka jakas rozpinana albo taka do karmienia pomysle ejszcze a do spania mialam koszule nocna rozpinana u gory
dla dziecka do szpitala potrzebowalam tylko na wyjscie ubranie, pampersy, kosmetyki byly w szpitalu
co do pepuszka w DE bynajmniej w szpitalu gdzie rodzilam uzywali tylko gazy takie kwadraciki,po kapieli normlanie yli tez delikatnie pepuszek (polewali woda) po osuszeniu dziecka owijali kikutek ta gaza pod pepuszkiem i zakladlai taak ze caly byl w gazie i tyle zadynch masci, nic zero tylko czytsa sucha gaza ( wszytskim dziecia do 3-4 doby odpadaly pepuszki

a no a z wiekszych rzeczy to wiadomo
wozek, lozeczko, my jeszcze kolyska do 4/5m starczy , lozeczko turystyczne mamy u tesciowej, fotelik do samochodu

co do kocyka to ja mialam i teraz tez mam taki nie za gruby ale uzywalismy do spanai w domu/wozku jak pogoda juz nie byla zimowa ale ejszcze niepewna a kombinezon zamienilismy na cos "cienszego", rozka wogole nie uzywalam, dla mnie to zbedna rzecz, a co do niani nie mielismy ale bylo male mieszkanie, teraz mamy pietrowe wiec nania sie przyda i kupimy napewno z racji ze ebde spokojniejsza jak mala bedzie spala na gorze

Nie wiem co jeszcze , ale sie mega rozpisalam hahaha a napewno o czyms zapomnialam

Ostatnia edycja:
To będę Ci wdzięczna jak się dowiesz :* z góry dziękuję :)
Ja używałam tantum rosa ale nie było to takie super jak miało być...

Sysia to żeś się kobito rozpisała :) ale same mądre rzeczy,ze śpioszkami mam tak samo,nie mam jeszcze ani jednej pary,same pajacyki kupuje,ewent dokupie właśnie pół śpiochy.Wczoraj kupiłam jedną kolorową pieluszkę tetrową,nie mogłam się powstrzymać bo była w samochodziki,a to dla mnie nowość,bo zawsze wszystko różowe i kokardki i koronki i szał pał :D

ImageUploadedByForum BabyBoom1434376990.064995.jpg
Bujak - taki kupił mój S w sobotę :-)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1434376990.064995.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1434376990.064995.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 75
reklama
Mam do was pytanko o kombinezon, bo zastanawiam się jaki lepszy będzie na zimę, taki z nóżkami osobno czy taki jak dół od spiworka że nóżki są razem?

Do góry