ladyk24na7
Fanka BB :)
Napiszę ze swojego doświadczenia. Mnie rogal do karmienia bardzo ułatwił życie. Przewijak kupiłam zakładany na łóżeczko - fajna sprawa. Nie kładłam na niego żadnego prześcieradła frotte tylko podkłady do przewijania (kupuję Happy, bo w Auchan są tanie i mają dobrą wielkość, są też rossmannowe, ale są za małe, w kształcie kwadrata bodajże). W szpitalu z Majką używałam pajacyków. U mnie się sprawdziły. Kosz na pampersy kupiliśmy po czasie i dla nas to był strzał w 10. Dyskretnie stoi za szafą, nie rzuca się w oczy, jest pod ręką, a co najważniejsze nie wydziela się z niego żaden nieprzyjemny zapach. Mamy podgrzewacz Nuka. Jest ok. Laktator jeśli będzie Wam potrzebny, to z własnego doświadczenia polecam elektryczny. Wiele rzeczy potrzebnych lub nie, tak jak wyżej Dolga napisała, wyjdzie Wam "w praniu".No ja póki co na liście mam wózek,fotelik, łóżeczko plus te wszystkie kołderki I wanienka (bez stojaka bo nie mam gdzie to trzymać). Prześcieradełko na przewijak fajne i można niedrogo kupić ( nie wiem czy kupować przewijak). Podobno też można kupić takie do wózka. Ubranka to dopiero jak płeć poznam ale też nie za dużo i tylko te podstawowe. Mi jakoś najbardziej podpasował zestaw body i półśpiochy. ciekawe czy to praktyczne i wygodne. Oczywiście pieluchy ale myślę że wystarczą tetrowe. o kosmetyki będę martwić się we wrześniu. Z zabawek to bym chciała karuzele grającą do łóżeczka.
W przyszłym miesiącu mam zamiar kupić tą poduszke dla kobiet w ciąży i później wykorzystać ją do karmienia.
Ze sprzętów nad którymi się zastanawiam ale kupię dopiero jak stwierdzę że mi ich brakuje to: laktator, sterylizator, podgrzewacz.
Zaznaczam, że nie mam doświadczenia więc całkiem możliwe, że właśnie wypisałam tu same bzdury [emoji14]
My z racji tego, że będą bliźniaki musimy dokupić trochę rzeczy. Z ważniejszych to wózek, drugi fotelik, dwa łóżeczka.