reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla maluszka

Ja wlasnie sie zastanawialam jak wygladaja tez uzywane rzeczy z allegro i chyba teraz to tylko bede patrzec na te z metkami od producenta. ;)

Rzeczywiscie dziewczyny jak macie namiary na jakies tanie hurtownie z ciuszkami to dajcie znac, ja u siebie narazie nic takiego nieznalazlam. :mad:

Wczoraj bylam w geancie majac nadzieje ze jezcze cos kuipie z promocji ale niestety zostalay same resztki i duze rozmiary. :(

reklama
Ja chce kupic kilka rzeczy na allegro, ale tylko nowe, mam jakies opory przed używanymi...
A propos wyprawki to ostrzegam przed braniem dosłownie adresów sklepów ze stron producentów, korzystajac z pobytu u mamy na Gocławiu chciałam objechać sklepy z łózeczkami. Adres w Al. St. Zjednoczonych nieaktualny, na Chełmzyńskiej nieaktualny, na Fieldorfa malutki sklepiczek, a meble są tylko na plakacie. Wróciłam zmeczona i wk...
Gdzie jest duży wybór mebelków dzieciecych?

Dawidowa,
Szczerze mówiąc nie do końca rozumiem pytanie o to czy gondola jest sztywna czy miękka.
Może opiszę jak to wygląda. Całość wyłożona jest materiałem, w środku delikatniejszym i bardziej miękkim. Dno jest usztywnione włóknem kokosowym i można regulować jego nachylenie(po prostu podnieść oparcie).
Myślę, że może chodzi Ci o to, że niektóre wózki mają całość wykonaną z plastyku, obitą tapicerką i takie rozumiem mają twardą gondolę. Czyli wychodzi na to, że ten ma miękką.
Przypuszczam, że pytanie dotyczy po części tego czy dziecku będzie ciepło w takim wózku.
Otóż myślę, że tak, bo ma również odpinany ocieplacz, a w lecie odpina się tylną klapę i zostaje przewiewna siateczka. A jeśli chodzi o przenoszenie dziecka to wózek ma wyjmowane nosidło(którego dno też ma usztywnienie kokosowe), dlatego jak dla mnie nie potrzeba twardej gondoli.
Mam nadzieję, że odpowiedziałam na Twoje pytanie :)

Dzięki, znalazłam jeszcze jakaś hurtownię (Tomi czy jakos tak) na Targówku. Chyba w sobotę zrobimy objazd :)

Aletko- ja tez wlasnie sprawdzam te opinie o sprzedajacych na allegro, wlasnie teraz licytuje pajacyk-dziewczyna ma opinie super a pozatym mieszka w moim miescie wiec mozemy sie spotkac.No zobaczymy tylko czy wygram aukcje. ;)

A co do lozeczka to ja tez mam uzywane i jest jak nowe, tylko posciel musze dokupic-wiadomo ze po innym dziecku moje nie bedzie spac na tej samej. ;D

Agatka pisze:
sklepy z łózeczkami. Adres w Al. St. Zjednoczonych nieaktualny, na Chełmzyńskiej nieaktualny, na Fieldorfa malutki sklepiczek, a meble są tylko na plakacie. Wróciłam zmeczona i wk...

Dodam, że to była firma Klupś :mad: >:D

Ja na razie jestem kompletnie skołowana wózkami :( Nie ma ani jednego, z którego wszystkie mamy byłyby zadowolone, Santa Madonna! ;D

Właśnie w internecie ich znalazłam, wczoraj siedziałam do 23 i grzebałam na Allegro i po sklepach internetowych :) Aletko, a jaki Ty masz wózek?

reklama
W Jupiterze jest Swiat Dziecka. Olbrzymi wybor ale raczej dla zamoznych - cena szafy np 1550zl, a sa i po 2880. Zreszta mam bardzo niemile przejscia z tym sklepem. Jakis czas temu chwalilam sie Wam, ze mam zaklepany wozek. Otoz wozek, ktory zarezerwowalam, i za ktory chcialam nawet zaplacic zadatek (ale zapewniano mnie, ze wozek jest "nie do ruszenia", wiec i zaliczka zbedna) okazal sie najzwyczajniej w swiecie SPRZEDANY, kiedy juz pojawilismy sie z gotowka. W dodatku sprzedawca bezczelnie klamal w oczy, ze dzwonil do mnie i ze mna to ustalal.....

W Tomi raczej taniej, mozna cos wybrac, choc ciasno i wszystko jakies takie zagracone. Malo markowych rzeczy.

Moge Wam poradzic wizyte w komisie Bobo cos tam, jest przy trasie Torunskiej (okolice: stacja Statoil - PizzaHut - Lider Price). Widzialam tam sporo uzywanych i nowych fajowych rzeczy dla naszych maluchow.

Allegro nadal bacznie obserwuje, ostatnio wygralam (o rany, ale dawka adrenaliny!!!!) luk z zabawkami Tiny Love do fotelika. Zainspirowal mnie do palety kolorystycznej w pokoju maluszka :)

Dziewczyny, jutro USG polowkowe, moze wreszcie dowiem sie kto mnie tam tak kopie???

Do góry