reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Smile przepiekne to lozeczko...brak slow, cena jednak zabija :eek:

Ja nie mowilam, ze pojade z dzieckiem na last minute, tylko ze ogolnie za tyle da sie pojechac...W sumie ja zawsze sama bukuje samolot i hotel i wychodzi mi duzo taniej niz z biur podrozy.
A ostatnio z mezem myslelismy nad swaping houses:) Pewnie dosyc kontrowersyjne dla niektorych, ale osobiscie znam pare osob, ktore w ten sposob spedzaja wakacje:) Musze to przemyslec i moze jednego dnia, kto wie...

reklama
My na pierwszych wakacjach z małym byliśmy w Egipcie. Trzeba było zabrać walizkę słoików, bo miał dopiero 9m. Teraz bym tam nie poleciała, bo musiałabym mu dać jeść to co tam jest... a tego sie boje. Chociaż u nas rewelacji nie było. A słoiki już nie przejdą. Żałowaliśmy, że nie polecieliśmy jak miał 5/6m, bo wtedy by się bez słoików obyło ;). A tak to sobie mały przesiedział na leżaku w cieniu albo na trawie.. A my sobie leżeliśmy i tylko zerkaliśmy co robi. Nie było strachu, że ucieknie i wpadnie do basenu, bo nie chodził ;)

Nef - my mamy podobne łóżeczko do tego drugiego i jestem bardzo zadowolona. Tylko nasze jest chyba firmy Klups. Cały komplet mamy.. Zastanawiam się jednak czy meble nie przeznaczyć na opał :p. Jak się przeprowadzimy w marcu to trzeba to będzie rozkręcić i skręcić :/. Bez sensu. A w planach mamy bialutkie meble do pokoi dzieci tak by pasowało do każdego koloru ścian, podłogi, firanek itp. I od razu kupimy bardziej młodzieżowe. Antek ma teraz prawie 2 lata i jakoś mi te misie na szafkach już do niego nie pasują :p

My dla Julci na początku mieliśmy takie łożeczko i było ok

SAFARI z szuflada KLUPŚ MATERAC KURIER 10zł Żyrafa (2813920433) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.,
ale poweim szczerze ze używane było dopiero od 6 miesiąca bo od urodzenia wolałam ją miec przy sobie i kupiłam takie cuuudo WÓZEK kołyska ŁÓŻECZKO na ROLKACH !HIT! (2807452389) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.,

potem po przeprowadzce kupiliśmy jej juz zestaw mebelków, no i tam było znowu łóżeczko ale juz z funkcją rozłożenia małej kanapy jak dziecko jest juz na to gotowe, i powiem Wam że mała jesty zachwycona.
Sama sobie siada, wchłodzi, kładzie sie.

PSZCZÓŁKA - BAGGI | Meble dla dzieci | Meble młodzieżowe | Dywany i meble dziecięce | Łóżka i łóżeczka dla dzieci
Teraz Lena odziedziczy to łożeczko po Julci, no a dla niej kupimy juz to większe, takie dorosłe :-) tez z tej samej firmy.

Ostatnia edycja:
Izunia, sliczne te mebelki :-)
Ja mam zwykłe łóżeczko z szufladą, ale zamierzam kupić coś podobnego do tego wózka, co miała Iza, tylko, że ja chcę kupić używany zestaw na allegro, kiedyś wklejałam linka, a chodzi mi o kosz Mojżesza. Na aukcjach w cenie 600 zł można wyhaczyć wiele gadżetów razem z tym koszem.

Shy - zestaw ładny tylko czy Ci się to wszystko przyda? Łóżeczko wyczytałam ma wyjmowane szczeble i 3 poziomy regulacji wysokości materaca, czyli to co mieć powinno. Są łóżeczka bez wyjmowanych szczebli. Ja na początku uznawałam to za zbędne aż zobaczyłam jak 1,5 roczny wtedy syn koleżanki wspina się po meblach by wejść do swojego łóżeczka!!! Ja osobiście jeszcze mam mały awers do tych baldachimów. Byliśmy odwiedzić koleżankę. Mały miał wtedy 1m. Klęła na ten baldachim, bo wiecznie był w kurzu i musiała go prać. Sama nie miałam, więc nie wiem czy wszystkie tak kurz łapią, ale jej wyglądał nie za ciekawie.

Może i te wszystkie elementy mi sie nie przydadzą ale muszę kupić wszystko do łóżeczka razem z pościelą bo jest ot moje 1 dziecko i jak chodziłam po sklepach i patrzyłam na allegro to wszystko oddzielnie wyszło mi drożej i sie dlatego zastanawiam. a Moskitiera mi nie podchodzi nawet bym nie zamontowała.

Shy łóżeczko śliczne, ale tyle bajerów. Ja też muszę kupić wszystko, a przynajmniej większość, ale zastawanawiam się nad zwykłym łóżeczkiem z szufladą. U nas mamy mało miejsca, więc elementy zajmujące przestrzeń nie wskazane. Powiedz mi znasz w Lublinie jakiś fajny sklep z rzeczami dla dzieci? bo ja się rozglądałam, ale poza sieciówkami typu smyk i 5-10-15 nic nie widziałam.

reklama
Shy świetny zestaw, jest tam praktycznie wszystko, dokładnie tak jak piszesz kupując wszystko osobno wychodzi o wiele więcej...
Smile jeśli chodzi o baldachim ja również słyszałam że jest to źródło kurzu i zarazków wypadałoby codziennie go prać, a jeszcze obiło mi się o uszy że ochraniacze blokują dopływ powietrza i też są zbędne, ale to czyjaś opinia i każda z nas będzie musiała sama zadecydować!!!

Ja mam otrzymać w spadku łóżeczko, ale z tego co wiem to szczebelki nie są wyciągane więc trzeba będzie je wyciąć.
Z drugiej strony zastanawiam się dlaczego producenci takie łóżeczka produkują, przecież to nic nie ujmuje, a jest dodatkową opcją...chyba żeby celowo nie pozwolić dziecku wyjść, ale tak jak piszesz Smile i tak dziecko znajdzie sprytne rozwiązanie i może sobie zrobić krzywdę!!!:baffled:

Do góry