reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

dominiczka - dzięki za info, aczkolwiek zdaje mi się, że porównywanie wózka 3 w 1 do typowej spacerówki zawsze wyjdzie na korzyść tego drugiego.

Ja planuję ten wózek na pierwsze 13-14 miesięcy, potem kupimy lżejszą spacerówkę, a ten schowamy dla kolejnego dzieciaka:-D albo sprzedamy jak nie dane nam będzie mieć kolejne.
Co do ciężaru, mam jego świadomość, ale ja zbyt mobilna nie jestem, w bloku jest winda. Samochodu także nie prowadzę, tak więc ewentualne dźwiganie zostaje mężowi.:-D
Oczywiście konfrontacja w realu może jeszcze moją decyzję zweryfikować:-D Najgorzej jak nigdzie go nie będzie do obejżenia, bo wtedy to dopiero będę miała zagwozdkę co zrobić:eek:

reklama
dominiczka - zwracam honor:-(, doszukałam się Nomada 3 w 1, ale niestety film pokazowy mnie nie przekonał. Fakt, jest lżejszy, ale Pani się z nim niemiłosiernie mocowała, aż mi jej szkoda było:-D

aneczka- dzięki za potwierdzenie, staram się tak intuicyjnie coś dedukować:-D

No własnie właśnie Nomad jest 3w1 ;-)
i nie chodziło mi o porównywanie ze spacerówka tylko chciałam, zebyś zwróciła uwagę, że nawet parasolka (bo m&p cruise nią jest) ma szersze siedzisko...
i co to za film, że Cię nie przekonał ;-) Ja tam przerobiłam 6 wózków i Nomad jest moim ukochanym :-) nie oddam go nikomu :-) aczkolwiek teraz szukam jakiegoś zestawu używanego z jane bo nomada mam tylko w wersji spacerowej, a jak dobrze wypatrze to za te same pieniądze (fotelik+gondola) kupię cały zestaw ;-)
no i już się cieszę bo zaplanowałam sobie, że jak dzidziuś urośnie to kupie bj citi mini więc będę testować nowe furki :-D

E to ta kobitka z tego Kiddicare tak jakoś dziwnie te wózki dotyka bo już nie 1 ich filmik oglądałam, nie wiem może boi się, że popsuje coś i bedzie musiała palcić ;-)
A czym się różni ta nowa Mura od starej? bo ja mam taka daleką znajomą i ona ma Murę ale właśnie jakoś mi się wydaje, że jej synek nie ma w niej dużo miejsca, aczkolwiek jak zamierzasz i tak później kupić spacerówkę to może nie ma to jakiegoś wielkiego znaczenia. A oglądałaś go na żywo?
I ta monstrualna waga :-) Ci nie przeszkadza ?

pscólka, myślę, że tymbardziej waga powinna być dla Ciebie istotna, chyba, że zawsze jeździsz tylko z mężem, ale jak będziesz musiała np jechać komunikacją miejską, to życzę Ci byś albo trafiła na niskopodłogowca, albo uprzejmych ludzi, którzy pomogą Ci wnieść i wynieść wózek :sorry2:

pscólka, myślę, że tymbardziej waga powinna być dla Ciebie istotna, chyba, że zawsze jeździsz tylko z mężem, ale jak będziesz musiała np jechać komunikacją miejską, to życzę Ci byś albo trafiła na niskopodłogowca, albo uprzejmych ludzi, którzy pomogą Ci wnieść i wynieść wózek :sorry2:

tym bym sie akurat nie przejmowała bo kierowca autobusu ma obowiązek CI wniesć wózek jak nikt CI nie pomoże

nasza znajoma miała Mure, zadowolona była ;p
wszystkie wózki wielofunkcyjne są niestety ciężkie, ja patrzyłam na wage a mogłam kupić coś lepszego, teraz nie zwracam na to uwagi

tym bym sie akurat nie przejmowała bo kierowca autobusu ma obowiązek CI wniesć wózek jak nikt CI nie pomoże
obowiązek może i ma a w praktyce różnie bywa...niestety, ale ok, ja wyraziłam swoje zdanie, czy zostanie uwzględnione przy wyborze czy nie, brzydko mówiąc- wali mnie to ;-) nie ja będę dźwigała :tak:

reklama
ja juz nie patrze na to czy ma chęci czy nie, nasz wózek waży 6 kg a i tak go nie wnosze, blokuje drzwi i czekam:nerd:

dla mnie są ważniejsze rzeczy w wózku niz jego waga ;]

Do góry